Sisällön tarjoaa Blogger.

MATALALENTOA, MELATONIINIA JA TOIVO TULEVASTA

Täytyy tunnustaa - onhan tää ollut melkoista matalalentoa. Vaikka muka en ole tilanteesta ahdistunut, niin uneen tää on vaikuttanut ratkaisevasti. Se, että nukkuu huonosti, tekee ihan jokaiselle huonoa. Mulle se tekee sairaushistorian takia olon erittäin sekavaksi. Pää on aivan sumussa, vasenpuoli kropasta puutuu, keskittymiskyky on kateissa ja lauseet jää kesken. Onneksi Janne on oikea kärsivällisyyden perikuva.

Meillä ei ole enää keittiössä kaappeja, eikä lattioita. Näkymä ulkovelta on aika surullinen. Sen kestäisi kai paremmin, jos remontti olisi suunniteltu ja tilanne omassa hallinnassa. Keskiviikkona, näiden kuvien jälkeen kävi imuauto ja torstaina vakuutusyhtiön määräämä kuntokartoittaja tekemässä arvion. Pelottaa onko kosteus uinut runkorakenteita tai alimpia hirsiä pitkin pitkällekin. Tarkastajasta ei ole kuulunut mitään. Emme ole saaneet raporttia, emmekä edes puhelua siitä millaista tuomiota on tulossa. Tällaista on vaikea kestää. Etenkin, kun ensin odoteltiin vakuutusyhtiön korvauspäätöstä 2,5 viikkoa. 

Toisaalta - tämän kaiken jälkeen tulen tietämään miltä näyttää meidän lattioiden alla. Ehkä tulee vielä turvallisempi tunne. Ehkä Tyynelästä tulee entistä parempi.

Kaikki mitä tällä hetkellä toivon on vahvempia melatoniineja, täksi illaksi valovoidetta silmien alle ja että pian on valmista.
SPA-MEININKI

Tämän tekstin kuulema kuuluisi alkaa näin: "Mietin tässä eräänä aamuna, että onhan tämä melkoista." Oikeastaan olen samaa mieltä. Sekä siitä, että kuuluisi, että siitä jotta melkoistahan tämä on; saada asua tällaisessa kodissa.

Asunto on niin kaunis ja avara, ettei asuntolainan määrä paina harteilla aivan niin paljon, kun se pahimmillaan voisi. Yksi kodin ihanimpia asioita on tämä kylpyhuone, joka ulko-ovesta astuttaessa avaa näkymän asunnon läpi toiselle ulko-ovelle saakka, mikäli liukuovet eivät ole suljettuina.On käytännöllistä päästä kulkemaan kylpyhuoneen läpi vessasta makuuhuoneeseen, asunnon päästä päähän, kantaa pyykkejä kuivumaan ja hiippaloida puolialasti vaatteita vaihtamaan. Olohuoneen suuntaisesti kulkeva läpiasunnon kylpyhuone mahdollistaa, ettei tarvitse mennä märin varpain, pyyhe päällä, olohuoneen puolelle. Sinne, jossa ei ole verhoja ikkunoiden edessä. 

Läpiasunnon kylpyhuone jakaa asunnon julkiseen ja yksityiseen. Se antaa myös anteeksi petaamattoman sängyn ja pyykkitelineen. Mikään keskeneräinen ei näy vieraille. Eikä minulle, jos kirjoitan keittiössä. 

Kylpyhuoneen yleisilme on vaalea; siellä on puhtaalta tuntuvaa vitivalkoista ja suuret pehmeät pyyhkeet. Peili altaan takana on koko seinän kokoinen ja tuplaa tilan. Spa tunnelmaa antaa kylpyamme ja hotellifiilistä valkoinen pellavakylpytakki. Minimalistista selkeyttä tuo sekin, ettei me ei laitettu lainkaan shampootelineitä suihkunurkkan seinään. Tämä siksi, etten aivan välttämättä tahtoisi tuijotella paraatipaikalla silmän korkeudella niitä kaikkenkirjavia purnukoita. Janne sahasi ja vahasi sopivan kokoisen puulevyn kylpyammeen päälle pesuaineiden säilytystä  varten. Toimii hyvin. 

Kylpyhuone on pyhitetty kylpemiselle -  se pyykinpesukone, josta edellisessä postauksessa puhuttiin, loistaa poissaolollaan.

Onhan tämä melkoista - ihan niinkuin Janne pyysi tän tekstin aloittamaan. Ja oikeassa oli.  Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 

HYVÄ VINKKI REMONTOIJILLE
Hyvä, todella elämän laatua parantava vinkki remontoijalle. Piilota pesukone!!

Se, ettei se seiso kylpyhuoneessa kaverinsa likapyykkikorin kanssa, tekee ensinnäkin kylpyhuoneeseen ihan erilaista fiilistä - spa-tunnelmaa. Mikäli siis remonttia tehdessä se on mahdollista, piilota pesukone vanhaan komeroon, liukuovien taakse tai vaikka sitä varten valmistettuun kaappiin. 

Meidän kotona pesukone on kylpyhuoneen vieressä komerossa, jonne on tehty lattiakaivo ja kaadot. Ratkaisu on erittäin kätevä: paneelikattoon on upotettu spotti valoa antamaan ja koneen eteen mahtuu sekä likapyykkikori, että itse operoimaan. Hyllyt Janne teki vanerista, jotta saatiin tila optimoitua. Kaikki on nyt helposti otettavissa; pesuaineet, -pussit ja supit. 

Vaikka pyykkihuolto on ehkä maailman tylsin ja epäseksikkäin puheen aihe, niin sen järjestäminen on ehdottomasti asia, mihin kannattaa kiinnittää kodissa huomiota. Arki on huomattavasti helpompaa tällaisen kokonaisuuden kanssa, eikä vaahtokylvystä tarvitse tuijotella läjää likaisia sukkia. 

Lisää ideoita pyykkihuollon järjestämiseen löytyy mun pinterestistä. Eli täältä.

 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 
TallennaTallennaTallennaTallenna

KANNA SE KOTIIN KIRPPARILTA
Raanu, senkki, valaisin ja maljakko. Kaikki kirpparilta. 

Moni asia ei tee mua sillä samalla tavalla iloiseksi, kun hyvä kirppislöytö. Tuntuu hyvälle ostaa jotain, joka ei ole suoraan kopioitavissa. Ei voi kuka tahansa mennä rahatukun kanssa perässä kauppaan ja hankkia samaa. Niin mulla on henkilökohtaisempi suhde siihen tavaraan. Se on saattanut olla juuri minua siellä kirpparilla odottamassa. Joku toinen on juuri saattanut ohittaa sen ja miettiä, että ehkä. Ja sitten mä saan sen napattua. Mikä tuuri! Tuntuu aina vähän, että olisin se erityisesti ansainnut. Sitä tunnetta ei voi rahalla ostaa.

Kirppissisustaessa saa myös mahtavasti toteutettua itseään. Ratkaisut ovat usein luovempia, kun pitää miettiä moneen kertaan miten homma tulee parhain päin ratkaistua. Aikaa kuluu Huuto.netissä ja Torissa. Tulee koluttua Facebook-kirppareita ja käveltyä kaikkien kummallisten romukasojen läpi osto & myyntiliikkeissä fiilistellen vanhaa. 

Joku voisi sanoa, että käytettynä ostaessa pitää tyytyä. Musta se tuntuu sille, että käytettynä ostaessa voi saada enemmän. Se on varma, ettei käytettynä voi tilata mittaan rakennettua kaapistoa, vaan joutuu ostamaan sen toisen muotoisen kalusteen ja miettimään miten se tilaan kävisi. Pitää ehkä pyöräyttää huoneen kalustus pariin kertaan ympäri. Silloin voi tehdä ihan uusia oivalluksia ja päätyä optimoituun ratkaisuun.

Käytettynä saa myös parempaa. Saa hankittua halvalla kokopuisia kalusteita. Ne on usein tukevampia ja turvallisempia, kun lastulevyiset ja ovat kaiken hyvän päälle vielä maalattavissa, sekä kunnostettavissa aina uudelleen ja uudelleen. 

Niinkuin tiedätte, meillä pyritään ensisijaisesti ostamaan tavarat käytettynä. Tykkään yhdistää vanhaan aina jotain myös uutta. Kerroksellisuus kotona tuo kodikkaan tunnelman. Tuon Artekin jakkaran nostin noiden kuuskyt lukuisten kaappien ja senkkien kaveriksi. Kuvien mattokin on uusi. Olisin mielelläni ottanut oikeasti kulahtaneen villamaton, mutta mä niin vierastan niitä itämaisten mattojen medaljonki-kuviota, joita usein esiintyy. Tämä löytyi Jotexilta ja avaran huoneen akustiikka parani kerta heitolla.

Niin se alkaa huoneen sisustus muotoutua pala palalta. Tietty seuraava kirppiskama on jo jahdin alla - olen metsästämässä sekä kirjoituspöytää, että vierashuoneeseen levitettävää laverisohvaa. 

 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 

KARU MEININKI


Kyllä oli kummallinen fiilis astua Tyynelän ovesta sisään sen jälkeen, kun raportti kosteusmittauksesta oli kilahtanut mun sähköpostiin. En tosiaan arvannut etukäteen ajatella, että sinne meneminen olisi mitenkään erikoista.

Olin lukenut ne lauseet kylmän viileästi kymmeniä kertoja. "Suositeltavat toimenpiteet: Lattian aukaisu keittiön ja eteisen puolelta. Kosteiden eristeiden poistaminen ja kosteiden rakenteiden koneellinen kuivaus. Vaurioituneiden puurakenteiden uusiminen. Kuivaustyön jälkeen rakenteiden ja pinnoitteiden korjaaminen."

No ei se hääviltä kuulosta ei, mutten ollut tuntenut lähes mitään. En pelkoa, paniikkia, epätoivoa, enkä raivoa. Surua kyllä. Nyt kuitenkin kolahti. Me mentiin sunnuntaina pakkaamaan keittiö pakettiin; ruuat tiiviisiin laatikoihin, astiat pölyltä suojaan, ruokapöytä sohvan eteen, jääkaappi keskelle olohuonetta, astiakaappi hädintuskin kynnyksen yli ja makuuhuone täyteen laatikoita. Koko huoneen tyhjennys. Oli ihan selvää, että homma ei olisi ihan iisi ja että tunteja siinä menisi. Kahdelta henkilöltä viisi tuntia kummaltakin.

No siihen kummaan fiilikseen vielä. Heti ovesta astuessa mä näin ne reijät lattiassa. Toki tiesin, että niin se kosteus mitataan - piikillä. Ne poratut reijät mun lankuissa vaan jotenkin kiteytti tän homman. Ihan hiljaiseksi veti, kun tajusin ettei tää ole mitenkään hallinnassa ja ennakoitavissa oleva asia. Ensin kosteus ja sitten tarkastaja - molemmat on tunkeutuneet mun kotiin ja tehneet tehtävänsä.  

Toinen tällä hetkellä nyppivä asia on, ettei vakuutusyhtiöstä ole kuulunut mitään. He määräsivät tarkastajan ja saivat raportin, mutteivät ole vielä kuitanneet, että homma on ok ja korvaukset kuluista kuitataan. En tiedä vielä sitäkään, että saanko itse valita tyypit tekemään vai annetaanko sieltä suositus ketä pitää käyttää. Se jännittää. 

Jotenkin veikkaan, että tätä hommaa läpikäytäessä te saatatte kuulla ja todistaa paria hyperventilaatiokohtausta ja totaalisekoamista. Ja jos tämä edellä mainittu veikkaukseni menee  pahasti pieleen ja olen onnistunut manaamaan tilanteen hankalammaksi, kun se on, niin olen kai silloin onnistunut pyrkimyksissäni. Tällöin varmasti tuntuu helpottavalle, kun homma ei olekaan niin kaamea, kun kuvittelin. Kaikesta huolimatta yritän kasata blogiin läjään kaiken mitä tulee tapahtumaan. On sitten tarjolla vertaistukea niille, jotka joskus samaan tilanteeseen joutuvat. 

Seuraava askel on vielä tutun tuntuinen ja selkeä. Pitäisi irrottaa alakaapit. 

Sen jälkeen mikään ei ole enää tuttua. 
Ehkä mä opin tästäkin jotain uutta. Mene ja tiedä.

 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 

LAUANTAINA MYYNNISSÄ

No niin - nyt on sekin päivä nähty. Melkein shoppailin omasta kirppiskuormastani.

Näille kuppi-ihanuuksille ei ole löytynyt tässä kodissa paikkaa, kun ei ole enää sitä vitriiniä, joten ne päätyvät lauantaina myyntiin Kellohallin kirpparille. Kun asettelin kippoja kuvattavaksi teki melkein mieli shoppailla omasta kuormasta. Nää on edelleen mun mielestä niin ihania, että ne saa mut hyvälle tuulelle, mutta tosiasia on se, että ei niiden paikka ole kaapin perällä. Haluan myydä ne jollekin, joka tulee niistä vähintään yhtä iloiseksi, kun mä.

Tämä satsi on nyt lisätty siihen mun edelliseen kirppiskuormaan ja ne myydään pois huomenna lauantaina 8.4. Kellohallilla osoitteessa Työpajankatu 2 rak. 1e, Helsinki klo 12.00 -17.00

Meidän kanssa on myymässä mm.Nähdään!VESIVAHINKO
Mikä kamala sana!

Tulipalon jälkeen ehkä pelätyin asia, mitä kotona voi tapahtua - vesivahinko. Sana itsessään on jo ihan kamala. Se pitää sisällään niin paljon kysymyksiä, eikä lainkaan vastauksia. Kysymysten sekaan on punoutunut epäilyjä, oletuksia ja negatiivisia tuntemuksia. Jännittää, pelottaa ja surettaa samaan aikaan. Olo voi käydä myös toivottomaksi. Tekisi mieli luovuttaa tai hyökätä, muttei tiedä ketä vastaan. 

Meillä on Tyynelässä putki rikki. Se kosahti lämminvesivaraajan takaa. Kun oli tämän verran tiedossa toivoin, että olisi käynyt tuuri ja se olisi valuttanut ainoastaan sinne varaajan alla olevaan altaaseen ja lattiakaivoon, mutta ei, ei se niin mennyt. Se oli suihkuttanut sisältönsä suoraan hirsiin. Ne oli märät, kuin uppotukit. Kun oli tämän verran tiedossa toivoin, että vahinko olisi löydetty ajoissa, mutta ei, ei se tietenkään mennyt niin. Se on valuttanut jo hyvän aikaa ja ehtinyt kastelemaan muutakin, kun pari puuta. Meidän Tyyne kohta 90v on siis kirjaimellisesti laskenut alleen. Tänään ja tässä vaiheessa on tiedossa, että lattia pitää avata eteisestä ja keittiöstä. Se mitä siellä alla (ja tietty myös seinien välissä) on pelottaa ja jännittää mua. Eikä ole mitään oikotietä. Kaikki loput selviää vaihe vaiheelta uusien lautarivien lattiasta auetessa.

Yhtä asiaa ihmettelen erityisesti. Millä maltilla me tässä vedetään eteenpäin. Kumpikaan meistä ei ole päästänyt ilmoille vielä yhtään kirosanaryöppyä, eikä tuskastunutta huutokohtausta. Kevät tulee ja talo on hetken käyttökelvoton, kun ei tule vettä ja paikat pitää repiä auki, mutta me vaan tuumaillaan. Näinhän se on  - turha huutaa, kun et mitään mahda.

Ei auta, kun alkaa ajattelemaan uutta lattiaa ja sitä mitä muuta pitää ottaa hommassa huomioon. Täytyy toivoa, että löytyy hyvä tyyppi remonttia tekemään, koska kahdestaan tästä kaikeasta ei selvitä. Ja ennen kaikkea täytyy yrittää löytää tästä hommasta jotain positiivista: keskittyä lopputulokseen. Siihen hetkeen, kun vesi virtaa taas oikeassa paikassa, tuvassa on uusi lattia ja on kesäloma. Ehkä paistaa aurinko.

Vinkit kaikesta mahdollisesta - lattialankuista, eristeisiin ja pölysuojaukseen saakka otetaan mielellään vastaan.
Edit. tuli tässä myöhemmin mieleen. Vesi ja asuintalo yhdistelmä on mietityttänyt ennenkin. Aiempia ajatuksiani puutaloista, vesivessoista ja viemäriverkoista täällä ja täällä.

 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 

ONKS SE SUN VAI MUN ?


Ensi viikon lauantaina 8.4. järjestetään What's cooking Helsinki -tapahtuma Kellohallilla. Sen yhteyteen rakennetaan myös kirpputori, jossa bloggaajat, stailaajat ja valokuvaajat myyvät mm. sisustustuotteita, keittiötarvikkeita ja rekvisiittaa. Me ollaan Jannen kanssa varattu sieltä myyntipöytä (kahdeksan hlön ruokapöydän kokoinen!!) ja tää iltapäivä menikin sitten tavaroita hinnoitellessa.

Myyntiin on tulossa mm. kolme vanhaa kahvipannua (teevedelle!), Arabian Gardenia kannu, paljon laseja, muutamia lamppuja, pitsiliinoja, tyynynpäällisiä, purkka-automaatti ja leikkuulautoja jne jne.

Se onko nämä lauantain jälkeen sun vai mun, riippuu susta. 

Paikka josta näitä ja paljon muuta ihanaa voi tulla ostelemaan on siis Työpajankatu 2 rak. 1e, Helsinki. Ja ajankohta on la 8.4. klo 12.00 -17.00

Mukana myymässä mm.


Nähdään!