Sisällön tarjoaa Blogger.

"UUSI" IDENTITEETTI






Ehkä muistattekin, että meidän pienellä sisustusbloggaajaporukalla on tapana nostaa kuukausittain esille teema, jossa pohditaan jotain kiinnostavaa kulmaa sisustuksessa. Elokuussa Essi antoi meille haasteen kirjoittaa toimivasta sisutuksesta. Syyskuussa Maru kysyi meiltä "Mitä tekisit toisin"? 

Tässä kuussa Tanja Idis & interiööri blogista haastoi meidät miettimään sitä, miten käsityötaidot näkyvät meidän kodeissa. Kysymys kuului: "Mitä käsityöläisyys sinulle merkitsee? Näkyvätkö erilaiset kädentaidot mahdollisesti sisustuksessasi / kodissasi ja miten? Onko jotain taitoja, joita haluaisit itsekin oppia tai oletko jo käsityöläinen?"


Mun ensimmäinen ajatus teemaa pohtiessa oli - ei muuten näy missään, en ole. Aloin aivan alkuun pohtimaan sitä miten tahtoisin olla luovempi, maalata tauluja, kutoa omat mattoni ja neuloa päiväpeitteeni. Ihailen luovia ja aikaansaavia ihmisiä. Musta olisi mahtavaa, jos osaisin vaikka tehdä sellaisia upeita astioita, kun Maria

Meillä tosiaan ei näy käsityöt missään, vaikka mä ihan joka ikinen päivä neulon, virkkaan tai teen jotain muuta. Kesti hetken ennen, kuin pääsin kiinni ajatukseen, ettei käsityöläisyys todellakaan ole vain niitä perinteisiä käsitöitä. Siihenhän kuuluu ihan joka ikinen itse tehty asia: meidän tekemät remontit, mun vanhan kodin seinälle tekemä taulu, se siskon seinälle suunniteltu tapetti ja esimerkiksi kaikki kunnostamani huonekalut. Omaa blogiani selaillessani löysin myös postauksen, jossa olin listannut asioita, joita olen tehnyt omasta päästäni. Tässä vaiheessa jo alkoi ihan reippaasti hymyilyttää. Mä muuten taidankin olla vähän käsityöläinen. 

Aloin totutella löytämääni uuteen identiteettiin kiinnittämällä meidän eteisen seinään muutava vuosi sitten posliinimaalauskurssilla maalaamani lautasen. Se pääsi tuohon roikkumaan noiden kahden  kirpparilta löytämäni Arabialaisen kanssa. 

Tänään olen googlettanut dreijauskursseja. 








Tyynelän eteisen muutoksesta lisää täällä.
Puinen harjasetti Iris Hantverk / Cilla's

10 kommenttia

 1. Juuri näin, käsityöläisyys on niin laaja käsite ja kaikilta löytyy jokin taito ! Voi kun asuttaisiin lähempänä toisiamme, niin lähdettäisiin yhdessä dreijaamaan :)

  Kiitos kun lähdit mukaan haasteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on:) Ja jos lähipiirissä on erilaisia taitoja on mahdollista oppia itsekin jotain uutta.

   No nyt kyllä on kyllä vähän paha toi välimatka :D Mutta yhdessä ois hauska mennä <3

   Poista
 2. Mielenkiintoista, ehkäpä minäkin voisin olla käsityöläinen. :)

  Toi dreijaus on kyl yks mun haaveista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sä kyllä taidat olla :)

   Se varmasti ois ihanaa. Savi varmaan tuntuu hyvälle käsissä.

   Poista
 3. Nuo lautastaulut on upeita. Siis aivan kerta kaikkisen hienoja. Vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat Arabian lautaset on ihania <3 ja omaanikin oon oikein tyytyväinen :)

   Poista
 4. Tykkään itse paljon kaikenlaisten inspiraatiosivujen selailusta, mutta oikeastaan mikään ei voita sitä tunnetta kun tulee joku loistava ajatus, oli sitten kyse neuleohjeesta, askartelusta tai tuunailusta. Ja vielä parempi fiilis tulee kun se jutun vielä onnistuu saamaan valmiiksi, meinaan mulla on usein ainakin se ongelma että ideat jää kesken :D

  http://pomme-depin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu mulla - inspiraatiosivut, esimerkiksi blogit on ihania. Ideoita on kiva kehitellä eteenpäin. Mun kärsimätön luonteenlaatu auttaa siinä, että hommat harvemmin jää puolitiehen. Valmista on saatava nopeasti, niin pääsee sit seuraavan idean kimppuun. Eli turhaa työtä kyllä tulee tehtyä ihan valtavat määrät, kun huteja pitää olla sit kohta uusimassa :D

   Poista
 5. Hei!

  Päädyin googlen kuvahaun kautta blogiisi. Ihastuin tähän eteisen oveen. Miten se on käsitelty? Ovien pinta-käsittely edessä siis. Pelkät maalit vain pois vai tarvitseeko vielä jonkin suojaavan ja likaa hylkivän käsittelyn? Kiitos vastauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh apua! Sun viesti oli jäänyt roskapostifilttereihin kiinni ja mä nyt vasta tajusin purkaa niitä. Olen tosi pahoillani. Sinne ei yleensä jää mitään asiallisia viestejä, joten niitä ei tarvitse pahemmin seuloa, mutta tänään harmikseni huomasin, että kevään ajalta muutama ihan oikea kommentti, ilman asiattomia linkkejä, oli jäänyt Bloggerin haaviin. Harmillista.

   Eteisen oven pinta on edellisen (tai sitä edellisen) asukkaan jäljiltä, joten en tarkkaan tiedä sen pinnan historiaa. Saattaa olla, että on vaan maali poistettu tai sitten on käytetty esim. jotain puuvahaa. Kauniisti se on kuitenkin vuosien aikana vanhentunut:)

   Lempeitä syyspäiviä sinne <3

   Poista