Sisällön tarjoaa Blogger.

TYYNELÄN HITAASTI VALMISTUVAT VIERASHUONEET

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Aris seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Aris seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Lival seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Ryijy. Mirja Vuori.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Ryijy. Mirja Vuori.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Ruutuikkuna.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Belid seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Belid seinävalaisin.

Vierashuone vanhassa talossa / hirsitalossa. Kirppissisustus. Belid seinävalaisin.
Näitä huoneita ei juuri blogissa näy. Tässä ne nyt kuitenkin tällä kertaa ovat. Juuri sellaisina hieman keskeneräisinä, kun ne nyt ovat.

Meillä on siis Tyynelän yläkerta edelleen kesken. Siellä ei ole viime vuosina tapahtunut sellaista edistystä, kun toivoisin. Lisäksi vesivahinkohässäkkä keskeytti kaikki menneelle kesälle suunnitellut puuhat. Paitsi että alakerta oli auki revitty, oli myös yläkerta tuon puoli vuotta kaaoksessa. Molemmat huoneet olivat täynnä alakerrasta riisuttuja kalusteita, eikä sinne hyvistä suunnitelmista huolimatta päässytkään liisterin ja naulapyssyn kanssa operoimaan. Seinille hankitut tapetit seisovat varastossaan. Yhdestä viistokaton alle tehdystä makuusopesta puuttuu yhä kattopaneeli ja toisessa loistaa edelleen edellisten omistajien aikainen traktoriboordi. Kolmas syvennyksistä sentään saatiin viime viikolla valmiiksi, kun kiinnitettiin paikoilleen loput kirppareilta löytyneet lukulamput. 

Vanhaa taloa remontoidessa saa samalla harjoittaa pitkäjänteisyyttään. Tänä vuonna ysikymppisen Tyynelän aikajanalla meidän yhteinen historia, eli kuusi vuotta, ei vielä ole järin paljon. Toki asiat ovat edenneet toivomaamme suuntaan, mutta valmista ei vielä ole. Ei sen näköistä, kun ajattelisin. Asuttavaa kuitenkin.

Viime viikolla mietin taas, miten älyttömän kiitollinen olen siitä, millaisia ystäviä mun ympärillä on. Ei heitä haittaa kesken jääneet vierashuoneet, remonttipöly, puuttuva parisänky tai keskelle huonetta kasaamani ensi viikonlopun kirppiskamat. Heitä olen saanut majoittaa näihin vierashuoneisiin myös viime viikonloppuna. Yksi meni maalle kaupan kautta jo etukäteen, koska aikaa oli ja valmisti siellä meille myöhemmin saapuville illallisen valmiiksi. Oli hankkinut myös pullon hyvää valkoviiniä Tyynelän remontin avajaisiltaa varten. Toinen ajoi paikalle yhtä iltaa varten ja puhui mulle yömyöhään saakka siitä mitä oikeasti kuuluu. Kolmas tuli töiden jälkeen bussilla ja vei mut molempina päivinä metsään - sinne missä meillä molemmilla aina mieli parhaiten lepää. Olen erittäin iloinen näistä empaattisista, sosiaalisesti lahjakkaista, viisaista ja hauskoista ihmisistä, jotka olen saanut elämääni. 

Huomaan, kuinka varmaankin molemmat - sekä karttuvat vuodet että aivoinfarktit - tekevät sen, että vuosi vuodelta kaipaan vähemmän kaupungin vilskettä ja enemmän keskittynyttä puhetta kuulumisista. Tuntuu tärkeälle, että voin tarjota sitä myös ystävilleni. Olla läsnä. Onneksi olemme ostaneet talon, jossa on tilaa myös heille. punainen tapetti: Duro Gammalsvenska Gamla Grand // valkoinen seinävalaisin: Aris // punainen seinävalaisin: Lival // messinkinen seinävalaisin: Belid // ryijy, päiväpeitteet ja matot myös kirpparilta
TallennaTallenna

4 kommenttia

 1. Ihanat huoneet joka tapauksessa, varmasti nukuttaa. Huvittaa tuo traktoriboordi. Olis varmasti minun kolmivuotiaasta "ihan paras". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu moni sanookin, että tuolla on hyvä tunnelma... herkimmätkin. Mäkin aistin yläkerrassa sellaista hyvää rauhallisuutta aina.

   Varmasti ois! Traktoritapetti on muuten ollut mun kummipojankin suosikki! Vakkaripaikka :) Sillä mä en oo sen kanssa kiirettä pitänytkään, vaikka tosiaan tota samaa punaista on hankittuna, mitä toisellakin puolella olevassa syvennyksessä on seinällä. Sitten, kun se on hoidettu, niin täytyy miettiä mitä noiden raitojen tilalle tulisi. Jotain vaaleampaa ja rauhallisempaa ehkä, kun lattian sävyn haluaisin säilyttää.

   Poista
 2. Ihanat huoneet teillä vintillä. Vanhassa talossa on sitä ihanaa tunnelmaa, jota kaipaan. Sitä vaan kun ei saa uuteen mitenkään.
  Mutta, kärsivällisyyttä teille ja pikkuhiljaa varmasti tapetitkin löytävät paikoilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Sitä ei saa uuteen taloon. Mä muuten joskus mietin, että millaista olisi rakentaa uusi talo. Tiedän millainen siitä tulisi, niin paljon olen asiaa ajatellut. Sekin olisi ihana, mutta erilainen, kun tämä.

   Kärsivällisyyttä tosiaan kaivataan. Onneksi iso edistysaskel tuli ton vesivahinkoremontin myötä, kun saatiin keittiökuntoon ja tehtiin koko talon putket kuntoon samalla. Niitä ei tarvitse ihan heti toivottavasti uudelleen ajatella:)

   Poista