TUPLALAPASET / KÄÄNTÖLAPASET

tuplalapaset kääntölapaset

tuplalapaset kääntölapaset

tuplalapaset kääntölapaset
Tuplalapasten / kääntölapasten ohje:

Lapaset on neulottu paukkupakkasille - tulpana käytettäväksi. Ne on aloitettu toisesta kärjestä, neulottu alas resoriin päin, vaihdettu värit päin vastoin ja jatkettu perään toinen lapanen resorista kärkeen. 

Aloitus on tehty puikoilla 2,25 ja kuudella silmukalla. Hyvän ohjeen kärjestä aloittamiseen löydät täältä. Lisäykset on tehty siihen saakka, että silmukoita on 56 (eli 4 x 14s). Päävärillä on neulottu lisäysten jälkeen muutama kerros ja aloitettu sitten yksinkertainen kuvio. Kuvion ajaksi vaihda työhön puikot nro 2,5.

PV = pääväri
KV = kuvioväri

1. krs - 1s KV ja 3s PV jatka näin kerros loppuun saakka
2. krs - kaikki päävärillä
3. krs - (alkuun 2s PV ja 1s KV) sitten 3s PV, 1s KV jne kerros loppuun saakka
4. krs - kaikki päävärillä

Kun tulet peukalon juureen, tee päävärikerroksella perinteinen aukkopeukalon paikka, jossa jätät apulangalle odottamaan 6 silmukaa ja luot 6 tilalle. Jatka kuviota resoriin saakka. Kavenna viimeisellä päävärikerroksella 2 silmukaa, vaihda työhön puikot 2,25 ja tee resori 3 oikein, 3 nurin. Tultuasi resorin loppuun saakka vaihda väri ja neulo toinen lapanen samaan tapaan, mutta vastaväreillä kärkikavennuksiin saakka. Tässä välissä tee peukalot ja päättele kaikki langat lapasten sisältä. Sitten tee kärkikavennukset ja päättele viimeinen lanka solmun jälkeen vetämällä se lapasen sisään. Nyt on tuplalämpimät lapaset valmiit sisäkkäin käännettäväksi ja käytettäviksi.

lanka: Opal 4 Snurresta
puikot: 2,25 ja 2,5