Sisällön tarjoaa Blogger.

KAUNIS KIERRÄTYS-/ LAJITTELUKALUSTE: ECOSMOL by HARRI KOSKINENEnsimmäinen ihan aidosti kaunis kierrätys- / lajittelukaluste. 

Mä olen usein tuskaillut rumien arjen esineiden kanssa. Esimerkiksi kylpyhuoneen käytännöntoimintaan liittyvistä välineistä olen valittanut täällä blogissakin. En ole koskaan ymmärtänyt miksi design ulottuu wc-harjoihin, muttei lattialastoihin. Pesukoneista puhumattakaan. Tai miksi ämpärit ja ikkunanpesuvälineet ovat järjestään kaikki saman kaltasia muovisia hirvityksiä. 

Uskon vahvasti siihen, että arjen asiat; siivoukset, pyykkäykset ja puunaukset, muuttuvat ihanimmiksi, kun ne näyttävät ja tuntuvat hyvälle. Siksi oonkin mielenkiinnolla viime viikot kokeillut tän testikäyttöön saamani Ecosmolin käytettävyyttä. Se ei ole muovinen, ruma ja käytännöllinen kapistus, vaan se on puuta, kotimainen ja kaunis. Kaiken hyvän päälle se toimii.

Ecosmol kierrätyskalusteen on suunnitellut Niimarille Harri Koskinen. Se on niin vahvaa tekoa, että päällä voi istua. Aika näppärä siis pienemmissäkin tiloissa.

ecosmol niimar harri koskinen

ecosmol niimar harri koskinen
Kalusteessa on kaksi irrotettavaa väliseinää, joita voi liikutella sen mukaan mitä kierrätettävää tulee kerättyä eniten. Meillä kerätään eniten tulee muovia, joten ne laitetaan isoimpaan koloon. Pahville ja paperille riittää vähän pienempikin väli, koska niiden keräysastiat meillä on tuossa omalla pihalla.

ecosmol niimar harri koskinen

ecosmol niimar harri koskinen
Kaluste on tukeva, mutta niin kevyt, että mä voin helposti tarvittaessa sitä nostaa ja siirtää. Silloinkin, kun se on täynnä.
ecosmol niimar harri koskinen

ecosmol niimar harri koskinen

Koskinen on tehnyt suunnitellessaan hyvää työtä. Käytännöllisyyden lisäksi mua viehättää noi pyöristetyt kulmat ja muuten simppeli ilme. Tässä koivuisessa näkyy hienosti noi puun syyt ja kaluste on niin kaunis, ettei haittaa jos se seisoo kokkauksen ajan keittiön nurkassa ilman kantta. Minimalisti minussa kiittää. Ecosmolista löytyy lisätietoa Niimarin sivuilta, josta löytyy myös verkkokauppa.
Kemppariin on tulossa lisää juttua pian.

10 kommenttia

 1. Näyttääpä näppärältä! :) Ihastelin tätä jo Instagramissa, kun Noora oli laittanut kuvan ja kiinnostuin. Meilläkin kierrätetään, mutta sen hoitaminen on välillä haastavaa ilman pussukoita siellä täällä nurkissa. Joku katseenkestävämpi vaihtoehto on hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on! Ja todellakin katseen kestävä. Meilläkin oli tätä ennen paperipussukoita, pahvilaatikoita ja muovinyssäköitä toi yksi nurkka täynnä. Tää kaluste teki kierrättämisestä vähän ihanampaa, kun ei tarvitse tuskailla tursuavia nurkkia.

   Poista
 2. No nyt on kaunis kierrätyskaluste! Kelpaisi kyllä tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On:) Tää niin sopii mulle, kun rakastan hyvää järjestystä ja kaihdan niitä epämääräisiä röykkiöitä, joita meidän kierrättäminen ennen oli.

   Nyt mun agendalla on saada meille muovinkeräyspiste lähemmäs. Aloitin pommittamisen isännöintitoimistosta ja huollosta. Siirryn seuraavaksi keräysyhtiön painostamiseen. Kolme kilsaa on keskusta-alueella aika absurdi matka noita kärrätä.

   Poista
 3. Oi miten hieno! Kertakaikkiaan, tää on pakko hankkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo <3 Teille tosin tarvii ehkä kaksi, kun on porukkaa sen verran enemmän.

   Tää varmasti toimis hyvin myös esim. eteisessä pipoille (ja istumiseen, kun laittaa kenkiä jalkaan) tai vaikka lapsille lelujen säilytykseen, jos pitää olla vaikka olohuoneessa, eikä halua siihen mitään rumaa härpäkettä seisomaan.

   Poista
 4. No nyt on hieno! Kelpuuttaisin kyllä meillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on <3

   Mulle tuli heti mieleen, että vois toimia myös sohvapöytänä ja pitää sisällään mun langat puikkoineen :) Aika monikäyttöinen kaluste.

   Poista
 5. Tää on kyllä upee! Miellyttää erityisesti noi pyöristetyt kulmat :)

  VastaaPoista