KANNA SE KOTIIN KIRPPARILTA
Raanu, senkki, valaisin ja maljakko. Kaikki kirpparilta. 

Moni asia ei tee mua sillä samalla tavalla iloiseksi, kun hyvä kirppislöytö. Tuntuu hyvälle ostaa jotain, joka ei ole suoraan kopioitavissa. Ei voi kuka tahansa mennä rahatukun kanssa perässä kauppaan ja hankkia samaa. Niin mulla on henkilökohtaisempi suhde siihen tavaraan. Se on saattanut olla juuri minua siellä kirpparilla odottamassa. Joku toinen on juuri saattanut ohittaa sen ja miettiä, että ehkä. Ja sitten mä saan sen napattua. Mikä tuuri! Tuntuu aina vähän, että olisin se erityisesti ansainnut. Sitä tunnetta ei voi rahalla ostaa.

Kirppissisustaessa saa myös mahtavasti toteutettua itseään. Ratkaisut ovat usein luovempia, kun pitää miettiä moneen kertaan miten homma tulee parhain päin ratkaistua. Aikaa kuluu Huuto.netissä ja Torissa. Tulee koluttua Facebook-kirppareita ja käveltyä kaikkien kummallisten romukasojen läpi osto & myyntiliikkeissä fiilistellen vanhaa. 

Joku voisi sanoa, että käytettynä ostaessa pitää tyytyä. Musta se tuntuu sille, että käytettynä ostaessa voi saada enemmän. Se on varma, ettei käytettynä voi tilata mittaan rakennettua kaapistoa, vaan joutuu ostamaan sen toisen muotoisen kalusteen ja miettimään miten se tilaan kävisi. Pitää ehkä pyöräyttää huoneen kalustus pariin kertaan ympäri. Silloin voi tehdä ihan uusia oivalluksia ja päätyä optimoituun ratkaisuun.

Käytettynä saa myös parempaa. Saa hankittua halvalla kokopuisia kalusteita. Ne on usein tukevampia ja turvallisempia, kun lastulevyiset ja ovat kaiken hyvän päälle vielä maalattavissa, sekä kunnostettavissa aina uudelleen ja uudelleen. 

Niinkuin tiedätte, meillä pyritään ensisijaisesti ostamaan tavarat käytettynä. Tykkään yhdistää vanhaan aina jotain myös uutta. Kerroksellisuus kotona tuo kodikkaan tunnelman. Tuon Artekin jakkaran nostin noiden kuuskyt lukuisten kaappien ja senkkien kaveriksi. Kuvien mattokin on uusi. Olisin mielelläni ottanut oikeasti kulahtaneen villamaton, mutta mä niin vierastan niitä itämaisten mattojen medaljonki-kuviota, joita usein esiintyy. Tämä löytyi Jotexilta ja avaran huoneen akustiikka parani kerta heitolla.

Niin se alkaa huoneen sisustus muotoutua pala palalta. Tietty seuraava kirppiskama on jo jahdin alla - olen metsästämässä sekä kirjoituspöytää, että vierashuoneeseen levitettävää laverisohvaa. 

 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest