NO ONKO SIINÄ "JUTTU" ?


Yllätys, yllätys - meidän kolmiossa onkin tuollainen kaakeliuuni. Tätäpä ei näkynyt niissä aiemmissa, ihan ensimmäisissä, uuden kodin kuvissa lainkaan. Tällainen se siis on.

Musta on aina erittäin kiva, että asunnossa on jonkinlainen "juttu". Tiedättekö sellainen juttu, mikä saattaa olla jopa ihan turha, vähän rämähtänyt tai hiukan epäkäytännöllinenkin. Sellainen mikä antaa asunnolle persoonan. Se voi olla se istuma-amme ahtaassa kylpyhuoneessa, kokoasunnon levyinen kapea parveke, kokolattiamatto, käsittämättämät kaakelit keittiössä, seitkytluvun suurensuuret ikkunat tai näkymät Sörkan vankilan pihaan. Se voi olla myös kahden lieden levyinen lattialiesi, jonka uuniin ei mahdu lasagnevuoka tai käsienpesualtaan alle tungettava, minikokoinen, yhdet farkut kerrallaan hoitava pesukone. Se "juttu" on se muisto, mikä asunnosta jää jälkikäteen mieleen.

"Juttu" on usein asumisen kannalta aika irrationaalinen ominaisuus. Joku käsittämätön tai käytännön kannalta aivan merkityksetön asia, joka ei tee asunnossa asumisesta yhtään parempaa tai erikoista. Se on se, mihin ei näytöllä kannattaisi edes kiinnittää huomiota, mutta joka saa sun sydämen läpättämään kerran pari liikaa. Se on se kohta kämpässä, jonka kohdalla huokaat, että miten söpö, höpö, kaunis, hassu tai ohhoh kato tota. 

Meidän "juttu" on kaakeliuuni, jota ei ole vielä sukitettu, eikä sitä saa siksi polttaa. Mutta onhan se <3ps. Muut edellä kuvatut jutut on mulle henkilökohtaisia ja edellisistä asunnoista tuttuja

pps. Mikä on teidän "juttu" ?