Sisällön tarjoaa Blogger.

ERITTÄIN HELPOT PERUSSÄÄRYSTIMET (OHJE)

Makkarasäärystimet / perussäärystimet / neulotut säärystimet ohje.
Harvassa on ne päivät, että mun päällä näkee pitkiä housuja. Nyt alkaa vaan olla sellaiset säät, ettei pelkän mekon kanssa tarkene. Villahousujen päälle mä vedän säärystimet. Niitä on syntynyt useita erilaisia. Tämä malli on perusversioista paras:

* Makkarasäärystinten ohje *

Nämä tarvitset:
kerän paksumpaa sukkalankaa, paksuudeltaan puikoille 3.5- 4.5 sopiva
sukkapuikot 3.5 ja 4.0 tai käsialan mukaan
neulan ja mittanauhan

Luo 64 silmukkaa joustavasti tai tuplapuikoille, jottei reuna kiristä. (Huom. jos kaipaat löysempää mallia, tai käsialasi on tiukka, voit luoda silmukoita vaikka 68 kpl.) Neulo säärystimet suljettuna neuleena ylhäältä alas. Aloita neulomalla 2o, 2n joustinta noin 7 cm. Aloita sitten makkarat neulomalla neljä kerrosta oikein, 4 kerrosta nurin, 4 kerrosta oikein, 4 kerrosta nurin jne. (Halutessasi paksummat makkarat voit tehdä vaihdot voi tehdä myös viidellä tai kuudella kerroksella.) Jatka näin sopivaan pituuteen saakka. Neulo lopuksi nilkkaan 2cm 2o, 2n joustinta puolta kokoa pienemmillä puikoilla. Päättele ja neulo samoin toinen säärystin. Käytä tiiviiksi rullattuna tai polveen saakka vedettynä.


8 kommenttia

 1. Oi, miten ihanat. Käytän säärystimiä todella vähän, olen enemmän villasukka ihmisiä, toki sukissa tulee olla pitkät varret!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3

   Hih. Mulle säärystimillä ja villasukilla on ihan eri käyttötarkoitus. Säärystimiä pidän ulkona. En koskaan pidä villasukkia kengissä. Tai siis pidän ainostaan niitä kärkisukkia: http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2017/09/helppo-ohje-karkisukat.html Villasukkia taas pidän ihan aina kotona, joskus öisinkin ja niissä pitää olla lyhyet varret :)

   Poista
 2. Nyt talvella kaipaisin villasukkien päälle vielä säärystimiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ne on kyllä hyvät lämmittäjät. Yllättävän paljon on muuten asusteilla merkitystä. Jos on varpaat, sääret, kaula, pää ja kädet lämpimät ei muulle kropalle tarvitse yhtään niin paljon villaa.

   Poista
 3. Käytän talvella paljon säärystimiä....öisinkin,estämässä suonenvetoa. Sukkia en osaa öisin käyttää, kun varpaat pitää olla vapaana.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska lukea näitä kommentteja :) Ihmiset on niin erilaisia. Mulla tosiaan on aina villasukat, joskus öisinkin. Säärystimiä en taas osaisi öisin pitää, kun musta ne on ulkoiluvaruste :D

   Poista
 4. Miten päätellään säärystimet? ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka <3

   Mä suosittelen joustavaa päättelyä aina tällaisissa, joissa reuna ei saa yhtään kiristää. Ohje löytyy täältä: https://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2014/02/pitkan-patkan-purkaminen-ja-joustava.html

   Poista