Sisällön tarjoaa Blogger.

10 KUVAA TYYNELÄN UUDESTA TUVASTA

Lämminvesivaraajankaappi. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Keittiö. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lämminvesivaraajankaappi. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Emännänkaappi. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lautalattia. Lankkulattia. DIY ruokapöytä. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lautalattia. Lankkulattia. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.

Lankkulattia. Lautalattia. Vesivahinko vanhassa talossa / hirsitalossa / vesivahinkoremontti. Sateenkaaria ja serpentiiniä.
Tässä on Tyynelän uusi tupa. Vesivahinko on vihdoin kuivattu, korjattu ja tämän huoneen osalta myös loppusiivottu. Olihan siinä kippoa / kuppia pestävänä ja remonttipölyä pyyhittävänä. Sitä laskeutuu varmasti vielä pitkään, mutta nyt tunnelma on enemmän kuin helpottunut ja tietty myös ihan järjettömän iloinen. Lopputuloksesta tuli paljon parempi, kun uskallettiin ajatella. Uudet lattialankut on upeen leveät ja ne tuntuu aivan samettiselle jalkapohjaa vasten. Vaaleammat seinät tuo sisustuksen värit kivasti esiin ja huone tuntuu pystypaneeloinnin seurauksena entistä korkeammalle.

Remontissa tehtiin tämä kaikki:
  • Lattia on sai uudet villat ja kuusilankut. Runkopuita ei tarvinnut vaihtaa.
  • Seinät peitettiin uusilla paneeleilla. Nämä ei sinänsä liittyneet vahinkoon, mutta teetettiin itsemaksettuna lisätyönä samalla, kun kerran oli koko huone tyhjäksi raivattu. Kahdella seinällä on leveä hirsipaneeli vaakaan asennettuna ja yhdelle laitettiin valeurallinen Siparilan Koo2 pystyyn asennettuna.
  • Kiinnitettiin uudet lattialistat, kattolistat, ikkunoiden ja ovien karmit.
  • Lämminvesivaraajalle / jääkaapille tehtiin uusi, leveämpi ja korkeampi kaappi, myös Siparilan Koo2:sta. Laitteiden päälle rakennettiin säilytystila, jonka ovet toimii pomppusalvoilla. Näin saatiin lisätilaa kaikelle epämääräiselle siivouskomerokamalle. Kaappi listoitettiin katosta ympäri, että se näyttäisi enemmän huoneen rakenteeseen kuuluvalta.
  • Seinät ja listat maalattiin Virtasen paneelimaalilla, sävy G484. Karmit jätettiin raikkaan valkoisiksi.
  • Vanha keittiö kiinnitettiin takaisin seinälle. Halusin seinistä yhtenäisemmät, ilman välitilalaattoja, joten hirsipaneeli jätettiin esiin. 
  • Lattia vahattiin Osmo Colorin värittömällä puuvahalla.
  • Putket vedettiin varaajalta hanalle pintavetona ikkunan alla. 

Se, että ikkunat on pesemättä, hormi maalaamatta ja muutama muu pikkujuttu tekemättä, ei haittaa yhtään. Kaikki tuntuu niin hyvälle ja valmiille sen pölyn, villan ja hiirenpaskan jälkeen. Nyt mä meinaan sanoa jotain, josta kesäihmiset ei pidä yhtään ja mitä talvi-ihmisetkin voi ihmetellä. On syyskuu, mutta mä olen jo ajatellut joulua maalla ja alkanut ääneen odottaa sitä. Minä, joka en varsinaisesti ole mikään jouluihminen. Syksy sateineen, takkatulineen ja villasukkineen saa tulla. Mä otan siitä siirappisesta idyllistä nyt ihan kaiken irti.
Kaikki tähän kaameeseen kesään liittyvät tekstit löytyy tunnisteella "vesivahinko"
Kuvia Tyynelän entisestä keittiöstä löytyy mm. täältä, täältä ja täältä.

Pssst. -> lämminvesivaraajan kaapissa roikkuvan kyltin on tehnyt Maria / Diagnoosi: Sisustusmania

BRUNSSIPAIKKAVINKKI

Brunssi Helsinki. Hotelli Rantapuisto. Ragnar ja Martta Ypyä.

Brunssi Helsinki. Hotelli Rantapuisto. Ragnar ja Martta Ypyä.

Brunssi Helsinki. Hotelli Rantapuisto. Ragnar ja Martta Ypyä.

Brunssi Helsinki. Hotelli Rantapuisto. Ragnar ja Martta Ypyä.


Brunssi Helsinki. Hotelli Rantapuisto. Ragnar ja Martta Ypyä.

Brunssi Helsinki. Hotelli Rantapuisto. Ragnar ja Martta Ypyä.

Brunssi Helsinki. Hotelli Rantapuisto. Ragnar ja Martta Ypyä.

Upee vai mitä? Tällaisessä särmikkäässä 60-luvun miljöössä me ystävien kanssa vietettiin viime viikonloppuna muutama tunti. Ja nopeastipa se vierähtikin. Paikka on Hotelli Rantapuisto Vuosaaren Ramsinniemessä, meren rannalla. Rakennus on valmistunut vuonna 1963 Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskukseksi. Sen suunnittelijat - arkkitehtipariskunta Ragnar ja Martta Ypyä - saivat inspiraationsa koulutuskeskuksen suunnitteluun Alvar Aallon arkkitehtuurista. Tämä fakta ei tullut yllätyksenä, kun ympärilleen katseli. Erityisesti täytyy mainita noi kattojen muodot. Ne tekivät tilaan hyvän akustiikan ja lämpimän fiiliksen.

Hotellin ravintola tarjoaa viikonloppuisin brunssia hintaan 25€ hlö ja palanpainikkeeksi saa ostaa kuohuvaa laseittain. Brunssi oli koottu raikkaista raaka-aineista ja maistui kyllä. Valikoimassa oli mm. kotimaisia (Peltolan ja Kolatun) juustoja, Helsingin makkaratehtaan makkaroita, kikhernepyöryköitä, metsäsienipiirasta, juureksia, hedelmiä, smoothieita ja vohvelibaari. Itse arvostin runsaita kasvisvaihtoehtoja, mutta Jannelle jäi kuulema munakokkelin mentävä aukko. Lisäpisteitä  tuli luomukahvista!

Tarjontaan pääset tutustumaan tarkemmin täältä ja pöydän saat varattua täältä.

Rentoa viikonloppua sulle!TallennaTallenna

HYVÄ HUONEKALU KESTÄÄ AIKAA JA ASUNTOJA


Kuten tiedätte, vaikka olen sisustaessani vaihtelunhaluinen, arvostan erityisen paljon kestävyyttä ja ajattelen aina hankintoja tehdessäni myös asian ekologista puolta. Olen tottunut siihen, että saan kaipaamaani muutosta ympärilleni hankkimalla jotain jo kertaalleen käytettyä, maalaamalla jotain tai vaihtamalla tavaroiden paikkaa.

Kirjoitin aiemmin siitä, että kierrätetyn tuotteen ostaminen tekee mut erityisen iloiseksi. Se hykerryttää, kun löytää jotain jännittävää ja erilaista. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei todellakaan ole mikään ekoteko kuluttaa huolettomana huonekalua loppuun ja hankkia jotain käytettyä tilalle. Se antaa vaan jollekin hutihankinnan tehneelle helpotuksen ja hyvän omatunnon. Sama pätee vaatteisiin ja kaikkiin muihinkin käyttämiimme tuotteisiin. Minkään tasoinen kierrättäminen ei pelasta maailmaa, jos emme samalla kiinnitä huomiota kulutusvalintoihimme. Muuten kaikki materian eteenpäin siirtäminen johtaa vaan siihen, että käytetyn tavaran liikkeet pursuilevat huonolaatuista moskaa, jota kukaan ei halua. Minulle kierrätetyn tavaran ostamiseen liittyykin oleellisesti myös  laadun ostaminen ja tuotteiden kunnosta huolehtiminen. Suosin siis mieluusti kalusteita, jotka voin joko itse kunnostaa tai viedä kunnostettavaksi. Näin niiden käyttöikä ihan konkreettisesti pitenee ja tarve uusien tuotteiden valmistamiseen vähenee.

Nämä kuvien kalusteet on hyviä esimerkkejä kestävyydestä. Nuo Martelan Kilta-tuolit olen kantanut kirpparilta kotiin ollessani parikymppinen tai vähän alle. Ne olivat ensimmäisten käytettynä kotiin hankkimieni asioden joukossa. Tuolit ovat toimineet sekä Tyynelässä, että kaupunkikodissa lempipaikkoinani. Niissä syön aamupalaa, kirjoitan blogia ja teen työpäiväni. Ihan ymmärretävää siis, että ne kuluivat puhki. Nyt ne ovat käyneet verhoilijalla ja oikean kangasvalinnan ansiosta kestävät ehkä taas seuraavat parikymmentä vuotta.

Toinen kuvien erityisen kestävä kaluste on BoConceptin jatkettava ruokapöytä. Se on hankittu meille Mechelininkadun kotiin loppuvuodesta 2012. Nyt lähes viisi vuotta myöhemmin se on edelleen kuin uusi. Ei ainuttakaan naarmua pinnassa. Olen useasti kiitellyt itseäni siitä, että älysin tilata pöytään kaksi jatkopalaa. Se lisäsi pöydän käyttömahdollisuuksia huomattavasti. Mechelininkadulla se oli käytössä yhden jatkopalan kanssa, Hietalahdenkadun minikeittiössä ilman jatkopaloja ja nyt on käytössä molemmat pätkät. Yllätyksekseni pöydän paloissa ei ole lainkaan sävyeroja, vaikka osa on ollut käytössä ja osa ei. Tässäkin tapauksessa todellakin kannatti maksaa laadusta.

Kestävästä huonekalusta esimerkkinä haluan mainita vielä meidän Muuramen lipastot ja senkin, joista on kuvia viimeksi tässä postauksessa. Ne ovat nyt käytössä seitsemättä vuotta. Ne ovat muistaakseni MUP- sarjaa ja ovat kasattavissa erilaisiin kokoonpanoihin. Osat ovat olleet meillä asunnosta riippuen vierekkäin tai päällekäin ja palvelleet sekä asustelaatikoina, astiakaappeina että tv-tasona. Melkoisia monitaitureilta vai mitä:)Kiltat verhoili Lauritzonin Salla- kankaalla Verhoomo Toppatuoli. Hinta oli Helsingin verhoomoihin nähden vähän edullisempi ja työn jälki ihan priimaa. Suosittelen.

HELPPO OHJE: KÄRKISUKAT

Syksy tulee. Niiden viimeksi vinkkaamieni helppojen kämmekkäiden lisäksi kannattaa pikaisesti ottaa työn alle toinenkin helppo neule - nämä sukat. Ne meinaan lämmittävät sitä paikkaa, mikä ensin palelee - varpaita.  Kärkisukat mahtuvat hyvin tiukempiinkin kenkiin. Yllättävää kyllä - nää pysyy kengissä hyvin myös paikoillaan ohuen sukan päällä. Ovat erityisen kätevät ulkoillessa, pyöräillessä ja silloin, kun ei ole mahdollista vetää jalkaan niitä rennoimpia ja väljempiä jalkineita. 


*  *  * kärkisukat / ohje *  *  *

tarvitset:
lanka: käsinvärjätty Louhittaren Luola Väinämöinen tai muu puikoille 2,25 sopiva.
(Valintasi mukaan joko yhtä tai kahta väriä)
puikot: lyhyet (15cm) sukkapuikot kokoa 2,25
neulan, yhden silmukkamerkin ja mittanauhan

tee näin:
Sukat neulotaan varpaista "varteen" päin. Ohje tähän tekniikkaan löytyy täältä. Luo 8 silmukkaa tuplapuikoille. Irroita toinen puikko ja käännä neule ylösalaisin niin, että luontipuikko on alapuolella ja neuleen reuna ylhäällä. Nosta näin neuleen yläreunasta seitsemän silmukkaa.

Neulo nyt ensimmäinen kerros ja jaa samalla neule neljälle puikolle seuraavasti: neulo 1s, neulo seuraava silmukka sekä edestä että takaa, neulo kaksi silmukkaa (nyt on ensimmäiselläkin puikolla neljä silmukkaa). Neulo loput kierroksen silmukat (3 x 4 silmukaa) oikein. Aseta tarvittaessa silmukkamerkki puikkojen neljä ja yksi väliin kerroksen vaihtumiskohdan merkiksi.

Aloita nyt kärkilisäykset. Ensimmäisellä lisäyskerroksella lisätään silmukoita seuraavasti: neulo yksi oikein, seuraava sekä edestä ja takaa oikein (=lisätään yksi silmukka), neulo loput puikon silmukoista oikein. Toisella puikolla lisäykset tehdään puikon toiseksi viimeisellä silmukalla, kolmannella puikoilla taas toisella silmukalla ja neljännellä puikolla taas toiseksi viimeisen silmukan kohdalla. Jatka lisäyksiä näin joka kerroksella, kunnes työssä on 32 silmukkaa, eli jokaisella puikolla 8s. Tämän jälkeen lisäykset tehdään joka toisella kierroksella, kunnes työssä on 48 silmukaa, eli joka puikolla 12s.

Neulo oikeaa ilman lisäyksiä, kunnes työn pituus on 12cm. Neulo sitten resoria reilun sentin verran, päätä työ joustavasti ja päättele langat.

Neulo samoin toinen sukka.
*  *  * Kuvan sukat *  *  *

1. kokonaan kirjavalla langalla
2. kärkilisäykset + resori keltaisella, muuten vuorokerroksin keltaista ja kirjavaa lankaa
3. lisäyksien loppuun saakka keltaisella, sitten raitojen leveyttä on lisätty aina yhdellä kerroksella per raita (neulo ensin 3 kerrosta keltaista, siten aloita raidat - 3 kirjavaa, 3 keltaista, 4 kirjavaa, 4 keltaista, 5 kirjavaa, 5 keltaista, 6 kirjavaa, kuusi keltaista, 7 kirjavaa ja resori).

Kuvan lainajaloista kiitos siskolle.
Langat luonnonlankojen kauppa Snurresta.

Ohjeeni on julkaistu alunperin Huilissa.

PARISUHDEPELIÄ ?Mökin pinnat on nyt kaikki uusittu. Kuvissa näkyvät kalusteet on vanhat, samoin lintutaulut. 


Parisuhteesta ja remontista

Olen ajatellut, että on olemassa muutama hetki, jolloin toisesta voi oppia enemmän kuin koskaan. Ensimmäinen on jotain peliä pelatessa, toinen remontoidessa. Näkee onko toinen johtaja, vai easy going. Tekijä vai ohjaaja. Ahkera vai laiska. Hyvä havainnoimaan vai vetääkö sokeana kohti päämääräänsä. Löytyykö sosiaalista silmää ja hyvät käytöstavat? Meneekö mieluummin yksin maaliin vai toisen kanssa?

Remontoidessa ja lautapelien ääressä löytää toisesta ne piirteet mitä arvostaa ja mitä ei. Tämä ei päde ainoastaan siihen romanttiseen parisuhteeseen. Ihan samoja asioita etsin ja arvostan muissa läheisissäni ja suhteissani heihin.

Olen tullut huomanneeksi, että on ystäviä ja YSTÄVIÄ. Niitä, joiden kanssa fiilistellään saunantauolla laiturilla hiljaa omissa ajatuksissaan, eikä sanattomuus tee ilmapiiriä levottomaksi. Niitä, joiden kanssa heitetään vaan läppää. Niitä, joiden kanssa jaetaan arki ajatuksineen. Niitä, joiden kanssa syömään mennessä on jo ruokaravintolaa edeltävässä kahvilassa päästy asiaan, pyyhitty pari kyyneltä - ilosta tai surusta. Etenkin tämä kesä kaikkine muistoineen on kasannut ajatuksiani erilaisten ihmisten merkityksestä elämässä. Siitä millainen tasapaino eri painotuksen välillä on oikea. 

Yhtenä isona esimerkkinä on ollut ystävä, joka on ollut meidän mukana remontoimassa tätäkin huonetta. Purkanut meidän kanssa pinkopahveja, maalannut, kiinnittänyt listaa ja heittänyt kaatiskeikkaa. Suunnitellut kauppalistaa ja kokannut illalla meidän kanssa useamman ruokalajin illallisia. Lämmittänyt saunaa, kilistänyt skumppaa ja nauranut. Niin ja tietty pelannut tuota Dominoa myös.

Tässä mökkiremontissa (ja koko kesässä myös) on toteutunut sekä parisuhteen, että ystävyyden kannalta se tärkein - on eri tilanteissa saanut tuntea olevansa toiselle sitä parasta ja toivotuinta seuraa. Se korjaa ihmisestä monta haavaa ja luo pohjaa luottamukselle. Toivon, että osaan antaa edes puolet tuosta saamastani ilosta takaisin. Niin ja tosiaan - vaikka parisuhdetta ja ystävyyttä peliin peilaankin, on parasta, jos ei siinä suhteessa tarvitse pelata mitään. Ihan vaan olla itsensä. Olla jonkin aidon äärellä.

No remonttiin vielä - tästäkin huoneesta tosiaan revittiin pinkopahvit, parit muovimatot ja puukuitulevyt. Mustat seinät käsittelin Osmo Colorin Noki puuvahalla. Ikkunaseinän sävy on Piparjuuri. Lattia maalattiin Merino sävytetyllä Betolux Aqualla.

Kaunis lasinen verkonmerkki löytyi vierashuoneen sänkyn alta romukasasta. Se ripustettiin vanhan amppelin avulla.

Siinä se Janne maalaa. Tästä työtavasta tulee hyvin luonne esille, on aika lepsakka ja rauhallinen tapaus.
Oikeassa seurassa remontointikin on kai lähinnä hetkestä nautiskelua.

Ja tältä näytti hommia aloitellessa.
Lisää ennen kuvia täällä.

Kaunista alkanutta viikkoa teille kaikille!
TallennaTallenna