Sisällön tarjoaa Blogger.

PÄIVÄRETKIVINKKI JUURI NYT
Lähiseutumatkailu: se on jotain mitä meidän jokaisen pitäisi tehdä enemmän. Sen sijaan, että jää pyörimään tuttuihin ympyröihin, kodin ja lähikaupan välille, tulisi mennä kävelylle toisen kaupunginosan puistoon, lähimmälle luonnonsuojelualueelle, saareen, metsään tai naapurikunnan kivoimpaan kahvilaan, kiivetä kylän korkeimpaan rakennukseen ja katsoa kaupungin kattoja. 

Omaa kotikaupunkiakin pitäisi tarkastella turistin silmin. Mennä sinne minne muutkin. Istua jäätelölle sen suosituimman nähtävyyden viereen ja ihastella maisemia. Sen sijaan arjessa tulee usein helposti ohitettua kaikki kaunis katse maassa.

Päiväretkivinkit juuri nyt: Kruunuvuoren huvila-alue ja Roihuvuoren kirsikkapuisto. Molempiin kannattaa lähteä käymään hyvin pikaisesti. Kukat eivät kestä puissa kauaa ja huviloiden kohtalo se vasta surullinen on. Niitä on pystyssä enää yksi, kun legendaarinen Puutarhurin huvila paloi tuossa pari viikkoa sitten. Paikka itsessäänkin on kaunis. Kallioilta merelle on upeat maisemat ja aluetta kiertävän polun keskellä on pieni rauhallinen lampi. Retki on samalla ihanan rentouttava metsälenkki ja surullinen matka historiaan. Bussimatkalla kannattaa lukea alueen taustat vaikka täältä.

Miten pääsen perille?

Roihuvuoren kirsikkapuiston sijainti löytyy täältä.

Kruunuvuoren huvila-alueen kuvat parin vuoden takaa löytyy tästä mun vanhasta postauksesta 
(reitti / sijaintilinkki löytyy jutun lopusta)
Kiinnostiko tämä? Kaikki retkivinkkini löydät "KESÄRETKIVINKKI"- tunnisteen takaa.

6 kommenttia

 1. Lähiseutumatkailun puolesta liputan minäkin! Kun astuu muutaman askeleen samojen tuttujen reittien ulkopuolelle, voi löytää omasta kotikaupungistaan vaikka mitä jännää ja kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Turin just huomanneeksi, etten esimerkiksi ole koskaan ottanut aurinkoa Hietsun rannassa, enkä ole käynyt Löylyssä. Sipoon korpikin on kokematta. Samoin Vallisaari ja Taivaskallio. Menivät heti tämän kesän to do-listalle :)

   Poista
 2. Juurikin näin! Jopa pieneltä paikkakunnalta löytyy paikkoja joissa ei ole aikoihin käynyt. Tätä meillä on kyllä aika paljon hyödynnetty, etenkin kun olen hoitovapaalla ja rahat ei anna myöten matkustella muuten paljoakaan. Lapsille riittää hyvin lähikohteet: leikkipuistot -asutaan sivummalla ja yleensä ulkoillaan omassa pihassa-, kirjastoreissut on mieleisiä, naapurikaupungista löýtyy ihan erilaiset puistot ja talvella laskettelumät, kesällä isot toripäivät. Ekaluokkalaisen Tytön suurimmat toiveet kesälle on mennä lähirannalle serkkujen kanssa uimaan -ja onkin aivan ihastuttava ja rauhallinen pieni hiekkaranta ison järven rannalla. Sekä käynti tivolissa - olemme käyneet Keskisen ilmaisessa tivolissa joka vuosi siitä asti, kun hän on ollut parivuotias. Lapsille melko pienet asiat on mielekkäitä ja jää hyviä muistoja. =) Ei tarvitse lähteä maailman ääriin ja oikeastaan pienten lasten kanssa tämä on kyllä paljon toimivampaakin, lasten kokoisia reissuja. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa erittäin hyvälle. Oon samaa mieltä tuosta lasten kokoisista reissuista <3 Tuli muuten heti sun kommentista mieleen, että enpä ole käynyt aikoihin lähikirjaston lehtisalissa. Sinne siis!!

   Poista
 3. Roihuvuoren kirsikkapuisto on niin ihana, asuin joskus siinä ihan vieressä ja rakastuin tuohon puistoon ihan palavasti <3

  VastaaPoista