JOTAIN POSITIIVISTA
Viime aikoina on tuntunut aika harmaalle. En olisi ihan uskonut miten paljon voimia tää vesivahinko vie. Hullun kuluttavaa, vaikkei edes olla itse siellä purkamassa ja kasaamassa. Olenkohan mä tulossa vanhaksi? Sellaiseksi kaikkea murehtivaksi mummoksi? Ehken ihan vielä. Täähän todennäköisesti on vaan ohi menevä stressijakso, mutta rankka sellainen. Olo ei ole oikein tuntunut omalle itselle. Sanoin eilen ystävälle, että hänen pitäisi olla armollisempi itselleen tilanteessa, jossa hän ei voi itse vaikuttaa kaikkeen ympärillä tapahtuvaan. (Ai hemmetti, kun se on helppo sanoa toiselle.)

Tuntuu, että blogikin on muuttunut pahan mielenpaikaksi. Olen kiukutellut, ahdistunut avatuista lattioista ja meininki on ollut karu, kun on pakattu koko keittiö kiintokalusteita myöten muihin huoneisiin. Joka paikka on niin täynnä tavaraa, ettei kävelemään mahdu. Pöly on päässyt myös suljettuihin huoneisiin; laskeutunut verhoihin, sohviin ja päiväpeitteisiin. Ujuttanut itsensä kirjahyllyyn ja istunut pinojen päälle. Kiivennyt leivinuunin päälle ja yöpöydän laatikoihin. Paikka ei tunnu omalle, samalle. Vältän sanomasta sitä Tyyneläksi. Se on remonttityömaa. 

Vihdoin on kuitenkin tapahtumassa positiivinen käänne tässä surullisten sattumusten sarjassa. Meille löytyi lattialankut. Siis lankut, ei laudat. Eikä mitkään turhat rimpulat. Ne meinaan on parikytsenttiä leveät ja kolme paksut. Ja mikä parasta - ne saapuu maanantaina !!

Lauantaina käytiin ajamassa (niittämässä) ruoho ja kitkemässä rikkakasvit hiekkatieltä. Istutin samalla tämän vuoden yrtintaimet, jotka ostin naapuritilalta. Tuli basilikaa, lipstikkaa, timjamia, ruohosipulia, iisoppia, kreikan oreganoa, rosmariinia ja salviaa. Pihalla istuessa paistoi aurinko. Jos hetkeksi onnistui unohtamaan sisätilojen sekamelskan, oli melkein onnellinen.

Sen jälkeen pihasaunan lauteilla iski huojennuksen syvä aalto. Me taidetaan kohta olla tämän homman puolessä välissä. Tulevana maanantaina on tilannekatsaus rakennusmiesten kanssa, mutta suuntaviivat on jo selvät. Lattian asentamisen jälkeen vedetään putket pintavetona, samoin sähköt, uusitaan keittiön panelointi ja eteisen tapetointi, rakennetaan lämminvesivaraajalle kaappi, kiinnitetään keittiön kaapisto ja aloitetaan rakennuspölyn loppusiivous. (Universumille kiitos noista korjausrakentajista !! Ja vielä isompi kiitos, jos lähetät meille myös siivoojan.)

En lähes malta odottaa, että pääsen kuvaamaan niitä lankkuja, valittuja paneeleja ja tuijottamaan kaikkia vanhoja tavararoitani, jotka kuukausien jälkeen tuntuvat uusille ja entistä ihanammille.