HABITARE 2017 ARVONTA JA UUDENLAISIA PARKETTILATTIOITA


Pääsin keväällä käymään paikassa joka oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Kyseessä on loimaalainen perheyritys - parkettitehdas, joka on aloittanut vastikään yhteistyön kahden kovan nimen kanssa. Harri Koskinen ja Ville Kokkonen ovat kumpikin luoneet omat mallistonsa uudella tavalla materiaalia hyödyntäen. Ajatuksenaan kehittää uudenlaisia pintoja esimerkiksi parketin hukkapaloja käyttäen. Ville Kokkosen suunnitelmat liittyvät puupintojen hyödyntämiseen seinillä ja Koskisen ideat taas liittyvät uudenlaisten lattiakuviointien luomiseen. En malttaisi odottaa, että nään valmiina tuotteina mitä kaikkea tästä syntyy. Tää on erittäin kiinnostava aihe just nyt. Oonkin viime aikoina huomannut useamman kerran selailevani kiinnostavia lattiaideointeja Pinterestistä siihen malliin, että jouduin luomaan niille ihan oman kansionkin. Tässä Habitarea ja valmiita Koskinen + Kokkonen mallistoja odotellessani sain käsiini aiheesta jo ensimmäisiä pressikuvia (yllä). Kattokaa nyt miten upeita lattioita. 

No tehtaalle takaisin vielä. Pääsimme näkemään siellä opastetulla kierroksella parketin valmistuksen vaiheineen. Kiersimme korvatulpan päässä koko tehtaan ja näimme tavaran vastaanoton, vannesahauksen, kamarikuivaamon (lämmitetään tuotannosta tulleella ylijäämällä ja sahanpurulla, sekä aurinkoenergialla), pintasäleiden lajittelun, liimaamisen, prässäämisen, kittaamisen, halkaisusahaamisen, hiomisen, pintakäsitelyn, plus pakkaamisen. Mielenkiintoista katsottavaa oli paljon. Erityisesti hätkähdytti sekä työvaiheiden määrä että parkettien värivalikoima ja ilahdutti ekonäkökulmat. Meille kerrottiin, että Timberwise valmistaa tuotteensa aina tilauksesta. Tämä mahdollistaa myös vanhan parketin sävyyn värjäämisen eli asunnon osittaisen lattian uusimisen. Tällainen tietty miellyttää mua isosti. Samoin se, että Timberwise on ensimmäisenä lattiavalmistajana saanut Allergia- ja astmaliiton myöntämän Allergiatunnuksen tuotteilleen. Näistä eko- ja kemikaaliasiota voit halutessasi lukea lisää täältä.
Mun Habitaren ykköskohde siis taitaa olla Timberwisen osasto (6 E 50), jossa esitellään Harri Koskisen suunnittelema Design Parquet K2-mallisto.

Mutta mitä sä odotat messuilta eniten tai mihin haet inspiraatiota?

Voita lippu Suomen suurimpaan huonekalu-, sisustus- ja designtapahtumaan 
jättämällä vastauksesi sunnuntaihin 10.9. klo 23.00 mennessä. 

Arvon vastanneiden kesken kaksi kappaletta lippuja, joista kumpainenkin oikeuttaa yhden henkilön kertasisäänpääsyyn messuille. Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti ja toimitan liput sähköpostitse. Mikäli siis yhteystietosi ei löydy sun profiilista, niin jätäthän sähköpostisosoitteesi kommenttisi perään. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.09.2017 - 17.09.2017. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä
ps. Timberwisen tehtaalle pääsee mahdollisesti tutustumaan Suomalaisen Työn Liiton avoimien ovien päivänä. Aikataulu selviää heidän sosiaalista mediaansa seuraamalla. Niin ja Habitare-lippuja on jaossa siellä myös - ainakin facebookissa, jossa niitä jaetaan 30.8.-12.9. välisenä aikana 2 kpl/päivä.

TallennaTallenna