PÄIVÄRETKIVINKKI JUURI NYT
Lähiseutumatkailu: se on jotain mitä meidän jokaisen pitäisi tehdä enemmän. Sen sijaan, että jää pyörimään tuttuihin ympyröihin, kodin ja lähikaupan välille, tulisi mennä kävelylle toisen kaupunginosan puistoon, lähimmälle luonnonsuojelualueelle, saareen, metsään tai naapurikunnan kivoimpaan kahvilaan, kiivetä kylän korkeimpaan rakennukseen ja katsoa kaupungin kattoja. 

Omaa kotikaupunkiakin pitäisi tarkastella turistin silmin. Mennä sinne minne muutkin. Istua jäätelölle sen suosituimman nähtävyyden viereen ja ihastella maisemia. Sen sijaan arjessa tulee usein helposti ohitettua kaikki kaunis katse maassa.

Päiväretkivinkit juuri nyt: Kruunuvuoren huvila-alue ja Roihuvuoren kirsikkapuisto. Molempiin kannattaa lähteä käymään hyvin pikaisesti. Kukat eivät kestä puissa kauaa ja huviloiden kohtalo se vasta surullinen on. Niitä on pystyssä enää yksi, kun legendaarinen Puutarhurin huvila paloi tuossa pari viikkoa sitten. Paikka itsessäänkin on kaunis. Kallioilta merelle on upeat maisemat ja aluetta kiertävän polun keskellä on pieni rauhallinen lampi. Retki on samalla ihanan rentouttava metsälenkki ja surullinen matka historiaan. Bussimatkalla kannattaa lukea alueen taustat vaikka täältä.

Miten pääsen perille?

Roihuvuoren kirsikkapuiston sijainti löytyy täältä.

Kruunuvuoren huvila-alueen kuvat parin vuoden takaa löytyy tästä mun vanhasta postauksesta 
(reitti / sijaintilinkki löytyy jutun lopusta)
Kiinnostiko tämä? Kaikki retkivinkkini löydät "KESÄRETKIVINKKI"- tunnisteen takaa.