Sisällön tarjoaa Blogger.

VUOSIKATSAUS JA TUTUSTUMINEN BLOGIINI

Vuosi on ollut sekä onnellinen, että opettavainen. Paljon on tullut viime aikoina pohdittua sitä millaiset prioriteetit kukin tahtoo elämälleen asettaa. Itse en ole arvottanut omassa elämässäni korkealle statusta, lisääntymistä tai korkeaa koulutusta. Työelämässä olen mennyt fiiliksellä kohti sitä mikä on tuntunut oikealle, ja mistä olen voinut hetkessä oppia jotain. Harvoin haen mistään loppuelämän ratkaisua. Joku voi tulkita sen kärsimättömyydeksi, mutta itse ajattelen ottavani hetkessä kaiken elämästä irti.  

Tämä vuosi ei ole edellä mainitun suhteen ollut yhtään erilainen. Se on ollut täynnä pieniä muutoksia ja suuria hyviä tunteita. Vaikka puolet vuodesta menikin vesivahinkoa murehtiessa, taaksepäin katsoessani tulee päällimmäisenä tulee mieleen mitä olen saanut:

  • olla terveenä ja vailla kipuja. Sitä arvostan näin pitkän sairasteluhistorian jälkeen.
  • tehdä töitä (parhaita mahdollisia!)
  • viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja saanut uusiakin ystäviä
  • olla onnellinen

Tässä postauksessa käydään läpi vuoden kohokohtia. Uudelle lukijalle se on myös hyvä katsaus meidän elämään. Tällaista on meillä tänä vuonna ollut.

Tammikuussa:

Helmikuussa:

Huhtikuussa:

Toukokuussa:

Kesäkuussa:
Tämä vuosi on ollut hyvä. Tapahtumien sarjan jälkeen ollaan ehdottomasti plussan puolella. Siitä jää toivottavasti yhtä hyviä muistoja, kun edellisestä. Vuoden 2016 katsauksen löydät täältä.

Ensi vuodelle toivon vähän enemmän unta, yhtä ihania ystäviä ja onnea. Myös sulle <3

EI NIIN VALKEAA JOULUA

Joulu vanhassa talossa.

Joulu vanhassa talossa. Kirppislöydöt. Kirppissisustus.

Joulu vanhassa talossa. Kirppislöydöt. Vanhat astiat.

Joulu vanhassa talossa. Kirppislöydöt. Vanhat astiat.

Joulu vanhassa talossa. Kirppislöydöt. Vanhat astiat.

Joulu vanhassa talossa. Kirppislöydöt. Vanhat astiat.

Joulu vanhassa talossa. Kirppislöydöt. Vanhat astiat.
Ulkona sataa vettä. Tuulee niin, että pihasaunan pesään ei meinaa tulta saada. Nurkissa ulvoo hyytävä viima ja ikkunat on sateen pilkuttamat. Sisällä on kuitenkin hyvä tunnelma. Tänään on kaiveltu astioita kaapeista ja pesty kattaukseen mukaan viimeisimmät kirppislöydöt. On odotettu iltaa. Pian se pimeys laskeutuikin ja sytytettiin kynttilät. Vedin verhotkin kiinni. Täällä sisällä voi hyvin kuvitella ympärilleen haluamansa joulun. 

Huomenna se on - aatto. Ihania, rentouttavia ja rauhallisia joulun pyhiä sinne myös <3

EPÄTAVALLISIA JOULUVALMISTELUJA (+KIRPPISVINKIT)

50 luvun teak tuoli

50 luvun teak tuoli

50 luvun teak tuoli
On hieman sellainen tunne, että meillä on välillä vähän erikoisia jouluvalmisteluja. Muistan jonain vuonna tehtävälistassa lukeneen ensimmäisenä, että "maalaa seinä mustaksi". Ei siis aina olla lähdetty liikkeelle ihan niistä perinteisimmistä puuhasteluista. Piparit ja tortut on tänäkin vuonna vielä tekemättä, sauna pesemättä ja asunto imuroimatta. 

Jotain olemme kuitenkin saaneet aikaan. Tänään on kierretty koko päivä kirppareita*. Eteiseen haaveilemaani puhelinpöytää ei löytynyt, mutta sekalainen läjä kaikkea muuta kyllä. Aina puurokauhasta lähtien. Ja viime viikonloppuna löydettiin nämä kuvien neljä teak-tuolia vanhojen pinnatuolien tilalle. Huomiselle on suunnitteilla koekattaus aattoa varten. Mua ei niinkään kiinnosta jouluisat kodin koristelut, mutta ruokailu on meille niin tärkeä homma, että siihen tahdon panostaa. Nyt ei pylly puudu, vaikka istuisi pöydässä tunteja. 
*Kun tulet Salon suunnalle, kierrä ainakin nämä: SecondhandmarketEcocenter, Salon seudun suurkirppis ja Aarresaari.

Tuolit ostettiin salolaisesta Skandidesign-verkkokaupasta.

HUONO JOULUIHMINEN

Mä olen ulkopuolisin silmin tarkasteltuna erittäin huono jouluihminen. En tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi olla ihan hihhulihei ja kuuset kannettuna sisälle jo marraskuussa, mutta mun joulufiilikseni ei näy kertakaikkiaan mistään. Ei kotona, eikä Tyynelässä. Koristelut ei kiinnosta mua laisinkaan. En ole näihin vuosiin mennessä oppinut miksi mun pitäisi ostaa joulua varten eri verhot, pöytäliinat, kynttilänjalat saati tonttuovet(!!). En tahdo kotiini mitään leikkimielistä höpsöttelyä, enkä valonauhoja. Mutta älkää nyt käsittäkö väärin - en mä niitä millään tavalla vihaa tai halveksi. Itseasiassa kyllä ihan nautin siitä mitä ne näyttävät, mutten vaan tahdo niitä itselleni. Uskon jopa, että mun joulufiilis ei olisi sama, jos naapurien ikkuinoihin ei ilmestyisi tähtiä tai Espan puisto jätettäisiin valoin koristelematta.

Tässä joulun ajassa vaan ahdistaa tuo kaikenlainen ylenpalttinen hössötys. Mulle se on ennen kaikkea hiljentymisen ja rauhan aikaa. Tämän avauksen jälkeen voi kuulostaa kummalle, että mä kyllä olen mielestäni jouluihminen. Mitä se nyt sitten kellekin tarkoittaa. Minulle se on sitä, että haaveilin jo elokuussa, miten toivottavasti saan mun rakkaat koolle Tyynelään. Haudutetaan sitä suurinta herkkua - riisipuuroa - huolella. Istutaan porukalla pöydän ääreen ja nautitaan pitkän kaavan mukaan glögit,  kalapöydät ja ehkä perinteiset laatikotkit. Niin ja kiloittain rosollia!! Sitä pitää olla.

Yllättäen illalla Stockmannilla mua ei lainkaan ahdistanut ne kaikki kiireissään ryntäilevät ihmiset. Ostin lähes mustia pellavalautasliinoja ja paketin kynttilöitä. Myöskään viimeksi mainituissa ei ollut punaista tai vihreää. Joulu tulee silti.

Kiinnostiko aihe? Samoissa tunnelmissa on oltu 2014, 2015 ja 2016

ERITTÄIN HELPOT PERUSSÄÄRYSTIMET (OHJE)

Makkarasäärystimet / perussäärystimet / neulotut säärystimet ohje.
Harvassa on ne päivät, että mun päällä näkee pitkiä housuja. Nyt alkaa vaan olla sellaiset säät, ettei pelkän mekon kanssa tarkene. Villahousujen päälle mä vedän säärystimet. Niitä on syntynyt useita erilaisia. Tämä malli on perusversioista paras:

* Makkarasäärystinten ohje *

Nämä tarvitset:
kerän paksumpaa sukkalankaa, paksuudeltaan puikoille 3.5- 4.5 sopiva
sukkapuikot 3.5 ja 4.0 tai käsialan mukaan
neulan ja mittanauhan

Luo 64 silmukkaa joustavasti tai tuplapuikoille, jottei reuna kiristä. (Huom. jos kaipaat löysempää mallia, tai käsialasi on tiukka, voit luoda silmukoita vaikka 68 kpl.) Neulo säärystimet suljettuna neuleena ylhäältä alas. Aloita neulomalla 2o, 2n joustinta noin 7 cm. Aloita sitten makkarat neulomalla neljä kerrosta oikein, 4 kerrosta nurin, 4 kerrosta oikein, 4 kerrosta nurin jne. (Halutessasi paksummat makkarat voit tehdä vaihdot voi tehdä myös viidellä tai kuudella kerroksella.) Jatka näin sopivaan pituuteen saakka. Neulo lopuksi nilkkaan 2cm 2o, 2n joustinta puolta kokoa pienemmillä puikoilla. Päättele ja neulo samoin toinen säärystin. Käytä tiiviiksi rullattuna tai polveen saakka vedettynä.