VESIVAHINKO
Mikä kamala sana!

Tulipalon jälkeen ehkä pelätyin asia, mitä kotona voi tapahtua - vesivahinko. Sana itsessään on jo ihan kamala. Se pitää sisällään niin paljon kysymyksiä, eikä lainkaan vastauksia. Kysymysten sekaan on punoutunut epäilyjä, oletuksia ja negatiivisia tuntemuksia. Jännittää, pelottaa ja surettaa samaan aikaan. Olo voi käydä myös toivottomaksi. Tekisi mieli luovuttaa tai hyökätä, muttei tiedä ketä vastaan. 

Meillä on Tyynelässä putki rikki. Se kosahti lämminvesivaraajan takaa. Kun oli tämän verran tiedossa toivoin, että olisi käynyt tuuri ja se olisi valuttanut ainoastaan sinne varaajan alla olevaan altaaseen ja lattiakaivoon, mutta ei, ei se niin mennyt. Se oli suihkuttanut sisältönsä suoraan hirsiin. Ne oli märät, kuin uppotukit. Kun oli tämän verran tiedossa toivoin, että vahinko olisi löydetty ajoissa, mutta ei, ei se tietenkään mennyt niin. Se on valuttanut jo hyvän aikaa ja ehtinyt kastelemaan muutakin, kun pari puuta. Meidän Tyyne kohta 90v on siis kirjaimellisesti laskenut alleen. Tänään ja tässä vaiheessa on tiedossa, että lattia pitää avata eteisestä ja keittiöstä. Se mitä siellä alla (ja tietty myös seinien välissä) on pelottaa ja jännittää mua. Eikä ole mitään oikotietä. Kaikki loput selviää vaihe vaiheelta uusien lautarivien lattiasta auetessa.

Yhtä asiaa ihmettelen erityisesti. Millä maltilla me tässä vedetään eteenpäin. Kumpikaan meistä ei ole päästänyt ilmoille vielä yhtään kirosanaryöppyä, eikä tuskastunutta huutokohtausta. Kevät tulee ja talo on hetken käyttökelvoton, kun ei tule vettä ja paikat pitää repiä auki, mutta me vaan tuumaillaan. Näinhän se on  - turha huutaa, kun et mitään mahda.

Ei auta, kun alkaa ajattelemaan uutta lattiaa ja sitä mitä muuta pitää ottaa hommassa huomioon. Täytyy toivoa, että löytyy hyvä tyyppi remonttia tekemään, koska kahdestaan tästä kaikeasta ei selvitä. Ja ennen kaikkea täytyy yrittää löytää tästä hommasta jotain positiivista: keskittyä lopputulokseen. Siihen hetkeen, kun vesi virtaa taas oikeassa paikassa, tuvassa on uusi lattia ja on kesäloma. Ehkä paistaa aurinko.

Vinkit kaikesta mahdollisesta - lattialankuista, eristeisiin ja pölysuojaukseen saakka otetaan mielellään vastaan.
Edit. tuli tässä myöhemmin mieleen. Vesi ja asuintalo yhdistelmä on mietityttänyt ennenkin. Aiempia ajatuksiani puutaloista, vesivessoista ja viemäriverkoista täällä ja täällä.

 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest