Sisällön tarjoaa Blogger.

10 KUVAA TYYNELÄN UUDESTA TUVASTA

Lämminvesivaraajankaappi. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Keittiö. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lämminvesivaraajankaappi. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Emännänkaappi. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lautalattia. Lankkulattia. DIY ruokapöytä. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lautalattia. Lankkulattia. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lankkulattia. Lautalattia. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.
Tässä on Tyynelän uusi tupa. Vesivahinko on vihdoin kuivattu, korjattu ja tämän huoneen osalta myös loppusiivottu. Olihan siinä kippoa / kuppia pestävänä ja remonttipölyä pyyhittävänä. Sitä laskeutuu varmasti vielä pitkään, mutta nyt tunnelma on enemmän kuin helpottunut ja tietty myös ihan järjettömän iloinen. Lopputuloksesta tuli paljon parempi, kun uskallettiin ajatella. Uudet lattialankut on upeen leveät ja ne tuntuu aivan samettiselle jalkapohjaa vasten. Vaaleammat seinät tuo sisustuksen värit kivasti esiin ja huone tuntuu pystypaneeloinnin seurauksena entistä korkeammalle.

Remontissa tehtiin tämä kaikki:
 • Lattia on sai uudet villat ja kuusilankut. Runkopuita ei tarvinnut vaihtaa.
 • Seinät peitettiin uusilla paneeleilla. Nämä ei sinänsä liittyneet vahinkoon, mutta teetettiin itsemaksettuna lisätyönä samalla, kun kerran oli koko huone tyhjäksi raivattu. Kahdella seinällä on leveä hirsipaneeli vaakaan asennettuna ja yhdelle laitettiin valeurallinen Siparilan Koo2 pystyyn asennettuna.
 • Kiinnitettiin uudet lattialistat, kattolistat, ikkunoiden ja ovien karmit.
 • Lämminvesivaraajalle / jääkaapille tehtiin uusi, leveämpi ja korkeampi kaappi, myös Siparilan Koo2:sta. Laitteiden päälle rakennettiin säilytystila, jonka ovet toimii pomppusalvoilla. Näin saatiin lisätilaa kaikelle epämääräiselle siivouskomerokamalle. Kaappi listoitettiin katosta ympäri, että se näyttäisi enemmän huoneen rakenteeseen kuuluvalta.
 • Seinät ja listat maalattiin Virtasen paneelimaalilla, sävy G484. Karmit jätettiin raikkaan valkoisiksi.
 • Vanha keittiö kiinnitettiin takaisin seinälle. Halusin seinistä yhtenäisemmät, ilman välitilalaattoja, joten hirsipaneeli jätettiin esiin. 
 • Lattia vahattiin Osmo Colorin värittömällä puuvahalla.
 • Putket vedettiin varaajalta hanalle pintavetona ikkunan alla. 

Se, että ikkunat on pesemättä, hormi maalaamatta ja muutama muu pikkujuttu tekemättä, ei haittaa yhtään. Kaikki tuntuu niin hyvälle ja valmiille sen pölyn, villan ja hiirenpaskan jälkeen. Nyt mä meinaan sanoa jotain, josta kesäihmiset ei pidä yhtään ja mitä talvi-ihmisetkin voi ihmetellä. On syyskuu, mutta mä olen jo ajatellut joulua maalla ja alkanut ääneen odottaa sitä. Minä, joka en varsinaisesti ole mikään jouluihminen. Syksy sateineen, takkatulineen ja villasukkineen saa tulla. Mä otan siitä siirappisesta idyllistä nyt ihan kaiken irti.
Kaikki tähän kaameeseen kesään liittyvät tekstit löytyy tunnisteella "vesivahinko"
Kuvia Tyynelän entisestä keittiöstä löytyy mm. täältä, täältä ja täältä.

Pssst. -> lämminvesivaraajan kaapissa roikkuvan kyltin on tehnyt Maria / Diagnoosi: Sisustusmania

32 kommenttia

 1. Tuli siitä hieno! Ison murheen jälkeen pilkistää valo ja ilo uudesta. Katse suunnattuna tulevaan, joulu on kohta täällä <3 Sisustuksen yksityiskohdat ja tyyli vievät sydämen. Onnea uuteen tupaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta viestistä Kati <3

   On kyllä ollut erittäin onnellinen olo, kun saa taas olla rauhassa omassa talossa pellonlaidassa, pihasaunassa ja sienimetsässä. Se tekee hyvää.

   Poista
 2. Niin kaunista ja raikasta! Mahtavaa, että urakka on nyt ohi. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3 Todellakin! Nyt mua ei meinaa saada kaupunkiin lainkaan :D

   Poista
 3. Ihanan näköistä. Viihtyisin minäkin. Ja tuo kyltti! <3 Mä haluun kans!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 kiitos

   Ei ku vaan kylttiä tilaukseen. Muistelisin, että sähköpostilla saa laittaa pyyntöä menemään.

   Poista
 4. Aivan mahtavaa, että urakka on valmis! Mahtava lopputulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö <3 Mä oon todella tyytyväinen. Kaikki ikkunanpielen jiiritkin on niin huolellisesti tehty. Löytyi hyvä tyyppi hommaan.

   Poista
 5. Voi miten onnellinen olen teidän puolesta, vihdoinkin kaikkki pee on takanapäin. Siellä näyttää niin kauniilta, tahtoo kylään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Pauliina <3 Oot / ootte tervetulleita <3

   Jep - onneksi pee on nyt takana, eikä naamalla. Loppuhuipennukseksi hajosi vielä pyykinpesukone siinä hötäkässä, kun putkari kylppärissä operoi. Onneksi sen sai korjattua. Mä kyllä ehdin manata, että mitä vielä voi viime metreillä mennä pieleen - vakuutusyhtiön törttöilyn, kadonneiden lattialankkujen ja muiden viivästysten lisäksi.

   Poista
 6. Näyttää niin kauniilta ja harmoniselta <3. Olen superonnellinen puolestanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta <3 Tonne tuli kyllä todella hieno tunnelma ja värit tulee kivasti esille vaaleita pintoja vasten.

   Mä oon onnellinen teidän puolesta, että pääsette taas tekemään uutta <3 Nii ja tietty omasta puolestani, kun saan sitä seurata :) Jännää!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Hannele <3 On ollut kyllä ihanaa kokkailla taas omassa tuvassa. Helpottunut fiilis.

   Poista
 8. *huokaus* lopputulos on niin kaunis! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 Kauneuden lisäksi muuten melkein tuntuu, että huone olisi suurempi, kun toi noi seinien yläosat ei ole enää tummempia. Kylässä käyneet ystävätkin on samaa kommentoineen. Hyvä remppa, kun tuli "lisätilaa" :D

   Poista
 9. Oikein kaunis lopputulos. Tietkö, ennen kuin edes luin teksin loppuun, aloin miettimään, millaista olisi leipoa tuossa tuvassa joulun paparit ja joulutorut. Fiilistellä ja olla vaan, varmasti aika tosi mukavaa.

  Ihania hetkiä Tyynelään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie <3

   Pipareita ja torttuja me ei sentään vielä ole tehty, mutta glögikautta en malttanut olla avaamatta :)

   Poista
 10. Oi, miten kaunis tupa! Hei, itse sain juuri perinnöksi samanlaisen kaapin kuin sinulla tuo turkoosi. Lapsuudesta muistan kuinka isomummullani kaappi oli juurikin turkoosi ja mummuni kaapin on sittemmin vaaleaksi maalauttanut. Nyt itse mietin mikä olisi kaapin väri minulla ja minne saisin sen mahtumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Hei hauska kuulla! Toivottavasti löydät sille sopivan värin. Tavallaan voisi olla hauska jos palauttaisit sen isomummun aikaiseen asuun. Toinen juttu on vaan, että sopisiko se sellaisena sinne minne ajattelit. Onhan toi aika ärhäkkä sävy :) Mä kuitenkin aion pitää ton noin. Etenkin nyt, kun on vaaleaa ympärillä.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Katja <3 Tiedätkö - se myös tuntuu kodikkaalle. Ei siis muuttunut liian moni juttu, vaan tuntuu omalle edelleen :)

   Poista
 12. Tästä tuli kyllä niin upea! Ja voi tuo lattia, voin vain kuvitella miten ihana sen päällä on hipsutella aamun pimeinä tunteina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia <3 Apua mä just tän remontin valmistuessa sanoin Jannelle jotain tuon tapaista!! Siis, että aamulla ja illalla on ihana hipsiä paljain varpain kylppäriin tuosta keittiön läpi. Lattia tuntuu ihanalle, sileälle ja lämpimälle jaloissa. Hyvin sä nappasit fiiliksen näistä kuvista ja tekstistä <3

   Poista
 13. Voi ei miten kaunista <3 <3 Niin ihanan kodikas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S <3 Kyllä mä oon niin iloinen tästä lopputuloksesta. Me ollaan viime viikonloppuina istuttu porukalla tossa keittiön pöydän ääressä ja putsattu sienisatoa. On ollut mahtavaa taas viettää tuolla aikaa ystävien kesken. Niin tärkeä paikka.

   Poista
 14. Tästä tuli upea, niin kodikas ja luokseen kutsuva! Onnea uuteen tupaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3 Ihana kuulla, että tää vaaleakin versio tuvasta näyttää kotoisalle. Jossain vaiheessa vähän jännitti tuleeko lopputuloksesta liian kliininen. Mulla on jotenkin Tyynelän ostamisesta lähtien ollut sellainen fiilis, ettei maalle saa laittaa liikaa vaaleaa, eikä mustaa. Nyt oon vasta huomannut, miten ne kuitenkin tuo aika kivan pohjan väreille.

   Poista
 15. Ihan mahtava lopputulos❤ Toi lämminvesivaraajan ja jääkapin kaappi on nerokas keksintö ja ylälistoituksella se tosiaan näyttää kuin olisi ollut paikallaan jo kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Arvaa mitä kävi tän postauksen jälkeen... Tuli Tyynelän vanhalta omistajalta viesti, että ennen heidän tekemiään muutoksia (ysärin alussa) oli tossa samassa kohdassa ollut tuollainen vastaava komero. Eipä ihme siis, että se tuntui oikealle laittaa siihen.

   Poista