KESÄMÖKKI JA VALEAMPIAISPESÄ


Jannen suvulla on ihana mökki. Paikka on meren rannalla ja idyllisen pieni. Mökissä on kaksi makuusoppea ja oleskeluhuone ruokapöytineen. Näinhän mökeillä monesti onkin - vähän tilaa sisällä, koska elämä tapahtuu seinien ulkopuolella.

Tälläkin mökillä on panostettu terassiin ja riippumattoon. Viime vuosina on maalattu ulkorakennukset, plus itse mökki ja Jannen kanssa remontoitu saunan pukuhuone. Rannassa on laituri ja runsaasti auringonottoon sopivaa kalliota. 

Hommassa on vaan yksi mutta. Mä olen enemmän sellaista sisällä viihtyvää sorttia. Se juontaa juurensa osin siitä, etten ihan hirvittävästi aina pidä siitä tavallisesta mökkielämästä - ulkona syömisestä. Asia ei johdu vähiten ampiaisista. No nyt siihen toivottavasti tulee kuitenkin muutos. 

Olen antanut itselleni kertoa, että toukokuun loppupuoli on oikeaa aikaa tehdä toimenpiteet ampiasten karkoittamiseksi. Ilmeisesti tässä kuun vaihteessa kuningattaret asettuvat pesäpaikkaan, jonne perustavat yhdyskunnan. 

Niinpä mä otin testiin tuon mulle useasti suositellun keinon ja virkkasin räystäälle valeampiaispesiä. Niiden toiminta perustuu käsittääkseni sekä kapistuksen ulkomuotoon, että villan ja pesän täytteenä olevan sanomalehden tuoksuun. Ampiaiset ei kuulema tee kotia toisten pesäpaikoille. Toivotaan, että ainakin nää joka vuosi räystään alle sankoin joukoin muuttavat Sauvon ampiaiset ovat hölmöläistä sorttia ja helposti huijattavissa. Mä voisin kyllä kokeilla ulkona syömistä. Toki mieluummin istuen rentona ja eteerisenä aloillani meren aalloista nauttien, kun säntäillen huutaen ympäri terassia.

virkattu ampiaispesä valeampiaispesä ohje


Löysin ohjeen pesän virkkaamiseen täältä. Vähemmän näpräämisestä nauttiville vinkkaan, että pesänhän voi täyttää myös vanhasta villasukasta.

Seuraavaksi mun tekisi mieli näpertää mökin sisäpuolta vähän meille mieluisampaan kuntoon. Suunniteltiin Jannen kanssa muovimaton vaihtamista puulattiaan ja keittokomeron parantelua. Ikkunoihin vaihdettiin jo pidemmät verhot (Tyynelästä löytyi ylimääräiset), että saataisiin pieni tila näyttämään edes aavistuksen korkeammalle. Samasta syystä verhotangot nostettiin katon rajaan. 


Uudistushuumassamme me käytiin myös kirpputorilla ostamassa yhdeksällä eurolla kaksi kappaletta lukuvaloja ja kehiteltiin lintutauluista kollaasia sohvan yläpuolelle. Ne on enää ripustusta vaille valmiit. Tuntuu hyvälle olla jotain tekemässä, kun Tyynelän kuivaus vaan venyy ja venyyyyyyyyyy.

Lisää tämän aiheen postauksia löydät blogistani tunnisteella "mökillä"

TallennaTallenna