SÄILYTYSTILAPULMA JA VINKKI

asko 60 luvun teak kaappi

asko 60 luvun teak kaappi


asko 60 luvun teak kaappi

asko 60 luvun teak kaappi

lankojen säilytys


asko 60 luvun teak kaappi

Säilytystilapulma ja vinkki


Meidän vanhassa kodissa oli niin älyttömästi sitä säilytystilaa, ettei koskaan tarvinut ihmetellä missä mitäkin säilöisi. Tässä uudessa kodissa arvostan kovasti tätä valoisaa ja avointa pohjaratkaisua, mutta silläkin on varjopuolensa - kaappitilaa ei ole mainittavan paljon. Onneksi asuinneliöitä edelliseen verrattuna on tuplat, joten nurkkaa, seinää ja syvennystä, joille kaappeja asetella, on riittävästi.

Tätäkin kotia sisustaessa, kuten aina, meidän päällimmäinen tarkoitus on hankkia lähes kaikki tarvittava kalustus käytettynä. Tuntuu meinaan vuosi vuodelta vaikeammalta perustella itselleen sitä, miksi minun pitäisi olla sen tavaran ensimmäinen omistaja. Oman kokemukseni mukaan on niin, että sitä turhaa tavaraa on meillä jokaisella. Se turha ei usein ole täysin turhaa tai roskaa - sen vaan pitäisi löytää oikea asunto ja paikka, jossa se tulisi tarpeeseen. 

Kalusteiden käytettynä ostaminen on perusteltua erityisesti noiden puisten huonekalujen kohdalla. Ne kestää aikaa, hiomista ja uusia värejä. Sitä kestävyyttä ja muunneltavuutta miettiessä on hyvin vaikea käsittää sitä, miten lastulevykalusteet on koskaan tulleet muotiin. 

No kaappipulmaan takaisin vielä - ongelmaa ratkoessa me mietittiin Jannen kanssa, että yksi erittäin potentiaalinen kaappiyksilö olisi Jannen isän kotona. Se oli sinne Jannen mummolasta aikoinaan pelastettu. Siellä se seisoi erään huoneen seinustalla paikassa, jossa se ei ollut aktiivisessa käytössä tai kenenkään silmien alla ihasteltavana. Janne sitten kävi tuossa viime viikolla neuvottelemassa isänsä kanssa meille mahdollisesta lisäkaappitilasta. Kysyi oliko se rakas, tarpeellinen, erityisen tärkeä tai erityisen turha. Neuvottelu kallistui viimeisen vaihtoehdon kohdalle ja niin Janne sitten ajeli kotiin teakkinen kaappi auton perällä. Tämä Askon 60-lukuinen kaunistus siis muutti meille ja pääsi mulle lankakaapiksi. 

Vinkkinä kerrottakoon loppuun vielä, että Ikeassa on erityisen kätevän kokoisia minigrippejä lankojen säilytykseen. Näin vanhassa talossa asuvan on ihan viisasta säilöä massiiviset ja kauan säilytettävät lankamassat turkiskuoriaisilta. Tässä tilanteessa uudelleenkäytettävät ja -suljettavat muovipussit on paikkansa lunastaneet. Näiden pussien koot on 6 l ja 4,5 l, joten sisään mahtuu useita keriä ja pussit saa kasattua kaappiin kätevästi. Pusseihin säilöminen mahdollistaa myös sen, että  toisin, kun isoissa muovilaatikoissa säilöttäessä, lankoja on helpompi plärätä, valita ja käsitellä. Terveisiä neulojille - suosittelen!