PARISUHDEPELIÄ ?Mökin pinnat on nyt kaikki uusittu. Kuvissa näkyvät kalusteet on vanhat, samoin lintutaulut. 


Parisuhteesta ja remontista

Olen ajatellut, että on olemassa muutama hetki, jolloin toisesta voi oppia enemmän kuin koskaan. Ensimmäinen on jotain peliä pelatessa, toinen remontoidessa. Näkee onko toinen johtaja, vai easy going. Tekijä vai ohjaaja. Ahkera vai laiska. Hyvä havainnoimaan vai vetääkö sokeana kohti päämääräänsä. Löytyykö sosiaalista silmää ja hyvät käytöstavat? Meneekö mieluummin yksin maaliin vai toisen kanssa?

Remontoidessa ja lautapelien ääressä löytää toisesta ne piirteet mitä arvostaa ja mitä ei. Tämä ei päde ainoastaan siihen romanttiseen parisuhteeseen. Ihan samoja asioita etsin ja arvostan muissa läheisissäni ja suhteissani heihin.

Olen tullut huomanneeksi, että on ystäviä ja YSTÄVIÄ. Niitä, joiden kanssa fiilistellään saunantauolla laiturilla hiljaa omissa ajatuksissaan, eikä sanattomuus tee ilmapiiriä levottomaksi. Niitä, joiden kanssa heitetään vaan läppää. Niitä, joiden kanssa jaetaan arki ajatuksineen. Niitä, joiden kanssa syömään mennessä on jo ruokaravintolaa edeltävässä kahvilassa päästy asiaan, pyyhitty pari kyyneltä - ilosta tai surusta. Etenkin tämä kesä kaikkine muistoineen on kasannut ajatuksiani erilaisten ihmisten merkityksestä elämässä. Siitä millainen tasapaino eri painotuksen välillä on oikea. 

Yhtenä isona esimerkkinä on ollut ystävä, joka on ollut meidän mukana remontoimassa tätäkin huonetta. Purkanut meidän kanssa pinkopahveja, maalannut, kiinnittänyt listaa ja heittänyt kaatiskeikkaa. Suunnitellut kauppalistaa ja kokannut illalla meidän kanssa useamman ruokalajin illallisia. Lämmittänyt saunaa, kilistänyt skumppaa ja nauranut. Niin ja tietty pelannut tuota Dominoa myös.

Tässä mökkiremontissa (ja koko kesässä myös) on toteutunut sekä parisuhteen, että ystävyyden kannalta se tärkein - on eri tilanteissa saanut tuntea olevansa toiselle sitä parasta ja toivotuinta seuraa. Se korjaa ihmisestä monta haavaa ja luo pohjaa luottamukselle. Toivon, että osaan antaa edes puolet tuosta saamastani ilosta takaisin. Niin ja tosiaan - vaikka parisuhdetta ja ystävyyttä peliin peilaankin, on parasta, jos ei siinä suhteessa tarvitse pelata mitään. Ihan vaan olla itsensä. Olla jonkin aidon äärellä.

No remonttiin vielä - tästäkin huoneesta tosiaan revittiin pinkopahvit, parit muovimatot ja puukuitulevyt. Mustat seinät käsittelin Osmo Colorin Noki puuvahalla. Ikkunaseinän sävy on Piparjuuri. Lattia maalattiin Merino sävytetyllä Betolux Aqualla.

Kaunis lasinen verkonmerkki löytyi vierashuoneen sänkyn alta romukasasta. Se ripustettiin vanhan amppelin avulla.

Siinä se Janne maalaa. Tästä työtavasta tulee hyvin luonne esille, on aika lepsakka ja rauhallinen tapaus.
Oikeassa seurassa remontointikin on kai lähinnä hetkestä nautiskelua.

Ja tältä näytti hommia aloitellessa.
Lisää ennen kuvia täällä.

Kaunista alkanutta viikkoa teille kaikille!
TallennaTallenna