Sisällön tarjoaa Blogger.

KIVA KAUPUNKILOMAKOHDE KEVÄÄLLE

Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia vinkkejä Saluhallen
Göteborg kokemuksia vinkkejä Saluhallen

Göteborg kokemuksia vinkkejä Fiskekrogen
Göteborg kokemuksia vinkkejä

Göteborg kokemuksia ja vinkkejä
Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Göteborg kokemuksia vinkkejä
Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Göteborg kokemuksia ja vinkkejä

Tää on nyt se hetki, kun alkaa viimeistään tutkia lentoyhtiöiden tarjoushintoja ja matkatoimistojen äkkilähtöjä. Viimeisestä aurinkolomasta on yli vuosi. Tekisi mieli jo mennä. Yhtenä päivänä sataa lunta. Seuraavana kahlataan loskassa. Sitten pakastuu taas ja liukastellaan. Suomen talvi ei ole enää talvi, vaan säiden oravanpyörä. En jaksaisi enää. 

Haluaisin nähdä ne ensimmäiset vihreät ruohonkorret talven runtelemalla nurmella, sitkeinä nousevat krookukset, syödä terassilounaan kaulahuiviin kietoutuneena vähän liian kylmässä säässä ja kävellä rantoja pitkin ihaillen kevään tuloa. 

Ystävä lensi eilen etelään ja toinen päivitti kuvan palmujen lehdistä taivasta vasten. Mä muutun pikkuhiljaa kateudesta vihreäksi sohvani nurkassa. Tekisi mieli saada pikainen helpotus ja lentää jonnekin, jossa on yli kolmekymmentä astetta lämmintä ja aallot kutittesi varpaita rantaviivaa kävellessä. 

Ensiavuksi Suomen kesää odotellessa toimisi erinomaisesti kaupunkilomakin. Tekisi mieli mennä vaikka laivalla Tukholmaan, ottaa sieltä juna Göteborgiin. Siellä käytiin viime syksynä. Eipä olisi tullut mieleenkään, että kyseessä on niin kiva kaupunki. Oikeastaan mulla ei ollut siitä mitenkään tarkkaa mielikuvaa. Luulin sitä ainakin konservatiivisemmaksi. 

Perillä tuntuikin, että olin saapunut kevyen kaupunkikulttuurin, kauppahallien, kalaravintoloiden ja rennon tyylikkäiden ihmisten keskelle. Kaikki kaupungissa oli kävelyetäisyydellä. Keskustassakin oli vihreää ja vehreää. 

Ravintoloita ja kiinnostavaa katukuvaa arvostavalle Göteborg on ihan mainio matkakohde. Me syötiin monessa paikassa hyvin, kierreltiin kirppareita ja kiinnostavia kauppoja. Alla mun tipsit siitä mitä kannattaa ainakin kokea. Muista pakata mukaan kengät, joissa on kiva kävellä!

  • Hello Monkey - kepeästi reissun paras illallinen. Upeat makuyhdistelmät ja rento tunnelma.
  • Barn - makea miljöö. Ruuasta en osaa sanoa, mutta hyvä viini ja heidän oma olut kyllä maistuivat pienellä kadunvarsiterassilla istuskellessa. 
  • Ruokarekat - Magasinsgatan. Jinx food trukin lounas pesi mennen tullen edellisen illan paljon odotetun Michelin- tähdellä varustetun ravintolan makumaailman.
  • Kauppahalli - täynnä mielenkiintoisia pikkupuoteja ja pieniä ravintoloita. Hyvä paikka sille terassilounaalle.
  • Granpa - lifestylekauppa ruokarekkojen kanssa samalla sisäpihalla. Laadukkaita vaatteita ja pieniä tuliaisia kotiin. 
  • Mielenkiintoisia second hand kauppoja. Tsekkaa esim. Pop Boutique Magasingatan.
  • Fiskekrogen - kerrosvadeissa takuutuoretta kalaa, simpukoita, rapuja ja hummereita. Iso lajitelma riittää pöytäseurueelle alkupalaksi ja jos lasissa on kuohuvaa, voi rauhassa operoida makupaloja esille. Tää on se reissun paremman illallisen paikka. Kauluspaita päälle!TallennaTallenna

Ei kommentteja