Sisällön tarjoaa Blogger.

SALMIAKKISUKAT (OHJE)


Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.

Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.

Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.

Salmiakkikuvioiset villasukat / salmiakkikuvio neuleohje / salmiakkisukat ohje / vinosalmiakki kuvio.
Arjessa on kaksi asiaa, josta tulen erityisen iloiseksi. Ensimmäinen niistä on se, että saan neuloa jollekin, joka lahjasta erityisesti ilahtuu. Toinen on itse suunnittelemani villasukkamallit. Tällä kertaa sain toteuttaa samassa paketissa kaksi ihanaa asiaa, kun neuloin sukat Keltaisen Kahvipannun iloiselle, lempeälle, lämpimälle ja sydämelliselle Pauliinalle. 

Sukkien malli on itse keksimäni ja sama, jolla olen neulonut sukkia aiemminkin. Tällä kertaa tein sukat vähän uudella twistillä - neuloin kuviota myös pohjassa. Myös kärki on näissä erilainen, kun aiemmin. Alta löydät ohjeen sukkiin ja yltä mallikuvion kuvan. 

*Salmiakkisukkien ohje*


nämä tarvitset:
Novita Nalle lankaa noki (099) 60g ja sinappi (288) 70g. 
Kahdet sukkapuikot. Mulla oli käytössä 2,5 bambut (15cm) ja 3,0 cubics (15cm).

tee näin: 
Luo sinapinkeltaisella pienemmille puikoille 64 silmukkaa joustavasti tai käytä luodessa tuplapuikkoja, jottei reuna kiristä. Neulo 8 kerrosta resoria (1 kääntäen oikein, 1 nurin). Vaihda puikot suurempiin ja neulo yksi kerros kokonaan oikein. 

Ota nyt työhön mukaan myös musta lanka ja aloita kuvio kuvan oikeasta alalaidasta vasemmalle neuloen. Neulo ensimmäisillä kahdella puikolla (1 + 2) niin, että merkin x-kohdalla neulot mustaa ja puikoilla 3 + 4 käännä värit päin vastoin. Neulo kuvioneuletta näin 14cm tai kunnes varsi on mielestäsi sopivan pituinen. 

Neulo vielä kuvioneuletta puikolla 1 ja jätä sitten musta lanka lepäämään ja aloita kantapää puikoilla 1 ja 4. Tee tiimalasikantapää sinapinkeltaisella. Itse tein lyhennyksiä, kunnes puikoille jäi 6 + 6 silmukkaa. Neuloin sitten kerran ympäri (muista kuvio) ja jatkoin kantapään loppuun saakka. 

Jatka kantapään jälkeen kuvioneuletta kunnes pikkuvarvas peittyy. Vaihda sitten sinapin keltaiseen ja katkaise musta lanka. Kavenna kärkikavennukset joka puikolla siten, että neulot aina puikon toiseksi ja kolmanneksi viimeiset silmukat takareunasta oikein yhteen. Päättele, kastele, kuosittele, anna kuivua lappeeltaan ja käytä.
Aiemmin tähän tapaan (värejä peilikuvaksi vaihtaen) neulomani sukat löydät täältä ja täältä. Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 
TallennaTallennaTallennaTallenna

10 kommenttia

 1. Ihanat!!!
  Ihan, kuin toinen olisi nurinpäin..:)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Helinä <3

   Näistä tulee jotenkin hyvälle tuulelle. Sopivasti eripariset :)

   Poista
 3. Tosi kivat!
  Ps. Oli ihana lehtijuttu sinusta Kotivinkissä. Aivan kuin olisin jostain tutusta lukenut juttua, niin tuttua ja kotoisaa sitä oli lukea. Melkein tuttuhan oletkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka <3

   Ihana kuulla, että jutusta tuli tuttu tunne <3 Mulle on muutamat mut parhaiten tuntevat (esim. äiti, sisko ja lähimmät ystävät) kommentoineet, että juttu oli ihan mun kuuloinen ja oloinen. Ilmeisen onnistunut siis.

   Poista
  2. En ihmettele. Mulle tuli sama tunne. <3

   Poista