MENOVINKKI : JOULUMARKKINAT LAUANTAINA 10.12.

Kyllä täytyy sanoa, että noi harmaat ja lumettomat kadut taas vähän verottavat joulufiilistä. Olen jo katsellut meille äkkilähtöjä lumisiin joulumaisemiin, mutta toisaalta en ole varma millainen joulu olisi kaksin. Ei ainakaan perinteinen. Ehkä kuitenkin syödään perheen kanssa yhdessä. 

En ole koskaan ollut mikään joulun superhyperfiilistelijä, enkä jaksa aloittaa hehkuttamista vielä marraskuussa. Kymmenen menneisyyden vuotta kaupan alalla tekee sen, että joululaulurallatukset lähinnä rasittavat. Maailmassa on kuitenkin yksi paikka, jossa pääsen hyvällä tavalla joulutunnelmaan jo viikkoja ennen - se on Suvimarjan liike Keinuhongan tilalla. Siellä on levollinen, rustiikkinen ja lämmin tunnelma. Ei mitään joulun megahöttöä, vaan tuoksuja, havuja, pumpulikakkua ja hyvin potenttiaalisia joululahjoja. Siellä on tämän viikon lauantaina joulumarkkinat. Jos ei ole vielä kalenterissa mitään, niin suosittelen perheen tai ystäväjoukon yhteen kasaamista ja retkelle lähtöä. 

Fiiliksen lisäksi arvostan paikan toimeliasta yrittäjää Suvia, joka elävöittää toiminnallaan alueen tarjontaa, työllistää valinnoillaan myös muita alueen yrittäjiä ja tietysti paikallisiakin - etenkin nuoria, joilla ei muuten alueella ole kovin kummoisia mahdollisuuksia palkkatyöhön.

Suvi on ihan aito supernainen. Yhtään liioittelematta. Tosi inspiroiva tyyppi. Kuka muu muka olisi onnistunut rakentamaan Auttoisille vanhaan navettaan sisustuskaupan kahviloineen, autotalliinsa leipomon, järjestäisi kesäisin Sonnirokkia, talvisin joulumarkkinoita,  remontoisi muutaman talon vuokraustoimintaa varten ja työllistäisi kaupallaan 13 paikallista. Tämä kaikki vaatii aika paljon tahtoa. Ja työtä.

Ja lisää joulumarkkinoista täällä.

Lisää mun ottamia kuvia paikasta täällä ja täällä.