Sisällön tarjoaa Blogger.

PIINALLISEN PITKIÄ PÄIVIÄ, VIIKKOJA, KUUKAUSIA

Hyvä luoja se kesti kauan. Pari kuukautta löysän narun päässä juoksentelua. Heti alkuun tilanne näyttäytyi ihan toisenlaisena, alkoi tapahtua ihmeen rivakalla tahdilla. En alkuun edes ehtinyt olla kovin huolissani. Kun päätös vesivahingon korvaamisesta tuli, sujui purku ja eristeiden poisto nopeasti, eikä tapahtuneen mittakaava hämmästyttänyt. Kuivattelussa meni aivan odotettu aika. Olin osannut ennakoida senkin, että niinä pitkinä viikkoina, puhallinten vaikutusta odotellessa tulisin varmasti pitkästymään, se ei ole tavatonta, mutta ilman yllätyksiä ei silti selvitty. Vakuutusyhtiön toiminnassa ei meinaan ollut mitään muuta, kun toivomisen varaa.

Viime viikon maanantaina saimme kuntotarkastajalta tiedon, että kuivaa on ja lattiaa saa alkaa kasamaan. Tyyppi oli se vakuutusyhtiön järjestämä. Sama, joka teki aluksi kosteusmittaukset. Häneltä ei kuitenkaan oltu vakuutusyhtiön toimesta tilattu kustannusarviota vahingon korjaamisesta, vaan ainoastaan toimenpidearvio ja kartoitus. Puhelimessa vakuutusyhtiön edustajan antaman ohjeen mukaan me sitten itse pyysimme kustannuksista excelin meidän paikallisilta tekijöiltä, niiltä jota hommaan toivoimme ja toimitimme sen vakuutusyhtiöön.

Tämän viikon sateisena ja muutenkin harmaana maanantaina sitten kuulimme, että nyt olisi kuivaus valmis ja olisi oikea aika alkaa kilpailuttamaan tekijöitä. Siis ihanko totta? Joku randomtyyppi vakuutusyhtiöstä soittaa meille ja kertoo, että tällaista tässä nyt pitäisi alkaa turaamaan. Parin kuukauden odottelun jälkeen. 11 päivää ennen koko Suomen pysäyttävää keskikesän juhlaa. Ilman, että asiasta olisi meille sanallakaan aiemmin mainittu. No pienen hämmästelyn jälkeen selvisi, että se meidän asioita aiemmin "hoitanut" tyyppi ei ole enää kuulema edes puljun palkkalistoilla. Joku vaan unohti ilmoittaa asiasta meille. Minne lie ne meidän lähettämät meilit menneet?

Tämä uusi heppu olikin sitten ihan yhteistyökykyisen oloinen, mutta totaalisesti pihalla. Meidän paikalliset tekijät olisi kuulema liian kalliit. Niin hän lausui, vaikkei hänellä ollut kuvia Tyynelästä, eikä käsitystä siitä miten paljon "samaan tilaan saattamista" noissa huoneissa olisi. Lattiaksikin riittäisi kuulema se rautakaupan hyllystä saatava ysisenttinen lauta. Sillä suositteli korvattavaksi myös ne eteisen parikytsenttiset ja kohta satavuotiaat lankut. Lisäksi hän napisi sen heidän oman kuntotarkastajan tekemää raporttia vastaan, että ei kaikkia putkia olisi tullut poistaa, eikä eteisen seiniä olisi pitänyt aukoa. Vaikka kyseiset hommat oli tehnyt heidän itse hyväksymänsä taho, heidän hyväksymänsä raportin perusteella.Jäätävän sekavaa touhua. Jälkikäteen täytyy todeta, että eihän se tosin ihme ole. Se ensimmäinen yhteyshenkilöhän oli aivan totaalisen pihalla kaikista selvityksistä huolimatta. Tää edellä mainittu, jo häipynyt, puuhastelija taisi todella olla aivan omaa luokkaansa. Jokaisella meidän yhteydenottokerralla hoki vaan, että edetään askel kerrallaan ja ilmoitti, ettei tehdä lopullisia päätöksiä ennen edellisen vaiheen valmistumista. En ihmettelisi jos työsuhde ei olisi loppunut omasta pyynnöstä. 

Täytyy todeta, että onneksi maanantaina puhelimessa oli minun sijasta Janne. Minä kyllä olisin mennyt lankoja pitkin sinne firman uuteen pytinkiin Teollisuuskadulle ja ärjynyt. Janne kuunteli, selitti ja antoi jopa negatiivisen palautteen todella hienosti, kieron positiivisesti. Sanoi, että "Kiitos, kun soitit. Tämä on teidän suunnalta ensimmäinen yhteydenotto kahteen kuukauteen ja se tuntuu hyvälle." Jotain kaunaa se sai sitten purettuakin, koska perään lähti meili niine pyydettyine tilannekuvineen ja viesti, että "Kun pyytelet niitä tarjouksia, niin muista, että tätä on nyt kestänyt kaksi kuukautta eli nopeus on tässä kohtaa valttia. Tosiaan teidän puolelta asiaa ei ole hoidettu käytännössä ollenkaan koko aikana. Kiitos siitä. Tarjoukset olisi voinut kysyä jo ajat sitten, sopia tekijät ja tilata tavarat. Suoraan sanoen vituttaa koko asian hoito."

Niinpä.

Taisi tyyppi tässä vaiheessa päästä tilanteen tasalla. Lopulta olemme kaikki samalla kartalla siitä mitä tullaan tekemään. Uudet putket saadaan vetää pintavetona, eristäminen on jo alkanut ja leveiden lankkujen metsästys on käynnissä (mistä hitosta niitä saa hyllytavarana?) Sitten, kun nämä on paketissa, tsekataan millainen kaappi lämminvesivaraajalle tehdään ja miten korjataan eteisen auki raadellut, juuri tapetoidut seinät. 

Huhhuh. Tule jo heinäkuu.
Ensimmäinen kuva on vuoden takaa Oslosta, Vigelandin patsaspuistosta ja se liittyy tähän teksiin tai sitten ei. 
Toinen kuva on Jannen kännykällä napattu, se vakuutusyhtiölle toissapäivänä uudelleen toimitettu.

15 kommenttia

 1. Äääh! Kuulostaa todella ärsyttävältä sotkulta! Toivon todella, että kaikki kääntyy parhain päin ja mitään ylimääräistä ei enää ilmenisi. Domus Classicalla on ainakin ollut leveitä lankkulautoja, kuusesta ainakin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Ärsyttävä sotku nimenomaan. On kyllä ollut pinna hiukan kireellä :D

   Mä just kirjoittelin blogiin, että lankut löytyi. Jeeee. Happy. Vakuutusyhtiön budjetti niiden suhteen oli tiukka (ei todellakaan ois taipunut Domuksen neliöhintoihin), mut meidän remppamiehet bongasi ne jostain sahalta. Käsittely pitää tehdä itse, mutta tulevat kuivattuna ja puuvalmiina.

   Poista
 2. Voi Huoh, miten minusta tuntuu, että tuollaista vääntöä saa aina käydä vakuutusyhtiöiden kanssa, todella turhauttavaa. Toivottavasti siellä nyt alkaisi hommat kunnolla luoistamaan. Joistakin pieniltä sadoilta saa nopeaankin aikatauluun tilattua leveää lankkua, kannattaa kysellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Maksut vakuutusyhtiöiden suuntaan pelaa moitteettomasti, mut toiseen suuntaan saa vääntää ihan hulluna. Jotenkin toivoisi kaiken olevan vähän helpompaa silloin, kun muutenkin ottaa päähän ja kaipaa apua.

   Mä just tossa Marulle yllä vastailin, että ne lankut löytyi <3 Ei oo hetkeen ollut näin huojentunut olo.

   Kiitos tsempeistä <3

   Poista
 3. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja <3 Valoa on jo tunnelin päässä. Just kirjoittelin uutta postausta siitä miten on harmaalle tuntunut, mutta alkaa helpottaa.

   Poista
 4. Voimia vielä murut! Pystyttekö viettämään juhannusta Tyynelässä nyt ollenkaan? Yläkerrassa? Teltassa pihalla..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä saunalla... voimia remontin valmistumiseen.

   Poista
  2. Kiitos tsempeistä Lyde ja Pisara <3

   Ei siellä oikein voi. Tai käytännössä kai voisi, mutta fiilis ei oo oikeen hyvä. Ei tee mieli sinne sekamelskaan asettua. Yläkerrassa on kaikki ruokapöydän tuolit ja jakkarat pitkin poikin. Vessaan pitää hyppiä eteisen lattian runkopuita pitkin. Jääkaappi on olohuoneessa eli sinne pääsee hyppimällä runkopuut sekä eteisen, että keittiön läpi ja pujottautumalla pölynsuoja muovitetun oviaukon läpi. Ja vaikka ruokaa voisi valmistaa grillaamalla pihalla, on kaikki keittiövälineet laatikkopinoihin pakattuna alakerran makuuhuoneessa, olohuoneen takana.

   Aika plaah, mutta toivottavasti pian saadaan lattia paikoilleen niin voi siirrellä tavarat niin, että pääsee liikkumaan ilman esteratoja.

   Poista
 5. No huh huh mitä toimintaa vakuutusyhtiöltä. Itse kirosin sitä, että menetettiin käytännössä kaikki omaisuus, eikä vakuutusyhtiö korvannut pennin jeniä, ei tuommonenkaan säätövääntö innostais yhtään. Toki raha ja korvaukset kiinnostaa, mutta ainakin selvis mitä vakuutusyhtiö EI korvaa, vaikka menettää kaiken hetkessä. Heidän näkökulmasta se on tapahtunut ajan kanssa.

  Olen todella harvoin edes hakenut korvauksia, koska tuntuu, että pääsee helpommalla jos vaan pistää omistaan. En sitten tiedä mitä ihmeen järkeä on se vakuutus pitää ja maksaa siitä - eli ei mistään, kun tilanne tulee.

  Noh, tämä asia oli eri ja toivon teille isot tsempit urakkaan, joka toivottavasti menee paremmin kuin alku. Ihan älyttömän surullinen tapaus kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua - en ees osaa kuvitella miltä teistä on tuntunut. Hurja juttu. Vähän nurinkurista sanoa, mutta kiitos. Tällaisen kuuleminen pistää aina palikat tärkeysjärjestykseen. Tää kaikki on kuitenkin pientä kaiken menettämisen rinnalla. Vaikka v*tuttaakin älyttömästi joka tapauksessa.

   Niin samaa mieltä sun kanssa vakutuusyhtiöstä. Jotenkin pimeetä, että niiden pitäisi olla se auttava taho ja extrapalvelu, mutta suurimmalle osalle ne on se päänvaivaa aiheuttava ja nihkeä lafka.

   Iso kiitos tsempeistä Tiina ja kaikkea hyvää teille <3

   Poista
 6. Ihan uskomatonta meininki! Tuo teidän tilanne on ollut varmasti todella inhottava, toivottavasti saatte Tyynelän pian kokonaan kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia <3

   Toivotaan. Nyt on ainakin yksi etappi toteutumassa, kun löytyi lattialankut. Ja tosiaan näyttäisi sille, että kuivaa on, eikä lisää ongelmia siltä osin ole luvassa.

   Poista
 7. Oh no! Eipä ihme että pännii! Toivottavati saatte asiat järjestykseen ja löydätte sopivia lankkuja. Eipä voi kuin toivotella tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä, onnea (nii ja pitkää pinnaakin) tarvitaan täällä just nyt niin paljon, että kaikki toivotukset on tervetulleita.

   Poista