Sisällön tarjoaa Blogger.

TUPLALAPASET / KÄÄNTÖLAPASET (OHJE)

tuplalapaset kääntölapaset

tuplalapaset kääntölapaset

tuplalapaset kääntölapaset
Tuplalapasten / kääntölapasten ohje:

Lapaset on neulottu paukkupakkasille - tulpana käytettäväksi. Ne on aloitettu toisesta kärjestä, neulottu alas resoriin päin, vaihdettu värit päin vastoin ja jatkettu perään toinen lapanen resorista kärkeen. 

Aloitus on tehty puikoilla 2,25 ja kuudella silmukalla. Hyvän ohjeen kärjestä aloittamiseen löydät täältä. Lisäykset on tehty siihen saakka, että silmukoita on 56 (eli 4 x 14s). Päävärillä on neulottu lisäysten jälkeen muutama kerros ja aloitettu sitten yksinkertainen kuvio. Kuvion ajaksi vaihda työhön puikot nro 2,5.

PV = pääväri
KV = kuvioväri

1. krs - 1s KV ja 3s PV jatka näin kerros loppuun saakka
2. krs - kaikki päävärillä
3. krs - (alkuun 2s PV ja 1s KV) sitten 3s PV, 1s KV jne kerros loppuun saakka
4. krs - kaikki päävärillä

Kun tulet peukalon juureen, tee päävärikerroksella perinteinen aukkopeukalon paikka, jossa jätät apulangalle odottamaan 6 silmukaa ja luot 6 tilalle. Jatka kuviota resoriin saakka. Kavenna viimeisellä päävärikerroksella 2 silmukaa, vaihda työhön puikot 2,25 ja tee resori 3 oikein, 3 nurin. Tultuasi resorin loppuun saakka vaihda väri ja neulo toinen lapanen samaan tapaan, mutta vastaväreillä kärkikavennuksiin saakka. Tässä välissä tee peukalot ja päättele kaikki langat lapasten sisältä. Sitten tee kärkikavennukset ja päättele viimeinen lanka solmun jälkeen vetämällä se lapasen sisään. Nyt on tuplalämpimät lapaset valmiit sisäkkäin käännettäväksi ja käytettäviksi.

lanka: Opal 4 Snurresta
puikot: 2,25 ja 2,5


18 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos:) Oon kyllä itsekin näistä tosi mielissäni. Pari kertaa tuli alkuun purettua, kun yritin lähteä kolmella värillä, mutta se kannatti. Nyt oon lopputulokseen tyytyväinen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Katja <3 Lapasten tekeminen ei ookaan mulle mikään itsestään selvyys, kun oon enemmän niitä villasukkanaisia :D Mutta hyvin syntyi noi peukalotkin.

   Poista
 3. Paljonko meni lankaa kokonaisuudessaa? Voisin tehdä ihan yksivärisinä, mutta antaisi edes vähän osviittaa :) Lisäksi jäi mietityttään toi viimeisen langan päättely. Toivottavasti nämä päättyvät pian puikoilleni (ja lisäksi käsiin). Täytynee ensi kuitenkin malttaa tehdä äidin joululahjalapaset loppuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääh. Kiitos hyvästä huomiosta Saija. Enhän mä sitä huomannut laittaa. Lankaa meni siis molemmista väreistä noin puolisen kerää tai vähän vajaa. Valkoisen loppu on vielä käyttämättä ja harmaan lopusta neuloin vielä mun miehelle perusvillasukkiin jalkaterät. Niihin se riitti niin, että jäi pieni nykerö enää.

   Viimeisen langan siis päättelin niin, että tein siihen neulan kanssa muutaman solmun kärkeen kiristäessäni päättelyä. Sitten vedin sen sisälle noiden lapasten "väliin".

   Poista
 4. Aivan mahtavat ja varmasti lämpöiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina <3 Mä kyllä mielenkiinnolla odotan lahjansaajan kommentteja näistä:) Tuntuivat itsestä sovitellessa tosi tiiviille. Sille, että pitävät tuultakin tavallisia paremmin.

   Poista
 5. Oi, miten kivan näköiset! :) Itsellä on käytössä sormikkaat ja päällä paksut lapaset, mut onhan nuo nyt paljon hienommat ja kivemmat käyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Memma <3 Hitsi, kun en ole ehtinyt näitä vielä antaa sille, jolle tein. Ei ole vielä kommentteja käytöstä. Nää ei siis olleet itselle - sun kanssa samalla systeemillä mäkin meen yleensä. Tai niin, että vedän paksut villakämmekkäät sormikkaiden päälle.

   Poista
 6. No nämä pelittää kyllä pakkasella hienosti! Oikeasti ne on kyllä melkein nelinkiertaiset, kun on kirjotut kummatkin lapaset, eli neljät langat kulkee päälletysten.

  VastaaPoista
 7. Nää on kyllä hienot! Pitäisi itsekin opetella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tia <3 Mä oon itseasiassa tehnyt todella vähän lapasia verrattuna mun muuten neulomaani määrään. Ei suju vielä ihan ulkomuistista, mutta melko helppoa hommaa kuitenkin. Eli onnea matkaan :)

   Poista