VINKKEJÄ SOHVAN VALINTAAN
Kun pääset puolentoista vuoden nojatuolissa pönöttämisen jälkeen vihdoin sohvakaupoille, niin ensimmäinen fiilis on, että mikä tahansa tarpeeksi suuri ja nopeasti toimitettava kelpaa. Sitten alkaa valikoimien laajuus selvitä ja homma hankaloitua. 

Meillä oli tiedossa pari selkeää suuntaviivaa tuon koon lisäksi: Sen tulisi olla kulmasohva, kankaan tulisi olla puuvillaa tai pellavaa (eli ei muovia) ja sohva saisi olla Suomessa valmistettu. En kestänyt ajatusta siitä, että sohvaa rahdattaisiin kontissa toiselta puolen palloa kosteissa oloissa ja sitten mä luuhaisin sen sisusten päällä vuosia.

No yhtenä päivänä sitten mä kävelin keskustasta kohti vanhaa kotia Kalevankatua pitkin ja jäin tuijottelemaan Kuusilinnan ikkunoita. Hetken hämmästeltyäni uskalsin sitten sisään saakka. Siellä selvisi, että kyseessä oli kotimaisia sohvia myyvä yli seitkyt vuotias perheyritys. Mikäpä sen paremmin mun arvomaailmaan menisikään. Äkkiä Janne paikalle!! 

Seuraavalla kerralla yhdessä koeistuttiin sohvia ja mietittiin kankaita. 
Kelattiin, että huomioon pitää ottaa ainakin:


Koko ja malli. Millaiseen tilaan tulee ja miltä suunnalta lähestytään?
  • Me valittiin keskelle huonetta tuleva kulmasohva. Kätisyys niin, että aukeaa kohti keittiötä, jotta vieraiden kanssa on helppo seurustella.

Istuinsyvyys ihmisten mukaan
  • Mulla on pituutta 159,5 cm, joten kovin syvältä sohvalla ei kyllä ylety jalat maahan saakka

Millaiset jalat sopii huoneeseen ja muihin huonekaluihin?
  • Mä olisin ottanut metallijalat. Janne toivoi puisia. Päädyttiin sitten sellaisiin, mitkä passaa hyvin meidän lattiaan.

Istuintuntuma. Jämäkkä vai löhöversio? Mikä on käyttötarkoitus?
  • Meistä höyhen/rouhetäyte tuntui paremmalle, kun pelkkä vaahtomuovi. Janne halusi rennon oloisen sohva, jossa on leppoisaa röhnöttää.

Kangas. Irrotettava, pestävä, pyyhittävä, käytännöllinen? Millaista tuntumaa haetaan? 
  • Meillä valinnassa arvostettiin luonnonmateriaaleja. Ei ole lapsia, eikä lemmikkejä, joten tuntuma ratkaisi. Yksi mielestäni täydellisen värinen ruskeanharmaa puuvillapäällyste tuntui Jannesta liian kitkaiselle. Toiseksi paras pellavainen aavistuksen sileämmälle, yleellisemmälle ja paljon pehmeämmälle. 


Melkein selvien suuntaviivojenkin kanssa valinta oli jäätävän vaikea. Malli tiedettiin ensi-istumalla, jaloistakin päästiin yhteisymmärrykseen, mutta Jannea ahdisti ne sadat kangasvaihtoehdot. Olisi kuulema selvinnyt jos vaihtoehtoja olisi ollut kolme (:D) 

No meille muutti sitten viime viikon loppupuolella Kuusilinnan oman malliston Ilma - kulmasohva pellavakankaalla. Väri on aivan täydellinen. Se on tarpeeksi ruskeaan taittava (ei kylmää siniharmaata), eikä myöskään liian vaalea tuohon melko suureen tilaan. Kokokin osui nappiin. Sohva on jo ottanut paikkansa meidän elämässä. Sillä on jo käynyt istumassa viisi ystävää ja me ollaan otettu siinä parit päiväunet. Onnea on.*Valaisimet on Innoluxin Candeot. 
*Sekä valaisimista, että sohvasta saatiin ostopäätöksen jälkeen alennusta näkyvyyttä vastaan.