AVOKEITTIÖ JA MUITA VAATIMUKSIA

Uutta kotia etsiessä mun listassa luki monta muistettavaa asiaa. Kirjoitin sen kaiken, etten sokaistuisi näytöillä ikkunoista avautuvista maisemista, asuntojen avaruudesta, walk in closeteista, kivoista kaupunginosasta ja kolmen metrin huonekorkeudesta. Päätin, että ainakin seuraavat asiat tulen keittiön osalta ottamaan huomioon.

avokeittiö

  • Haluan laittaa ruokaa yhdessä mun rakkaiden kanssa. Tähän saakka parasta mitä tiedän on ollut Tyynelän tuvassa hetkinä, joina keittiössä on kokkeja yhtä paljon, kun ruokalajeja. Kotona ei ole samanlaisia fiiliksiä tullut viime vuosina koettua. Nyt toivoisin tilanteen muuttuvan. Haluan kutsua ystäviä illallistamaan.

syvä työtaso

  • Työtasolla on mahduttava pilkkomaan, sekoittamaan ja saksimaan, vaikka sen takareunassa seisoisikin maustemylly kumppaneineen.

mausteiden paikka

  • Meillä käytetään mausteita. Kuluu kurkumaa, rakuunaa, paprikaa, muskottia, oreganoa, viherpippuria ja juustokuminaa muun muassa. Niiden pitää olla kädenulottuvilla. En jaksa kaivella niitä kaapinperältä. Toivoin, että saisin ne joko laatikkoon lappeeltaan etiketti ylöspäin,  tason taakse niin kuin ne oli vanhassa kodissa tai muuten hellaa lähelle. Tässä kodissa on perinteinen maustekaappi. Sitä arvostan. Haluan napata purkit käyttöön ilman, että ne on liian monessa rivissä ja vaikeasti saatavana.

yläsokkeli

  • Niinpä! Sellainenkin on. Enpä ole tullut ajatelleeksi aiemmin. Meillä on kahdessa edellisessä kodissa ollut kevyet yläkaapit. Sellaiset, jotka ei ylety ylös saakka. Sieltäpä on sitten kiva kivuta pölyjä pyyhkimään.
piiiitkä ruokapöytä ja kaksi valopistettä
  • Kun ostaa jatkettavan pöydän ostaa aikaa ja muunneltavuutta. Sama pöytä oli meillä parissa edellisessä kodissa. Ostin siihen valmiiksi kaksi jatkopalaa. Onneksi ostin, koska nyt ne pääsivät käyttöön. Pöytä on Boconceptilta ja nyt täydessä mitassaan. Sen ympärille mahtuu monta perheenjäsentä ja ystävää. Aamun Hesarinkin mahtuu levittämään ilman, että toinen joutuu keräilemään kamojaan. Tässä kodissa valaistusta oli mietitty jo remonttia tehdessä ja pöydän paikan päälle oli laitettu kaksi valopistettä. Arvostan. 

saareke

  • Mikäli keittiön taso ei olisi tarpeeksi syvä, pitäisi saada saareke. Sillä saisi hyvin lisätilaa pilkkomiseen ja ostosten purkamiseen. Tässä keittiössä sitä ei tarvittu.

hana

  • Ei epäkäytännöllistä liian korkeaa. Pitää olla päältä käytettävä. Voi tarvittaessa vaihtaa, eikä tule kalliiksi.

Vähän mua jännitti, etten saanut tällä kertaa itsesuunniteltua keittiötä. Tai kotia ylipäätään. Pelkäsin, että tuntuuko vieraalle ja kotiudunko. Nyt on takana viikon verran öitä uudessa asunnossa. Tuntuu toimivalle. Tuntuu kodille <3

*Valaisimet on Innoluxin Candeot. Niistä saatiin ostopäätöksen jälkeen alennusta näkyvyyttä vastaan.