Sisällön tarjoaa Blogger.

HELPPO OHJE: KÄMMEKKÄÄT

Helppo ohje kämmekkäät / kynsikkäät.
Helppo ohje kämmekkäät / kynsikkäät.Helppo ohje kämmekkäät / kynsikkäät.

Tämän tekstin piti olla alkusyksyn ensimmäisiä neulepostauksia. Sen aika tuli kuitenkin jo nyt (kyllä - elokuu on ehdottomasti vielä kesäkuukausia!) Tuossa taas yhtenä päivänä puskiessani vastatuuleen sateenvarjoni kanssa pisaroiden piiskatessa asfaltia, tulin siihen tulokseen, että tämä ilmestyy tänään. Olisin meinaan paleltunut ilman kämmekkäitäni.

Aloita nämä nyt, tee ne villalangasta, neulo pari kerrosta joka päivä ja muutamassa viikossa on valmista. Kun on syyskuun tulet viimeistään tarvitsemaan niitä.

Helppo ohje kämmekkäät / kynsikkäät.* *  *  Ohje  * * *

Tarvitset kolmosen puikot ja sopivaa lankaa. Osta konepestävää, jos niillä on riski likaantua usein.

Luo 40-44 silmukkaa käsialastasi riippuen. Tällä määrällä saat naisen käteen sopivan kokoiset. Aloita neulomalla (2 o, 2 n) resoria kolme kerrosta. Neulo yksi kerros kaikki oikein ja aloita sitten peukalokiila.

Peukalokiila:
Kiila tehdään puikkojen 2 ja 3 väliin. Neulo siis ensimmäinen puikko kaikki oikein ja toisella puikolla oikein, kunnes jäljellä on kolme silmukkaa. Tee tähän lisäys, eli neulo kolmanneksi viimeinen silmukka tuplana; ensin etureunasta ja sitten takareunasta. Neulo sitten oikein ne tämän toisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa ja myös kolmannen puikon kaksi enimmäistä. Tee taas lisäykset kolmannella silmukalla ja neulo sitten kerros loppuun saakka. Toista lisäyksiä näin jokaisella kerroksella, kunnes toisella ja kolmannella puikolla on 15 (tai 16, riippuen aloitusmäärästä) silmukkaa kummallakin. Nämä lisätyt kymmenen silmukkaa voit pujottaa apulangalle odottamaan - niistä tulee peukalo. 

Jatka sitten neulomista muilla silmukoilla sopivaan pituuteen saakka. Neulo loppuun pari kerrosta (2 o, 2 n) resoria ja päättele joustavasti

Lopuksi poimi apulangalta peukalon silmukat ja nosta vastakkaiselta reunalta muutama lisää ja neulo peukalo. Tee myös sen loppuun pari resorikerrosta, jos haluat. Kuvissa näet eron resorillisen ja resorittoman välillä.

Mun ekat syksyn neuletyöt on yleensä näitä kämmekkäitä ja tietty villasukkia.
Sama homma siellä?

6 kommenttia

 1. Paleleville käsille nämä ois just passelit näin tietokonetta näppäillessä :)

  VastaaPoista
 2. Valmiina on villasukat jokaiselle lapselle, itselleni haluan vielä neuloa uudet syyssukat myös. Seuraavaksi voisi kyllä joka lapselle neuloa tällaiset pyöräilyhanskoiksi. Lankaa noihin tuskin menee kovinkaan paljoa, joten jämäkerillä voisi selvitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siellä on puikot heiluneet noin paljon :)

   Totta - nää on pyöräilyyn todella hyvät. On lämpimämpi, mutta edelleen saa hyvän otteen tangosta.

   Itsekin tein nämä jämäkeristä. Oranssista oli syntynyt aiemmin peruspipo käännetyllä reunalla ja beigestä kerästä tein sukat. Lankaa ei näihin mene paljoakaan.

   Poista
 3. Ohjeessa virhe. Pitäähän lisäyskerrosten välissä olla välikerroksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tämä ohje toimii hyvin joko välikerroksien kanssa tai ilman. Itse olen neulonut sekä että. Samoin toimin usein villasukkien kärkilisäysten kanssa (varpaista varteen neulottaessa). Välikerrosten avulla saa kiilan (tai villasukkien kärjen) pituutta säädettyä helposti itselle sopivaksi.

   Poista