Sisällön tarjoaa Blogger.

AINA EI MEE IHAN NIINKU...

BoConcet Adelaide pyörivä tuoli.

BoConcet Adelaide pyörivä tuoli.

BoConcet Adelaide pyörivä tuoli.

BoConcet Adelaide pyörivä tuoli.

BoConcet Adelaide pyörivä tuoli.
Jännästi se voi erittäin huonokin tuuri pikaisesti kääntyä onnenkaupaksi. Tämä on tarina siitä, miten asiakaskokemuksen, joka on vaarassa kääntyä todelliseksi mielipahaksi, saa hyvällä palvelulla kääntymään kehuksi saakka. Se on hyvää palvelua se.

Kuten tiedätte - meillä arvostetaan kestävyyttä, kierrätystä ja laatua. Kirjoittelinkin siitä aiemmin. Jos noita linkkaamani postauksen kuvia tsekkailette, niin huomaatte mikä on muuttunut. Meillä oli aiemmin  toiset BoConceptin tuolit. Sellaiset, joista Janne ei olisi luopunut millään, koska ne oli niin mieleiset. Hyvät istua, matalat selkänojaltaan ja malliltaan sellaiset, ettei niitä vilissyt vastaan joka paikassa. 

Nyt on kuitenkin tilalla toiset tuolit. Muutos ei tällä kertaa tapahtunut siksi, että meillä ollaan vaihtelunhaluisia. Edellä mainittu ilmenee oikeastaan ainostaan kierrätyskalusteita hankkiessa, eikä koske kaupasta hankittavia hyödykkeitä. Vanhojen kalusteiden kunnostus ja käyttäminen ei osu niin isosti mun eko-omaantuntoon. Se järjestely sopii tällaiselle sisustuksen tuuliviirille. Tällä kertaa jouduimme tekemään ratkaisun, jonka kanssa painiminen otti minulta melkein vuoden. 

Viime vuoden maaliskuussa tippui ensimmäisestä vanhasta tuolista selkänoja. Kyllä - luit oikein, tippui. Siinä me istuttiin aamupalapöydässä ystävän ja reilun vuoden ikäisen kummityttöni kanssa, kun Janne äkisti hävisi näköpiiristä pöydän reunan taa. Sinne se selälleen mätkähti, kun tuolin selkänoja katkesi kahtia kaarteen kohdalta kuin veitsellä leikaten. Tässä vaiheessa ajattelin, että paska tuuri ja kyselin varaosia tuoliin BoConceptin liikkeestä. Lupasivat hyvittää tuolin, mutta uuden ostaminen jäi mietityttämään ja homma seisoi.

Tapahtuma toistui sitten toisen tuolin kanssa marraskuulla ja me päätettiin tehdä uusi reklamaatio. Eihän kahden aikuisen taloudessa voi tuolien selkänojat noin vaan tipahdella. Niissä ei ole kukaan keikkunut, eikä käyttänyt salamajan rakennuspalikoina. Meidän suureksi hämmästykseksi liikkeestä todettiin, että he ottavat tuoleista täyden vastuun. Eli hyvittävät kaikista kuudesta kappaleesta sen saman summan, minkä niistä olimme neljä vuotta sitten maksaneet. Tämä kävisi, jos löydämme heidän valikoimastaan uudet tuolit tilalle. Vanhoja samanlaisia ei kuulema enää valmisteta paikoin kestämättömäksi osoittautuneen rakenteen vuoksi. Vähän jäin arpomaan etsinkö käytetyt tuolit tilalle vai otanko hyvityksen vastaan, mutta arvoin vain hetken, joska tarjous oli taloudellisesti houkutteleva ja jo ennen joulua kävimme tuolikaupoilla. Tammikuulla sitten saimme kuusi uutta tuolia niin, että laskulta oli vähennetty koko aiemmin käyttämämme 834€. 

Käsittämättömän hienoa palvelua BoConceptilta. Osui suoraan tällaisen kertakäyttökulttuurin vastustajan sydämeen. Saisi useampikin yritys samalla tavalla vastata laadustaan. Se toivottavasti pistää heidät kehittämään yhä parempia tuotteita katteensa varmistamiseksi. Arvostan tätä, koska kyllä mua niin sapettaa ne tieten tahtoen määräaikaisiksi suunnitellut halpatuotteet ja niiden aiheuttama ympäristön kuormitus. 


ps. katso Hehkulamppuhuijaus, jos et ole sitä jo tehnyt. 

pps. uudet tuolit paitsi sopivat sekä pöydän, että tuon sattumalta meille muuttaneen Karusellin jalkoihin, ovat pyörivät ja myös harvinaisen hyvät pyllyn alla.TallennaTallenna

SOPIVAN HÄMÄRÄÄ


Meidän kaupunkikodin olohuoneessa on kolme kookasta ikkunaa. Vastapäätä ei sijaitse asuinrakennusta ja ikkunassa on verhot, ei siis johdu edellä mainituista tekijöistä, etten tahdo talvella viettää iltaa täydellä valaistuksella. Tottahan sekin tosin on, että kun ulkona on pimeää, saattaa kotona tuntea olevansa tanssihiiri terraariossa, kun vastapäätä ollaan myös kotona. Jos meillä ollaan tanssihiirinä, se ei tapahtu naapureiden valvovan katseen alla, eikä täydessä valaistuksessa. Mä meinaan en oikein pidä niin kutsutusta hyvästä yleisvalosta. Mulle hyvä yleisvalo tarkoittaa monta pientä hyvin kohdennettua valaisinta, eikä ainokaista koko tilan yhdellä painalluksella valaisevaa laakeaa lamppua. Meillä onkin tässä olohuone + keittiö yhdistelmässä kaksitoista valaisinta, jota voidaan säätää yhdeksästä katkaisijasta. Variaatioissa on mistä valita. On eri versioita ruuanlaittoon, sohvalla neulomiseen, fiilistelyyn ja elokuvailtaan. 

Joillekin valaistus on yhdentekevä asia - kunhan näkee. Mulle se on seikka, josta olen tarkka. Siksi kesti yli vuosi ennen kuin olohuoneen puoleisiin kattovalaisinpaikkoihin saatiin ripustettua yhtään mitään. Nytkään siellä ei varsinaisesti mitään "roiku". Meidän valinta oli noi Lundian Tuike- spotit, jotka tilasin Stoccan verkkokaupasta. Ne tekee tähän tilaan ihan mielettömän kivan ja rauhallisen tunnelman. Eivät pomppaa katosta esille, eivätkä ohjaa katsetta itseensä, vaan sinne, minne valaisevat. Niiden valaisuteho on talvipäivänä juuri sopiva, eikä pimeänä iltayönäkään liian kirkas. Ja parasta niissä - ne on noi niiden seiniin heittämät varjot ja valokiilat.

Ne, jotka lukivat uusinta Kotivinkkiä varmaan huomasivatkin sen kuvan mun silmien sokeasta alueesta. Fiilistelymahdollisuuden lisäksi se on toinen syy, miksi kodin valaistuksen säätäminen on mulle oleellinen asia. Etenkin kirkkaassa kovassa keinovalossa noi sokeiden alueiden rajat rakeilevat kuin kristallit. Ihan kiva blingbling, mutta kuka siinä välkkeessä jaksaa koko iltaa istua. Myös mustat vilkkasti eestaas juoksevat pisteet näkyvät valkoista taustaa vasten tarkemmin. Joskus tuntuu, kuin katsoisi maailmaa huonolaatuisten piilolinssien läpi ja olisi jäänyt mohairia neuloessa pari karvaa sinne linssin alle. Pimeässä on parempi, vaikka odotankin jo ensi syksyn lempeää valoa ja pehmeitä värejä. 


OHJE: MAALIN POISTAMINEN METALLISTA (ILMAN HAMPAIDEN KIRISTELYÄ)

Maalin poistaminen metallista. Hyvä maalinpoistoaine metallille.

Nyt on luvassa harvinaisen ankea postaus - sekä kuviltaan, että sanoiltaan. Ei ole luvassa mitään visuaalista tai verbaalista tykitystä, vaan tällainen teknisempi luettelo, mutta pakkohan tämä on jakaa, koska homma on suorastaan nerokas

Maalin poistaminen metallista kuulostaa raastavalle hinkutukselle, jota pitää tehdä pikkutarkasti ja pitkiä aikoja putkeen. Siksi se melkein jäi multa tekemättä. Olin meinaan tehnyt muutama vuosi sitten jossain ihme spray-maali huumassani todella ärsyttävän virheen ja suhautellessani paljon muutakin, maalannut myös meidän kylpyhuoneen kaappien kahvat pariin kertaan - ensin kuparilla, sitten messingillä (ylin kuva!). Kahvoissa oli siis alkuperäisen pinnan päällä kolme ja puoli kerrosta sprayta. Puoli siksi, että pohja työt oli tehty huolimattomasti ja maalitahmaa jäi käsiin kaappia avatessa. Kaikenkaikkiaan toi ei siis ollut multa mitenkään järkevä suoritus.

No mä päätin sitten googlata miten homman voisi helpoiten korjata ja päädyin sivuille, jotka neuvoivat vähän epätavallisen ratkaisun. Testi tuotti tulosta ja tässä teillekin nyt lyhyt vinkki siitä... 

Miten onnistuu maalin poistaminen metallista ilman hinkutusta ja hampaiden kiristelyä?

  1. käy rautakaupassa ja osta viemärinavausrakeita
  2. ota käyttöön joku vähän jo elämää nähnyt ämpäri ja pihdit 
  3. laita puhdistettavat tavarat ämpärin pohjalle
  4. kanna ämpäri ulos / pajalle / pihasaunalle (älä tee tätä höyryjen vuoksi kodissa sisällä)
  5. ripottele päälle avausrakeita niin, että pohja peittyy
  6. kaada päälle kuumaa vettä. Nyt kuplii.
  7. anna muhia tunti pari
  8. hämmentele silloin tällöin, niin näät irtoaako
  9. vaihda vesi ja toista homma tarvittaessa
  10. kokonaiskesto riippuu maalin laadusta, mulla meni seuraavaan aamuun

Lopputuloksen näette tässä. Maali irtosi minimaalisella rapsuttelulla. Kahvat oli pois nostettaessa suurinpiirtein huuhtelua vaille valmiit ja ne on täsmälleen sen näköiset, jollaisina ne kirpparilta aikoinaan ostin. Huh. Mä en onnistunutkaan pilaamaan niitä maalaushuumassani. En voisi iloisempi olla. 

Maalin poistaminen metallista. Hyvä maalinpoistoaine metallille.

Maalin poistaminen metallista. Hyvä maalinpoistoaine metallille.Huom. vaikka kyseessä on viemärinavausrakeet älä kaada näitä maalilitkuja viemäriin, vaan säilö johonkin vanhaan maalipurkkiin / tölkkiin / pulloon ja toimita sorttiasemalle, kun siellä seuraavaksi käyt.

Jos homma kiinnostelee enemmänkin, googlaamalla löytyy lisää kokemuksia. Käy tsekkaamassa ainakin tämä.
SALMIAKKISUKAT (OHJE)


Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.

Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.

Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.

Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.
Arjessa on kaksi asiaa, josta tulen erityisen iloiseksi. Ensimmäinen niistä on se, että saan neuloa jollekin, joka lahjasta erityisesti ilahtuu. Toinen on itse suunnittelemani villasukkamallit. Tällä kertaa sain toteuttaa samassa paketissa kaksi ihanaa asiaa, kun neuloin sukat Keltaisen Kahvipannun iloiselle, lempeälle, lämpimälle ja sydämelliselle Pauliinalle. 

Sukkien malli on itse keksimäni ja sama, jolla olen neulonut sukkia aiemminkin. Tällä kertaa tein sukat vähän uudella twistillä - neuloin kuviota myös pohjassa. Myös kärki on näissä erilainen, kun aiemmin. Alta löydät ohjeen sukkiin ja yltä mallikuvion kuvan. 

*Salmiakkisukkien ohje*


nämä tarvitset:
Novita Nalle lankaa noki (099) 60g ja sinappi (288) 70g. 
Kahdet sukkapuikot. Mulla oli käytössä 2,5 bambut (15cm) ja 3,0 cubics (15cm).

tee näin: 
Luo sinapinkeltaisella pienemmille puikoille 64 silmukkaa joustavasti tai käytä luodessa tuplapuikkoja, jottei reuna kiristä. Neulo 8 kerrosta resoria (1 kääntäen oikein, 1 nurin). Vaihda puikot suurempiin ja neulo yksi kerros kokonaan oikein. 

Ota nyt työhön mukaan myös musta lanka ja aloita kuvio kuvan oikeasta alalaidasta vasemmalle neuloen. Neulo ensimmäisillä kahdella puikolla (1 + 2) niin, että merkin x-kohdalla neulot mustaa ja puikoilla 3 + 4 käännä värit päin vastoin. Neulo kuvioneuletta näin 14cm tai kunnes varsi on mielestäsi sopivan pituinen. 

Neulo vielä kuvioneuletta puikolla 1 ja jätä sitten musta lanka lepäämään ja aloita kantapää puikoilla 1 ja 4. Tee tiimalasikantapää sinapinkeltaisella. Itse tein lyhennyksiä, kunnes puikoille jäi 6 + 6 silmukkaa. Neuloin sitten kerran ympäri (muista kuvio) ja jatkoin kantapään loppuun saakka. 

Jatka kantapään jälkeen kuvioneuletta kunnes pikkuvarvas peittyy. Vaihda sitten sinapin keltaiseen ja katkaise musta lanka. Kavenna kärkikavennukset joka puikolla siten, että neulot aina puikon toiseksi ja kolmanneksi viimeiset silmukat takareunasta oikein yhteen. Päättele, kastele, kuosittele, anna kuivua lappeeltaan ja käytä.
Aiemmin tähän tapaan (värejä peilikuvaksi vaihtaen) neulomani sukat löydät täältä ja täältä. Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 
TallennaTallennaTallennaTallenna