Sisällön tarjoaa Blogger.

10 x VILLASUKKASUOSIKIT


Neulekausi on käynnistynyt. Suurimman osan illoista voisin lähinnä nyhjätä sohvannurkassa puikkojen kanssa. Olen neulonut pipoja, sukkia ja kämmekkäitä. Niin ja tosimummona tietty käynyt sienimetsällä myös vähintään kerran viikossa, mutta se on toinen tarina se.

Neulon paljon etenkin syksyisin. Parhaillaan on kesken kolme villapaitaa, mutta sukat kiinnostaa yleisesti enemmän. Niiden nopea valmistuminen on niin kiitollista tekijälle, kun näkee kätensä jäljet heti. Huonoimpinakin päivinä kokee saaneensa paljon aikaiseksi.

Syyssäiden viilenemisen huomaa oman neulevillitykseni lisäksi myös siitä, että blogini luetuimpien postausten joukkoon nousee villasukkaohjeita ja -kuvia. Suosikkeja selatessani huomasin, että teillä onkin eri neulelempparit, kun mulla. Kuukauden luetuimpiin on noussut viisi neulepostausta. Ne on tässä.

Lukijoiden lokakuun suosikit TOP 5

Omat kestosuosikkini TOP 5

Kaikkiaan villasukkamalleja löytyy blogistani jo yli neljäkymmentä. Inspiroitumaan pääset selaamalla blogista kuvia tunnisteella "villasukat".

Laittakaa viestiä jos ohjeissa joku askarruttaa.

Hyviä lankalöytöjä ja onnistuneita lopputuloksia <3
Laura16 kommenttia

 1. Ei askarruta, mutta ilahduttaa! Nimittäin ammoin blogisi arvonnassa voittamani broken seed -sukat. Ne on ihanat! :)

  VastaaPoista
 2. Noiden alimpien tyyliset olen toivonut pukilta :) Tosin en tiedä miten jaksan odottaa sinne saakka - jos edes saan niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän peukkuja <3 Toivottavasti pukki toimittaa. Toi malli on niin ihana.

   Poista
 3. Olet todella lahjakas! Ja siinä samassa myös viiteliäs :). Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3 Ihanasti sanottu! Joo tulee kyllä neulottua paljon, kun on osa-aikaisella sairaseläkkeellä. Se on rentouttavaa puuhaa ja mikä parasta - sitä voi tehdä huteranakin päivänä, poistumatta kotoota.

   Poista
 4. Nuo "liukuvärjätyt" säärystimet porautu nyt minun verkkokalvoille iäksi, I H A N A T 💓

  VastaaPoista
 5. Jonkinlaista osaamista itseltänikin löytyy (perus villasukkien kutomiseen), mutta ei riittävästi viitseliäisyyttä. Aivan ihania villasukkia ja nuo säärystimet, i h a n a t !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie, ihana kommentti <3 Joo kyllähän toi kaikenlainen kuvioneule aikaa kysyy. Jos osaa tehdä perussukat, osaa nuokin, mutta hidasta ja kärsivällisyyttä kysyvää se vähän on.

   Poista
 6. Niin kauniita sukkia, nyt tuli todella valtava inspiraatio ottaa puikot esiin! Olet kyllä erittäin taitava <3 Useammat kärkisukat tein pari vuotta sitten joululahjoiksi, muuten en ole vielä päässyt kohtaamaan sitä kantapäätä. Se vähän askarruttaa, mutta eiköhän se siitä kun kohdalle tulee ja kokeilee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 Toivottavasti siellä on neuleet edistyneet! Kantapää ei kyllä oo niin kauhea peikko, mitä puhutaan. Käy lukemassa tää postaus: http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2017/01/5-vinkkia-aloittelevalle-sukantekijalle_5.html ja hankkiudu seuraan neulomaan, niin saat apua jos tulee ongelmakohta. Suosittelen siis oman "Mummokerhon" perustamista. Meidän Mummiksella on taas huomenna tapaaminen. Siellä sellaiset tyypit, jotka ei oo koulun kässätuntien jälkeen tehneet mitään, neuloo jo pitsisukkia ja lapasia.

   Poista
  2. <3

   Mummokerho ei ole ollenkaan hullumpi ajatus, tosin vielä tällä hetkellä tunnen Tampereelta niin vähän porukkaa, että vielä toistaisekis tyydyn kiristelemään hampaita kotona kantapään kanssa. Innostuin neulomaan pitsipeitettä ja nyt otan "sivutyöksi" villasukat, joita voi tehdä rennommin telkkaa katsoessa. Tuon pienen pitsipeitteen kanssa en uskalla hirveästi muualle toljottaa, sillä purkaminen on aika inhottavaa hommaa (kokemuksen syvä rintaääni, blaah). Kyllä tämä neulominen on nyt iskenyt minuun ja kovaa pitkästä aikaa!

   Poista
  3. Hei jos haluat seuraa tai neuvoja, niin googlaa "neuletapahtuma Tampere". Moni lankakauppa järjestää yhteisneulontaa ja joihinkin niihin saa myös muuten vaan istahtaa neulomaan. Sieltä vois löytyä samanhenkisiä tyyppejä sulle <3 Jos ei omanikäisiä, niin jotain ihania mummoja :) Mä oon joitain vuosia sitten ollut yhden vuoden posliinimaalaamassa porukassa, jossa keski-ikä oli reippaasti yli 60. Se oli ihan mahtavaa!

   Poista
  4. Ei yhtään hassumpi ajatus. Täytyy tutkia :)

   Poista