VIERASHUONEEN SISUSTUS

Kotimme on kolmio ja siellä on yksi huone, jota ei ole blogissa vielä näkynyt. Se on nyt tässä.

Toisin, kuin usein tehdään, me valittiin omaksi makuuhuoneeksi se pienempi. Ei todellakaan mikään hulppea master bedroom, mutta sinne mahtuu meidän 180 leveä sänky, kun ei ole vaatekaappeja. Muuta ei tarvita. Eikä haluta.

Toinen asunnon makuuhuoneista on kuvien "vierashuone". Ja vierashuonehan on toki tavallisesti pyykkihuone, silityshuone, kuivaushuone, vaatehuone, romuhuone, treenikassihuone ja pukeutumishuone. On ihanaa, kun on tilaa jonne valita huomiset vaatteet valmiiksi ja jättää puolikäytöiset rekille roikkumaan. Arvostan myös sitä, että tällä järjestelyllä makuuhuoneessa ei ole muita toimintoja ja vaatehuoltoa. Se rauhoittaa.

Kun joku tulee kylään raivataan tämä huone omasta käytöstä vieraiden haltuun - piilotetaan silityslaudat ja pyykkitelineet. Levitettävä laveri muuttuu nopeasti 140cm leveäksi sängyksi. Vierashuoneen peitot ja tyynyt vievät yleensä hirveästi säilytystilaa. Meillä ne on pedattu päiväpeitteen alle ja tyynyt piilotettu päällisiin. 

Huone on tavalliseen tapaamme sisustettu pääosin kirppis- ja kierrätystavaroin. Uutenakin on jotain hankittu. Artekin valaisin ostettin muutamia vuosia sitten. Samoin Woodnotesin matto. Vierasvuoteen patjat ja Svaneforsin tyynynpäälliset tulivat meille tähän kotiin. Vaaterekkinä toimii kasaan menevä Ikean rekki, jota tavallisesti käytän kirppareilla. En ole tuohon vielä parempaakaan löytänyt. Kuuskytluvun koivukaapin (100€) löysin Tori.fin kautta, samoin levitettävän laverin (15€), kolme harmaata verhoa (15€) ja Ornon metallisen seinävalaisimen (40€). Ryijy on Jannen isän kellarista.

Sängyn on jo käynyt koenukkumassa muutama ihminen. Kohta sinne pistämme pitkäksemme yöksi myös me, kun oma makuuhuone saa seinilleen uuden maalin. Jahka kesäretkihommilta maltetaan. Loma <3