Sisällön tarjoaa Blogger.

TOINEN KODIN KAAMEISTA MÖYKYISTÄ
Huutomerkki! Kuin käsinvärjätty batiikkihuivi muuten minimalistisen asun kanssa. Tai papukaija puluparvessa. Sellainen on tuo meidän musta televisio muuten melko vaaleassa asuinhuoneessa. 

Asuinhuoneen koko on noin 5 x 5 metriä ja siellä röyhkeästi tönöttää noin valtava televisio. Asia, minkä mä voisin hävittää kokonaan. En ole koskaan ymmärtänyt noiden vehkeiden päälle. Ensimmäisessä kodissani asuin kokonaan ilman. Nykyäänkin on aivan yhdentekevää mistä ne Kotikatsomon sunnuntai-illat ja maanantain dokumenttiprojektit katselen. Myöskään "Noin viikon uutiset" ei pidä sisällään sellaisia erikoistehosteita, jotka kalpenisivat vähän pienemmältä näytöllä tiirailtuna. 15 tuumaisen läppärin ruutu riittää varsin hyvin. Se, etten kaipaa isoa ruutua, voi osittain johtua siitä sokeasta alueesta, mutta suurin syy on varmaan se, että koen isosta aparaatista olevan enemmän harmia, kun iloa. Etenkin näin pienessä kodissa, jossa sitä ei saa tehokkaasti maastoutettua.

Samalla tavalla, kun niistä kylpyhuoneen jäätävän rumista vaihtoehdoista puhuttaessa, ihmettelen tässä miksi muotoilu ei pysy muun kehityksen matkassa. Toki onhan aparaatit ohentuneet vuosien varrella, kanavaa saa kääntää kaukosäätimellä ja smart tv:n applikaatioista voi asentaa käyttöön haluamansa, mutta miksi ne itse laitteet on aina mustia möhköjä. Voisiko joku keksiä vaikka valkoisen (tai beigen tai harmaan) näytön? Se ei kirkuisi niin kovasti kaiken keskellä.

Muuten mä olen edelleen meidän asuinhuoneeseen erityisen tyyväinen. Tila toimii käyttötarkoituksissaan erinomaisesti. Nostettiin hetki sitten noi Muuramen kaapit ja laatikot pitkältä metallijalaltaan kuution muotoon, siirrettiin tv korokkeen päälle ja tuolit ikkunan edestä vinottain vasemmalle. Vähän ällityin, että näin pienessä kodissakin voi vaihtaa järjestystä. Tällainen pienikin muutos piristää ja miellyttää silmää. On kiva, kun on vähän uutta kaunista katsottavaa. Onneksi me molemmat ollaan vaihtelunhaluisia, niin mun ei tarvii olla se, joka toisen poissaollessa on salaa rymsteerannut koko kämpän uuteen uskoon. Niitäkin kuulema on?

Seuraavaksi haluaisin rymsteerata nuo nojatuolit raheineen jonnekin uuteen kotiin ja hankkia tilalle toisenlaiset mallit. Ehkä hillitymmät. Huomasin, etten kaipaa kaupunkikotiin niin kirkkaita värejä. Kirppareita on kierretty tehokkaasti, mutta tuloksetta. Myös olohuoneen valaisimet odottavat asennusta. Ne haluaisin piakoin kuntoon. Innostusta on. Kun vaan aikaa olisi.

No lopuksi vähän tuohon otsikkoon vielä - tituleerasin siinä telkkaria toiseksi kodin kaameista möykyistä. No se ensimmäinen sitten? Se on se ilp.20 kommenttia

 1. Joo, telkkari ei taida olla oikein kenenkään naisihmisen suosikkeja. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ulkonäöllisesti tv:t tuskin mielyttää yhdenkään innokkaan sisustajan (mitä sukupuolta hyvänsä) silmää :D

   Samoin sinne!

   Poista
 2. Voihan möykky, mä niin ymmärrän tuskasi! Olen ollut niin onnellinen, kun saimme telkkarin kaappiin piiloon. Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Hyi. Kaameita ovat. Kaappiin piillottaminen on ihan täydellinen ratkaisu. Onnittelut siitä:) ja ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Täällä taistellaan ihan saman homman kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuskasi :)

   Mä oon miettinyt, että jos vaikka jossain seuraavassa kodissa ton saisi esim. työhuoneeseen. Siellä haittaisi vähemmän. Olohuoneeseen en sitä halua.

   Poista
 4. Kaunista on! Meillä hajosi tv loppukesästä ja uutta ei olekaan sitten tullut tilalle ;). Ehkä se vaatii laitteen hajoamisen, niin siinä kohtaa voi herättää vakavan keskustelun siitä, että moista toosaa ei edes tarvita, eihän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Mä toivoisin, että meilläkin hajoaisi. En vaan viitsi silkkaa raakuuttani tota kosauttaa;)

   Poista
 5. Olen huomannut, että hyvin pärjää ilmankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Niin pärjäisi. Ja saisi enemmän aikaankin, kun ei vaan jumittuisi tuijottamaan jotain mitä kanavilla sattuu tulemaan.

   Poista
 6. Sama! "Omia" ohjelmiani voisin tuijottaa aivan hyvin läppäriltäkin. Mutta ilmeisesti jalkapallo/jääkiekko on niin pientä tihrustettavaa, että niitä varten tarvitsee massiivisen ruudun... Haaveilen tyyliin sopivasta tv-kaapista, jonka ovien taakse ruudun voisi piilottaa. Leffailtoja varten kelpaisi myös videotykki ja alas vedettävä screen.

  Kompromisseja, kompromisseja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaargh. Tiedän. Just sitä urheiluasiaa mä en tajua. Miksi sitä pitää töllätä. Käsittämätöntä ajan ja mielenrauhan hukkaa.

   Kaappi tai screen kelpaisi tännekin.

   Poista
 7. Höh, huomasin että jostakin syystä olit tipahtunut suosikki lukulistaltani pois (vihdoin remontin keskellä on aikaa lukea). Tilanne korjattu :)
  Niin mainio tuo teidän sänky/ säilytys rakennelma.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Kiitos. Se on kyllä saanut tän kodin toimimaan erittäin hyvin. Ei näihin neliöihin muuten mahtuisi.

   Ihanaa viikonloppua sinne <3

   Poista
 8. Ymmärrän tuskasi! :D Meillä harkitaan vaihtoehtoa, ettei tulevaan olohuoneeseen edes televisiota tuotaisi, vaan siellä keskityttäisiin pönttöuunissa rätisevään tuleen ja keskusteluun. Voi olla haavekuva näin lapsiperheessä, mutta ei meillä television äärellä edes aikaa juuri vietetä; mahtavia nuo nettipalvelut, joiden kautta katsoa juuri sitä mitä haluaa, silloin kuin haluaa - ja missä tahaansa! ;)

  P.s. Blogissani on sinulle haaste! ;) (http://villakotiranta.blogspot.fi/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuulostaa erittäin hyvälle:) Mä oon yrittänyt Tyynelässäkin hankkiutua tv:stä eroon (toivon, että se vanha rahjus hajoaa pian!!) juurikin sillä perusteella, että kalusteet voisi kääntää niin, että tuijotettaisiin tulta pönttöuunissa. Ehkä jonain päivänä.

   Kiitos haasteesta. Tulen kurkkimaan:)

   Poista
 9. Moikka! Teilläpä pönöttää tutun näköinen tuoli/palli huoneen nurkassa! En ole löytänyt suunnittelijaa/nimeä, Tapiovaaraa joku vintage liike ehdotti. En kyllä googlaamalla löytänyt Tapiovaaran nimellä kuvia tästä tuolista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Saara! Eikä - onko sulla siis samanlainen? Hauskaa:)

   Mä en ole näitä nähnyt missään muualla ja nyt oot jo toinen kuka tän postauksen yhteydessä tunnistaa tuolin tutuksi. Toinen siis kyseli mun instatilillä, että tiedänkö tästä mitään lisää. Mä en kyllä valitettavasti ole saanut tästä tuolista selville mitään eli jos sä joskus saat jotain lisätietoa, niin tuu vinkkaamaan mulle myös:)

   Poista
  2. Minulla löytyy samanlainen, mustaksi maalattuna tosin. Kätkö vintagen sivuilla oli samanlainen myynnissä, Tapiovaaran nimellä (kuten sanottu, epäilen). Olisi kiva löytää oikea suunnittelija, vaikka kaunis istuin suunnittelijasta huolimatta. Jos satun törmäämään tietoon, ilmoitan :)

   Poista
  3. Niin olisi kiva tietää.

   Mä laitoin pariin paikkaa tästä kyselyä. Ilmoittelen, jos vastaavat:)

   Poista