Sisällön tarjoaa Blogger.

HUONO JOULUIHMINEN

Mä olen ulkopuolisin silmin tarkasteltuna erittäin huono jouluihminen. En tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi olla ihan hihhulihei ja kuuset kannettuna sisälle jo marraskuussa, mutta mun joulufiilikseni ei näy kertakaikkiaan mistään. Ei kotona, eikä Tyynelässä. Koristelut ei kiinnosta mua laisinkaan. En ole näihin vuosiin mennessä oppinut miksi mun pitäisi ostaa joulua varten eri verhot, pöytäliinat, kynttilänjalat saati tonttuovet(!!). En tahdo kotiini mitään leikkimielistä höpsöttelyä, enkä valonauhoja. Mutta älkää nyt käsittäkö väärin - en mä niitä millään tavalla vihaa tai halveksi. Itseasiassa kyllä ihan nautin siitä mitä ne näyttävät, mutten vaan tahdo niitä itselleni. Uskon jopa, että mun joulufiilis ei olisi sama, jos naapurien ikkuinoihin ei ilmestyisi tähtiä tai Espan puisto jätettäisiin valoin koristelematta.

Tässä joulun ajassa vaan ahdistaa tuo kaikenlainen ylenpalttinen hössötys. Mulle se on ennen kaikkea hiljentymisen ja rauhan aikaa. Tämän avauksen jälkeen voi kuulostaa kummalle, että mä kyllä olen mielestäni jouluihminen. Mitä se nyt sitten kellekin tarkoittaa. Minulle se on sitä, että haaveilin jo elokuussa, miten toivottavasti saan mun rakkaat koolle Tyynelään. Haudutetaan sitä suurinta herkkua - riisipuuroa - huolella. Istutaan porukalla pöydän ääreen ja nautitaan pitkän kaavan mukaan glögit,  kalapöydät ja ehkä perinteiset laatikotkit. Niin ja kiloittain rosollia!! Sitä pitää olla.

Yllättäen illalla Stockmannilla mua ei lainkaan ahdistanut ne kaikki kiireissään ryntäilevät ihmiset. Ostin lähes mustia pellavalautasliinoja ja paketin kynttilöitä. Myöskään viimeksi mainituissa ei ollut punaista tai vihreää. Joulu tulee silti.

Kiinnostiko aihe? Samoissa tunnelmissa on oltu 2014, 2015 ja 2016

7 kommenttia

 1. Ei joulutunnelma vaadi höpsötyksiä tai tavaroita. Kyllä aito joulu on ihmisen mielessä ja sydämessä. Jos sopiva mielentila puuttuu, ei pääse joulutunnelmaan, vaikka kuinka ulkoisesti koti näyttäisi pukin pajalta tai joulumarkkinoilta. Minä olen kyllä ihan jouluhöpsö. Teen ja touhotan. Ja nautin. Jos en nauttisi, en touhottaisi. Onneksi voi saa luvallisesti höpsöttää tai olla höpsöttämättä. Ja nauttia siitä. Onnellista itsenäisyyspäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi vaadi :) Vähän kyllä liikaa kuulee ihmisiltä sitä miten kiireessä ennen joulua ollaan, kun on sata ja yksi asiaa toimitettavana. Se tuntuu vähän hassulle, jos pitää hampaat irveessä ja leukaperät kipeänä vääntää. Kaikki yhden päivän tähden.

   Ihana kuulla, että siellä vuoden aika on hyvällä tavalla touhottamista. Ennen kaikkea nauttimista.

   Mukavaa joulunodotusta <3

   Poista
 2. Minäkään en nykyisin vaihda erikseen jouluverhoja, jotain pientä liinaa voin vaihtaa. Enää en myöskään ripustele tonttuja seinille, kuten lapsuudenkodissani aikoinaan. Jouluvalot, kynttilät, joululaulut - siinäpä tunnelmaa jouluumme:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ne paperitontut! Niitä oli sekä seinillä ja ikkunoissa. Niitä ei näe enää niin paljon.

   Mä muuten vähän hurahdin kirpputorilla ja hankin joululiinan. Enpä olisi uskonut :D Ehkä tempauduin tunnelmaan, kun kyläilin viikonloppuna niin tunnelmallisessa (blogin Keltainen Kahvipannu) kodissa. No mutta kiva se liina on kattaa pöytään, kun tulee perhe koolle. Riittää koristeluksi.

   Ihanaa joulunaikaa sinne <3

   Poista
  2. Olispa ihana nähdä, millaisen joululiinan olet ostanut. :)

   Poista
  3. Toive saattaa toteutua :) Jos huomenna on yhtään sellainen olo, että oon suurinpiirtein voimissani, niin koekatan ja kuvaan meidän joulupöydän.

   Poista