TYYNELÄN HITAASTI VALMISTUVAT VIERASHUONEET

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Aris seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Aris seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Lival seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Ryijy. Mirja Vuori.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Ryijy. Mirja Vuori.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Ruutuikkuna.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Belid seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Belid seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Belid seinävalaisin.
Näitä huoneita ei juuri blogissa näy. Tässä ne nyt kuitenkin tällä kertaa ovat. Juuri sellaisina hieman keskeneräisinä, kun ne nyt ovat.

Meillä on siis Tyynelän yläkerta edelleen kesken. Siellä ei ole viime vuosina tapahtunut sellaista edistystä, kun toivoisin. Lisäksi vesivahinkohässäkkä keskeytti kaikki menneelle kesälle suunnitellut puuhat. Paitsi että alakerta oli auki revitty, oli myös yläkerta tuon puoli vuotta kaaoksessa. Molemmat huoneet olivat täynnä alakerrasta riisuttuja kalusteita, eikä sinne hyvistä suunnitelmista huolimatta päässytkään liisterin ja naulapyssyn kanssa operoimaan. Seinille hankitut tapetit seisovat varastossaan. Yhdestä viistokaton alle tehdystä makuusopesta puuttuu yhä kattopaneeli ja toisessa loistaa edelleen edellisten omistajien aikainen traktoriboordi. Kolmas syvennyksistä sentään saatiin viime viikolla valmiiksi, kun kiinnitettiin paikoilleen loput kirppareilta löytyneet lukulamput. 

Vanhaa taloa remontoidessa saa samalla harjoittaa pitkäjänteisyyttään. Tänä vuonna ysikymppisen Tyynelän aikajanalla meidän yhteinen historia, eli kuusi vuotta, ei vielä ole järin paljon. Toki asiat ovat edenneet toivomaamme suuntaan, mutta valmista ei vielä ole. Ei sen näköistä, kun ajattelisin. Asuttavaa kuitenkin.

Viime viikolla mietin taas, miten älyttömän kiitollinen olen siitä, millaisia ystäviä mun ympärillä on. Ei heitä haittaa kesken jääneet vierashuoneet, remonttipöly, puuttuva parisänky tai keskelle huonetta kasaamani ensi viikonlopun kirppiskamat. Heitä olen saanut majoittaa näihin vierashuoneisiin myös viime viikonloppuna. Yksi meni maalle kaupan kautta jo etukäteen, koska aikaa oli ja valmisti siellä meille myöhemmin saapuville illallisen valmiiksi. Oli hankkinut myös pullon hyvää valkoviiniä Tyynelän remontin avajaisiltaa varten. Toinen ajoi paikalle yhtä iltaa varten ja puhui mulle yömyöhään saakka siitä mitä oikeasti kuuluu. Kolmas tuli töiden jälkeen bussilla ja vei mut molempina päivinä metsään - sinne missä meillä molemmilla aina mieli parhaiten lepää. Olen erittäin iloinen näistä empaattisista, sosiaalisesti lahjakkaista, viisaista ja hauskoista ihmisistä, jotka olen saanut elämääni. 

Huomaan, kuinka varmaankin molemmat - sekä karttuvat vuodet että aivoinfarktit - tekevät sen, että vuosi vuodelta kaipaan vähemmän kaupungin vilskettä ja enemmän keskittynyttä puhetta kuulumisista. Tuntuu tärkeälle, että voin tarjota sitä myös ystävilleni. Olla läsnä. Onneksi olemme ostaneet talon, jossa on tilaa myös heille. punainen tapetti: Duro Gammalsvenska Gamla Grand // valkoinen seinävalaisin: Aris // punainen seinävalaisin: Lival // messinkinen seinävalaisin: Belid // ryijy, päiväpeitteet ja matot myös kirpparilta
TallennaTallenna