VILLASUKAT ILMAN RESORIA

villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord
villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord


villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord

villasukat ilman resoria varpaista varteen ohje iCord
Laskin, että olen neulonut elämässäni satoja sukkia. Yksi pari syntyy joskus yhdessä illassa, joskus viikossa. Riippuen mallista, fiiliksestä, langasta ja siitä, säädänkö tapani mukaan jotain ihan uutta ilman minkäänlaista ohjetta. Ja se tarkoittaa purkamista. Hyvin paljon purkamista.

Satojen sukkien jälkeen pitää perushommiinkin saada vaihtelua. Nyt olen innostunut tekemään sukkia ilman resoria. Rullaantuvalla reunalla, virkatulla reunalla ja nauhakujalla. 

Varpaista varteen 

Nämä sukat neuloin varpaista varteen. Aloitin varpaista varteen päin kahdeksalla silmukalla. Jaoin ne luomisen jälkeen neljälle puikoille. Tein lisäykset aina jokaisen puikon toisen silmukan kohdalla neulomalla sen sekä etu-, että takareunasta. Lisättyäni silmukoita niin, että jokaisella puikoilla oli silmukoita 11 kpl, kiristin kärjen. Pujotin neulan kanssa luomisesta jääneen langan / hännän yhden kerran kaikkien luomisreunan kahdeksan silmukan läpi, kiristin, tein solmun ja päättelin langan. Näin sain kärjestä tiiviimmän ja kauniin. Sitten neuloin sukan aina kantapään aloituskohtaan saakka. 

Tiimalasikantapää

Kantapäämalleista mun suosikki on nykyään tiimalasikantapää. En kestä perinteisen kantapään reunasta tehtäviä silmukan nostoja ja koen, että näin saan myös siistimpää jälkeä ilman kerrosten laskemista ja muita ikäviä välivaiheita. Siispä tein näihinkin tiimalasikantapään, jonka jälkeen jatkoin neulomista edelleen sileänä neuleena sopivaan varren korkeuteen saakka.

Nauhakuja

Kun varsi oli mielestäni tarpeeksi pitkä aloitin nauhakujan tekemisen tuplaamalla sukan silmukat. Neuloin siis kaikki silmukat yhden kerroksen ajan sekä etu-, että takareunasta. Tämän jälkeen jaoin jokaisen puikon silmukat kahdelle peräkkäiselle puikoille niin, että etumaiselle jätin joka toisen silmukan odottamaan nauhakujan päättelemistä ja takimmaiselle siirsin joka toisen silmukan. Niillä takimmaisilla sitten jatkoin nauhakujan neulomista kahdentoista kerroksen verran. Kymmenennellä kerroksella tein nauhaa varten reiät neulomalla kaksi oikeinyhteen ja tekemällä langan kierron. Reikiä tehdään kaksi ja ne sijoittuivat puikkojen nro. 2 & 3 vaihtumiskohtaan niin, että reikien väliin jää neljä silmukkaa. 

Päättely

Kun olet neulonut reikien jälkeen pari kerrosta, jätä viides puikko työstä pois ja vaihda se virkkuukoukkuun. Aseta puikko, jolla olet neulonut nauhakujaa, sen puikon viereen, jolle jätit tuplatut silmukat lepäämään. Virkkaa niiden reunat eli viimeiset silmukat, pari kerrallaan yhteen. Voit vaihtoehtoisesti silmukoida reunat yhteen neulan kanssa.

Nauha eli iCord

Lopuksi neuloin nauhan. Se on helppo tehdä neljällä silmukalla niin, että ne neulotaan jatkuvasti samalta puolelta oikein; yhä uudelleen ja uudelleen. Siis puikkoja lainkaan kääntämättä. Ohjevideoita löytyy runsaasti Youtubesta, kun googlaat: "How to Knit an I Cord".

lanka: Novitan 7 veljestä tai vastaava
puikot: Knitpro 3,0 Cubics 15cm

Ensimmäiset tekemäni nauhakujasukat on täällä.
Alunperin idea on Ananan blogista.


 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest