Sisällön tarjoaa Blogger.

VIERASHUONEEN SISUSTUS

Kotimme on kolmio ja siellä on yksi huone, jota ei ole blogissa vielä näkynyt. Se on nyt tässä.

Toisin, kuin usein tehdään, me valittiin omaksi makuuhuoneeksi se pienempi. Ei todellakaan mikään hulppea master bedroom, mutta sinne mahtuu meidän 180 leveä sänky, kun ei ole vaatekaappeja. Muuta ei tarvita. Eikä haluta.

Toinen asunnon makuuhuoneista on kuvien "vierashuone". Ja vierashuonehan on toki tavallisesti pyykkihuone, silityshuone, kuivaushuone, vaatehuone, romuhuone, treenikassihuone ja pukeutumishuone. On ihanaa, kun on tilaa jonne valita huomiset vaatteet valmiiksi ja jättää puolikäytöiset rekille roikkumaan. Arvostan myös sitä, että tällä järjestelyllä makuuhuoneessa ei ole muita toimintoja ja vaatehuoltoa. Se rauhoittaa.

Kun joku tulee kylään raivataan tämä huone omasta käytöstä vieraiden haltuun - piilotetaan silityslaudat ja pyykkitelineet. Levitettävä laveri muuttuu nopeasti 140cm leveäksi sängyksi. Vierashuoneen peitot ja tyynyt vievät yleensä hirveästi säilytystilaa. Meillä ne on pedattu päiväpeitteen alle ja tyynyt piilotettu päällisiin. 

Huone on tavalliseen tapaamme sisustettu pääosin kirppis- ja kierrätystavaroin. Uutenakin on jotain hankittu. Artekin valaisin ostettin muutamia vuosia sitten. Samoin Woodnotesin matto. Vierasvuoteen patjat ja Svaneforsin tyynynpäälliset tulivat meille tähän kotiin. Vaaterekkinä toimii kasaan menevä Ikean rekki, jota tavallisesti käytän kirppareilla. En ole tuohon vielä parempaakaan löytänyt. Kuuskytluvun koivukaapin (100€) löysin Tori.fin kautta, samoin levitettävän laverin (15€), kolme harmaata verhoa (15€) ja Ornon metallisen seinävalaisimen (40€). Ryijy on Jannen isän kellarista.

Sängyn on jo käynyt koenukkumassa muutama ihminen. Kohta sinne pistämme pitkäksemme yöksi myös me, kun oma makuuhuone saa seinilleen uuden maalin. Jahka kesäretkihommilta maltetaan. Loma <3
10 kommenttia

 1. Ihana huone! Kyllä vieraiden kelpaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3 Musta tuonne tuli etenkin noiden verhojen myötä ihana tunnelma. Ei haittaa vaikka sinne pitää kohta oma pääkin sänkyyn kallistaa :) Kunhan vaan lomailulta pääsemme arkirytmiin ja makuuhuoneen maalaushommiin.

   Poista
 2. Kaunis rauhallinen vierashuone, kyllä tuonne kelpaisi tulla vieraaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3 Siellä tosiaan on rauhallinen tunnelma. Noi kevyet verhot on niin ihanat, että laittaisin vastaavat omaankin makuuhuoneeseen, jos sinne ei olisi juuri verhoja hankittu. Oli hyvä löytö!

   Poista
 3. Kerrassaan upea vierashuone <3 Millon saa tulla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on aina ihanaa, kun käy kyläilijöitä. Nii että tervetuloa <3

   Poista
 4. Runsas kaksi vuotta sitten, kun tähän muutettiin, käytiin kerrotalojakin katsastamassa...silloin halusin ehdottomasti pihan ja niin ostimme tänän uuden rivitalokodin. Kuviasi katsellessani tulee mieleen, että vieläkö sitä kerran muuttaisi...vanhaan kerrostaloon..:) AInut, että sitten pitäisi kaupunkiakin muuttaa, kun täällä ei ole vanhoja kerrostaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D vähän isompaa muutosta

   Joo - vanhoissa kerrostaloissa on kyl ihan mahtava tunnelma. Noi patterit on mahtavat ja huonekorkeus samoin. Mä varmaan kaipaisin kodilta eriasioita, jos ei olisi Tyynelää. Ehkä pihaa tai ainakin parveketta. Samoin saunaa. Ymmärrän siis hyvin, miksi päädyitte sinne:)

   Poista
 5. Jo kuvista tulee tunne, että tuolla olisi helppo olla. Katsoin ne uudestaan, mutta mitään yksittäistä syytä moiseen en keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3 Ihana kuulla! Se muuten on kiinnostavaa mistä ihmisille tulee kotoinen tai rauhallinen tunne. Suurin yksittäinen tekijä ehkä on "tuttuuden tunne". Se, että joko tuntuu omalta, herättää muistoja tai näyttää sille, että voisi kotonakin olla samoin. Mä meinaan ainakin itse huomaan, että voi tuntua helpolle ja kotoisalle sellainenkin paikka, jollaista ei ehkä mun kotona kuitenkaan olisi.

   Poista