Sisällön tarjoaa Blogger.

LUONNONKOSMETIIKKAA JA PAIKALLISIA, PAREMPIA VALINTOJA

Suvimarjan putiikki Padasjoella täytti juuri 5v. Mun mielestä se on aivan älyttömän hieno paikka. Onhan se nyt vaan aivan järjettömän inspiroivaa, että joku pystyy rakentamaan tuollaisen paikan miehensä maatilan yhteyteen. Ei meinaan ole ihan helppo tempaus perustaa Padasjoelle kahvilaa, lifestylekauppaa, omaa pienleipomoa ja kesäterassin sonniburgeribaaria. Puhumattakaan siitä, että kehittelisi yhdessä pientuottajien kanssa sopivia ruokatuotteita elintarvikeputiikin puolelle ja järjestäisi tilalla markkinoita ja Sonnirockia. 

Miettikää nyt - jos rakastuu maanviljelijään, niin onhan siinä nyt vitsit vähissä. Se taitaa olla tilanne, jossa pitää joko tehdä itselleen toimeentulo ja tila sinne pihapiiriin, tehdä töitä pitkän matkan päässä ulkopuoliselle työnantajalle tai vaihtoehtoisesti luovuttaa. Onneksi Suvin luonteeseen se jälkimmäinen ei ollut sopivin vaihtoehto.

No millainen paikka se sitten on? 

Suvimarjan lifestyleputiikki Keinuhongan tilalla on vanhaan navettaan rakennettu kaksikerroksinen ja yli 200 neliöinen kauppa. Suvimarjassa on pieni kahvila ja suurempi terassi sonniburgeribaareineen. Kahvilassa myydään mm. paikanpäällä leivottuja kakkuja ja leivonnaisia (myös raakakakkuja ja gluteenittomia tuotteita) ja Porvoon paahtimon kahveja. Burgeribaarista voit tilata burgerin joko Keinuhongan lihalla tai vegenä. Burgereiden sämpylät tehdään Keinuhongan omasta viljasta. Tilalla on annisteluoikeudet, eli burgerin kanssa voit nauttia myös Sonnioluen.

Millaisia ostoksia siellä voi tehdä?

Kaupassa myydään mm. sisutustuotteita, vaatteita, koruja, Annie Sloan kalkkimaaleja ja lähiruokaa. Sonnioluita ja siidereitä voit ostaa myös mukaan. Toritapahtumissa pihalla on lisäksi erilaisten pienyrittäjien kojuja. 

Suvimarjan valikoimassa on myös parempia kosmetiikkavalintoja - esim. Whitetailin luonnonkosmetiikka voiteet ja pesuaineet, Fnugin formaldehydi, tolueeni ja dibutyyliftalaatti (DBP) vapaat kynsilakat ja myyntiin on toivottavasti tulossa myös viime tapahtumassa testamamme Cimen luonnonkosmetiikkasarja. 

Miten auki ja mitä tapahtumaa?

 • Kesäaikaan 1.6. - 31.8. Suvimarja on auki joka päivä. Ma-pe 10-18, la 10-15 ja su 12-16. (juhannusaattona 10-15, juhannuspäivänä 12-16)
 • Heinäkuussa keskiviikkoisin tilalla on iltatori klo 18.00 - 20.00 ja sesonkeina mm. joulu-, pääsiäis- ja sadonkorjuumarkkinat. 
 • Lauantaina 12.8. järjestettään Sonnirock, jonka esiintyjinä on tänä vuonna mm. Pariisin Kevät ja Arttu Wiskari.

Voiko jäädä yöksi?

Suvimarjalla / Keinuhongan tilalla on kaksi majoituskohdetta - pienempi rantamökki ja rintamamiestalo isommalle porukalle. Molemmissa majoituspaikoissa on rannan lisäksi myös paljut. Majoitusta voit tiedustella Suvilta numerosta: 040-5628580 tai Ainonrannan / Villa mökin facebook-sivujen kautta.

Miten sinne mennään?

Suvimarja on Auttoisten kylässä Padasjoella. Paikanpäällä on runsaasti parkkitilaa.

Suvimarja Lifestyle
Keinuhongantie 54
17610 Auttoinen (Padasjoki)

puhelinnumero Suvimarjan puodille 040 7545 455 (aukioloaikoina)

Lisätietoja paikasta, tapahtumista ja majoituksesta täällä: Suvimarja Lifestyle ja Keinuhonka.Tämän postauksen kuvat on otettu kuun alussa Suvimarjan kauneustapahtumasta, johon myös me bloggaajaporukalla osallistuttiin. Paikan päällä oli luonnonkosmetiikkasarja Kripan edustaja ja Studio Savon & Ekon meikkaaja Kati, joka teki asiakkaille pikameikkejä.

Kiitokset vielä matkaseurasta: PilviraittiCall it HomeTiina HVaiheissaRetromoderniTalosta koti ja tietty Suvi etenkin. Edelleen huvittaa toi kuva: katse kameraan ja hymyä? Tässä porukassa ei pokkana poseeraminen onnistu. Ootte ihania <3

Lisää kuvia Suvimarjalta ja Keinuhongan tilalta mun edellisissä postauksissa: täällä, täällä, täällätäällä ja täällä.
6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Se on <3 Jos menee markkinapäivänä, niin saattaa päästä pyörähtämään myös pihatoilla sonneja kurkkimassa. Lapset tykkää:)

   Poista
 2. Kiitos tästä vinkistä, tuonne suunnataan kyllä kesällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä :) Kiva jos innostuit kesäretkelle. Ton burgerin muuten saa muistaakseni myös vegaanisena. Ja viimeksi näin asiakkailla myös jotain ihania smootheja.

   Poista
  2. Luit mun ajatukset! Olisi kyllä huippua jos saisi vegaanisena ja voi smoothieitakin. Pistän paikan heti mun kesälistaan asap <3

   Poista