Sisällön tarjoaa Blogger.

SÄILYTYSTILAPULMA JA VINKKI

asko 60 luvun teak kaappi

asko 60 luvun teak kaappi


asko 60 luvun teak kaappi

asko 60 luvun teak kaappi

lankojen säilytys


asko 60 luvun teak kaappi

Säilytystilapulma ja vinkki


Meidän vanhassa kodissa oli niin älyttömästi sitä säilytystilaa, ettei koskaan tarvinut ihmetellä missä mitäkin säilöisi. Tässä uudessa kodissa arvostan kovasti tätä valoisaa ja avointa pohjaratkaisua, mutta silläkin on varjopuolensa - kaappitilaa ei ole mainittavan paljon. Onneksi asuinneliöitä edelliseen verrattuna on tuplat, joten nurkkaa, seinää ja syvennystä, joille kaappeja asetella, on riittävästi.

Tätäkin kotia sisustaessa, kuten aina, meidän päällimmäinen tarkoitus on hankkia lähes kaikki tarvittava kalustus käytettynä. Tuntuu meinaan vuosi vuodelta vaikeammalta perustella itselleen sitä, miksi minun pitäisi olla sen tavaran ensimmäinen omistaja. Oman kokemukseni mukaan on niin, että sitä turhaa tavaraa on meillä jokaisella. Se turha ei usein ole täysin turhaa tai roskaa - sen vaan pitäisi löytää oikea asunto ja paikka, jossa se tulisi tarpeeseen. 

Kalusteiden käytettynä ostaminen on perusteltua erityisesti noiden puisten huonekalujen kohdalla. Ne kestää aikaa, hiomista ja uusia värejä. Sitä kestävyyttä ja muunneltavuutta miettiessä on hyvin vaikea käsittää sitä, miten lastulevykalusteet on koskaan tulleet muotiin. 

No kaappipulmaan takaisin vielä - ongelmaa ratkoessa me mietittiin Jannen kanssa, että yksi erittäin potentiaalinen kaappiyksilö olisi Jannen isän kotona. Se oli sinne Jannen mummolasta aikoinaan pelastettu. Siellä se seisoi erään huoneen seinustalla paikassa, jossa se ei ollut aktiivisessa käytössä tai kenenkään silmien alla ihasteltavana. Janne sitten kävi tuossa viime viikolla neuvottelemassa isänsä kanssa meille mahdollisesta lisäkaappitilasta. Kysyi oliko se rakas, tarpeellinen, erityisen tärkeä tai erityisen turha. Neuvottelu kallistui viimeisen vaihtoehdon kohdalle ja niin Janne sitten ajeli kotiin teakkinen kaappi auton perällä. Tämä Askon 60-lukuinen kaunistus siis muutti meille ja pääsi mulle lankakaapiksi. 

Vinkkinä kerrottakoon loppuun vielä, että Ikeassa on erityisen kätevän kokoisia minigrippejä lankojen säilytykseen. Näin vanhassa talossa asuvan on ihan viisasta säilöä massiiviset ja kauan säilytettävät lankamassat turkiskuoriaisilta. Tässä tilanteessa uudelleenkäytettävät ja -suljettavat muovipussit on paikkansa lunastaneet. Näiden pussien koot on 6 l ja 4,5 l, joten sisään mahtuu useita keriä ja pussit saa kasattua kaappiin kätevästi. Pusseihin säilöminen mahdollistaa myös sen, että  toisin, kun isoissa muovilaatikoissa säilöttäessä, lankoja on helpompi plärätä, valita ja käsitellä. Terveisiä neulojille - suosittelen!

NO MILTÄ SE LAURA KUULOSTAA ?

spring & green viking line kasvismenu vegaani
Kun tekee freenä hommia, niin pääsee ja joutuu mitä mielenkiintoisempiin paikkoihin / tilanteisiin. Työpäivien vaihtelevuus on parasta. Aamu saattaa alkaa PR-toimistolla, jatkua työhuoneella ja päättyä kotona keittiön pöydän ääressä naputellessa. 

Toisena päivänä hyppään sängystä suoraan koneen ääreen ja toisena bussiin, joka ajaa Loimaalle. Tavallisia päiviä, niitä joina istun kotona oloasussa tukka pystyssä, on eniten. Siksi onkin joskus hauskaa laittaa punaa huuliin ja lähteä pressilounaalle laivalle, niinkuin viime viikon lopulla. Siellä me kelluttiin Helsingin satama-altaassa Gabriellalla vege- ja vegaanimenua maistellen. Juotiin samalla pari lasia alkuviinejä. Sepä ei ollut lainkaan hullumpi työpäivä. Pesi mun perinteiset hernesosekeittolounaat mennen tullen. Ruoka oli meinaan aivan timanttista.

Tuolla lounaalla mä päädyin Inan Kempparille tuottamaan vlogiinkin mukaan. Jos kiinnostaa, miltä se Laura kuulostaa, niin tsekkaa täältä.
VILLASUKAT ILMAN RESORIA (OHJE)

villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord
villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord


villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord

villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord
Laskin, että olen neulonut elämässäni satoja sukkia. Yksi pari syntyy joskus yhdessä illassa, joskus viikossa. Riippuen mallista, fiiliksestä, langasta ja siitä, säädänkö tapani mukaan jotain ihan uutta ilman minkäänlaista ohjetta. Ja se tarkoittaa purkamista. Hyvin paljon purkamista.

Satojen sukkien jälkeen pitää perushommiinkin saada vaihtelua. Nyt olen innostunut tekemään sukkia ilman resoria. Rullaantuvalla reunalla, virkatulla reunalla ja nauhakujalla. 

Varpaista varteen 

Nämä sukat neuloin varpaista varteen. Aloitin varpaista varteen päin kahdeksalla silmukalla. Jaoin ne luomisen jälkeen neljälle puikoille. Tein lisäykset aina jokaisen puikon toisen silmukan kohdalla neulomalla sen sekä etu-, että takareunasta. Lisättyäni silmukoita niin, että jokaisella puikoilla oli silmukoita 11 kpl, kiristin kärjen. Pujotin neulan kanssa luomisesta jääneen langan / hännän yhden kerran kaikkien luomisreunan kahdeksan silmukan läpi, kiristin, tein solmun ja päättelin langan. Näin sain kärjestä tiiviimmän ja kauniin. Sitten neuloin sukan aina kantapään aloituskohtaan saakka. 

Tiimalasikantapää

Kantapäämalleista mun suosikki on nykyään tiimalasikantapää. En kestä perinteisen kantapään reunasta tehtäviä silmukan nostoja ja koen, että näin saan myös siistimpää jälkeä ilman kerrosten laskemista ja muita ikäviä välivaiheita. Siispä tein näihinkin tiimalasikantapään, jonka jälkeen jatkoin neulomista edelleen sileänä neuleena sopivaan varren korkeuteen saakka.

Nauhakuja

Kun varsi oli mielestäni tarpeeksi pitkä aloitin nauhakujan tekemisen tuplaamalla sukan silmukat. Neuloin siis kaikki silmukat yhden kerroksen ajan sekä etu-, että takareunasta. Tämän jälkeen jaoin jokaisen puikon silmukat kahdelle peräkkäiselle puikoille niin, että etumaiselle jätin joka toisen silmukan odottamaan nauhakujan päättelemistä ja takimmaiselle siirsin joka toisen silmukan. Niillä takimmaisilla sitten jatkoin nauhakujan neulomista kahdentoista kerroksen verran. Kymmenennellä kerroksella tein nauhaa varten reiät neulomalla kaksi oikeinyhteen ja tekemällä langan kierron. Reikiä tehdään kaksi ja ne sijoittuivat puikkojen nro. 2 & 3 vaihtumiskohtaan niin, että reikien väliin jää neljä silmukkaa. 

Päättely

Kun olet neulonut reikien jälkeen pari kerrosta, jätä viides puikko työstä pois ja vaihda se virkkuukoukkuun. Aseta puikko, jolla olet neulonut nauhakujaa, sen puikon viereen, jolle jätit tuplatut silmukat lepäämään. Virkkaa niiden reunat eli viimeiset silmukat, pari kerrallaan yhteen. Voit vaihtoehtoisesti silmukoida reunat yhteen neulan kanssa.

Nauha eli iCord

Lopuksi neuloin nauhan. Se on helppo tehdä neljällä silmukalla niin, että ne neulotaan jatkuvasti samalta puolelta oikein; yhä uudelleen ja uudelleen. Siis puikkoja lainkaan kääntämättä. Ohjevideoita löytyy runsaasti Youtubesta, kun googlaat: "How to Knit an I Cord".

lanka: Novitan 7 veljestä tai vastaava
puikot: Knitpro 3,0 Cubics 15cm

Ensimmäiset tekemäni nauhakujasukat on täällä.
Alunperin idea on Ananan blogista.


 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 

MAKUUHUONEEN SISUSTUS
Tuurilla ne laivatkin seilaavat?

Meillä kävi taas ihan mahtava tuuri - vanhaan kotiin muuttaessa hankitut sänky plus yöpöydät asettuivat tänne uuteen hienosti, eikä tarvitse tehdä sen kummempia hankintoja tämän huoneen suhteen. Täytyy taas todeta samoin, kuin keittiön pöydän kohdalla, että hyvä huonekalu kestää aikaa ja asuntoja. 

Meidän yöpöydät on Lundia System laatikot, jotka on näin kapoiseen huoneeseen ihan omiaan. Sänky on Nukkuvillen puinen futon. Se oli helposti purettavissa ja siirrettävissä, eikä ottanut kohtelusta nokkiinsa. Epäilenpä, että heikommasta materiaalista pykättyjen huonekalujen ruuvit eivät enää niin ihanasti kiristyisi muutamien ropelointien jälkeen. Tämän sai vaan loksautella paikoilleen.

Pohjaratkaisut
Tässä uudessa kodissa meillä on kolme huonetta. Aiemmin kuvaamani keittiö + olohuone yhdistelmän lisäksi makuuhuoneeksi sopivia huoneita oli valittavana kaksi. Ne sijaitsevat molemmat sisäpihan puolella. Toinen on pienempi ja toinen aivan aavistuksen suurempi. Suurempi on se, jossa on vaatekaapit ja siksi se on passeli vaatehuollolle; silitykselle ja pyykin kuivaukselle. Me valittiin siis makuuhuoneeksi tämä pienempi, keittiöstä viistoon pilkottava huone, joka oli meidän kalusteille täydellisen kokoinen.

Makuuhuoneeseen kuljetaan pienen viiston käytävän pätkän läpi. Makuuhuoneen ovesta ulos astuessa tätä pohjasuunnitelmaa muistaa arvostaa - oikealla sijaitsevaan kylpyhuoneeseen pääsee hiippailemaan ilman, että näkymä olohuoneeseen on auki.

Tuntuu ihanalle sekin, että makuuhuoneessa ei ole sängyn lisäksi lähes mitään muuta. Huone on selkeä ja simppeli. Minimalistinenkin. Se tekee olon rauhalliseksi ja alusta asti on nukuttanut yllättävän hyvin. Koko talo tuntuu hiljaiselle.

Tuijottavat seiniä 
Tänään meillä on maattu sängyssä selällään ja tuijotettu seiniä. Ei pelkästään laiskottelun merkeissä, vaan siksi, että selviäisi se millaista värimaailmaa lähdetään hakemaan. Tämä asunto on kirjaimellisesti tyhjä taulu. Seinät on kaikki vaaleita ja siksi sisustusta on helppo lähteä hahmottelemaan mieleisekseen.

Päivän pällistelyjen jälkeen verkkokaupan ostoskoriin päätyi makuuhuoneen verhot ja olohuoneen matto. Makuuhuoneen seinien sävyistä sovittiin, että lopullinen päätös tehdään siinä vaiheessa, kun verhot on paikoillaan. Sitten voi mallailla maalit tekstiileihin sopiviksi.

Kestääkö kantti?
Janne muuten kuvittelee, että mulle tekee tiukkaa odotella, että tämä kaikki valmistuu. Pitää mua selvästi kärsimättömänä, eikä täysin väärässäkään ole. Tosin tämän suhteen meni epäily mönkään. Musta on ihanaa saada laittaa pelkkiä pintoja. Ei ole pakko suorittaa samalla tavalla, kun edellisen kodin kanssa. Ei tarvitse huolehtia, että on sähköt, valot ja vedet. Kaikki on kaunista ja asuttavaa jo nyt.

No nyt kyllä tuli vähän liioteltua - ei kaikki. Se toinen makuuhuone on laatikoiden ja rojun vallassa. Tässä kodissa on säilytystilaa vähemmän, vaikka neliötä on tuplasti edelliseen verrattuna. ( Niin kätevä se koroke oli. ) Tosin huoneen oven voi sulkea ja sulkea mielestään sen rytöläjän hetkeksi. Sitten voi levollisena pistää pitkäkseen ja tuijotella seiniä.
KIVA KAUPUNKILOMAKOHDE KEVÄÄLLE

Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia vinkkejä Saluhallen
Göteborg kokemuksia vinkkejä Saluhallen

Göteborg kokemuksia vinkkejä Fiskekrogen
Göteborg kokemuksia vinkkejä

Göteborg kokemuksia ja vinkkejä
Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Tää on nyt se hetki, kun alkaa viimeistään tutkia lentoyhtiöiden tarjoushintoja ja matkatoimistojen äkkilähtöjä. Viimeisestä aurinkolomasta on yli vuosi. Tekisi mieli jo mennä. Yhtenä päivänä sataa lunta. Seuraavana kahlataan loskassa. Sitten pakastuu taas ja liukastellaan. Suomen talvi ei ole enää talvi, vaan säiden oravanpyörä. En jaksaisi enää. 

Haluaisin nähdä ne ensimmäiset vihreät ruohonkorret talven runtelemalla nurmella, sitkeinä nousevat krookukset, syödä terassilounaan kaulahuiviin kietoutuneena vähän liian kylmässä säässä ja kävellä rantoja pitkin ihaillen kevään tuloa. 

Ystävä lensi eilen etelään ja toinen päivitti kuvan palmujen lehdistä taivasta vasten. Mä muutun pikkuhiljaa kateudesta vihreäksi sohvani nurkassa. Tekisi mieli saada pikainen helpotus ja lentää jonnekin, jossa on yli kolmekymmentä astetta lämmintä ja aallot kutittesi varpaita rantaviivaa kävellessä. 

Ensiavuksi Suomen kesää odotellessa toimisi erinomaisesti kaupunkilomakin. Tekisi mieli mennä vaikka laivalla Tukholmaan, ottaa sieltä juna Göteborgiin. Siellä käytiin viime syksynä. Eipä olisi tullut mieleenkään, että kyseessä on niin kiva kaupunki. Oikeastaan mulla ei ollut siitä mitenkään tarkkaa mielikuvaa. Luulin sitä ainakin konservatiivisemmaksi. 

Perillä tuntuikin, että olin saapunut kevyen kaupunkikulttuurin, kauppahallien, kalaravintoloiden ja rennon tyylikkäiden ihmisten keskelle. Kaikki kaupungissa oli kävelyetäisyydellä. Keskustassakin oli vihreää ja vehreää. 

Ravintoloita ja kiinnostavaa katukuvaa arvostavalle Göteborg on ihan mainio matkakohde. Me syötiin monessa paikassa hyvin, kierreltiin kirppareita ja kiinnostavia kauppoja. Alla mun tipsit siitä mitä kannattaa ainakin kokea. Muista pakata mukaan kengät, joissa on kiva kävellä!

  • Hello Monkey - kepeästi reissun paras illallinen. Upeat makuyhdistelmät ja rento tunnelma.
  • Barn - makea miljöö. Ruuasta en osaa sanoa, mutta hyvä viini ja heidän oma olut kyllä maistuivat pienellä kadunvarsiterassilla istuskellessa. 
  • Ruokarekat - Magasinsgatan. Jinx food trukin lounas pesi mennen tullen edellisen illan paljon odotetun Michelin- tähdellä varustetun ravintolan makumaailman.
  • Kauppahalli - täynnä mielenkiintoisia pikkupuoteja ja pieniä ravintoloita. Hyvä paikka sille terassilounaalle.
  • Granpa - lifestylekauppa ruokarekkojen kanssa samalla sisäpihalla. Laadukkaita vaatteita ja pieniä tuliaisia kotiin. 
  • Mielenkiintoisia second hand kauppoja. Tsekkaa esim. Pop Boutique Magasingatan.
  • Fiskekrogen - kerrosvadeissa takuutuoretta kalaa, simpukoita, rapuja ja hummereita. Iso lajitelma riittää pöytäseurueelle alkupalaksi ja jos lasissa on kuohuvaa, voi rauhassa operoida makupaloja esille. Tää on se reissun paremman illallisen paikka. Kauluspaita päälle!TallennaTallenna