Sisällön tarjoaa Blogger.

PARHAAT KIRPPISLÖYDÖT JA KIRPPISVINKIT

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Mitkä on parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi?


Kirppislöydöistä puhuttaessa keskustellaan usein siitä, mitkä on niitä löydöistä onnistuneimpia. Ihan ymmärrettävää... sehän on ihan toinen tapa ostaa, kun kivijalkakauppa, ostoskeskus tai marketti. Toki niistäkin voi tehdä hyviä löytöjä, mutta niissä ei ehkä samalla tavalla ilahduta tunne, että kävi tuuri tai että tavara oli juuri sinulle sinne tuotu. Kirpputoreilla shoppaillaan maailman kaikkeuden verkkokaupasta... sinne tilataan tuote universumilta anelemalla ja se joko ilmaantuu tai ei. Kirpputorille tai kierrätyskeskukseen ei voi marssia sisään ja maksaa sitä, minkä on etukäteen suunnitellut ostavansa. Ikinä ei voi tietää mitä löytyy. Monet tekeekin kirpparilta lähinnä herätehankintoja, täydentävät sisustustaan nostalgisilla esineillä tai kartuttavat pikkuhiljaa keräämiään sarjoja. Sitähän sietääkin hehkuttaa. On se hyvä fiilis, kun löydät jotain kauan etsimääsi joko hyvään hintaan tai upeassa kunnossa.

Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että meillä sisustetaan pääasiassa kierrätetyin kalustein ja tavaroin. Käytetyt tavarat eivät ole sivurooleissa, vaan paraatipaikalla. Tähän tapaan koti rakentuu hitaasti pala palalta. Kun tuossa pohdin meidän ostokäyttäytymistä, tulin siihen tulokseen, että tämä on enemmänkin elämäntapa. Kierrätystavaroin sisustaminen ei meinaan ole kiireisen ihmisen puuhaa. Eikä tässä kannata tavoitella täydellisyyttä. En ostaessani edes etsi ehjiä sarjoja tai samoja sävyjä. Pikemminkin hullaannun hienoon muotoon tai kauniiseen väriin ja keksin tavaralle tarkoituksen. Aavistuksen eripariset tavarat tuovat kotiin kauniita kerrostumia. Kun kiinnittää huomionsa niihin, on helppo hyväksyä hieman eri sävyiset yövalaisimet ja eripariset lautaset. Ja kun on sitten ajan myötä tottunut eriparisiin, osaa todellakin hyppiä riemusta, kun jo hankittujen neljän tuolin kaveriksi löytyy kaksi aivan samanlaista.

Nostalgisen fiilistelyn lisäksi meidän hankinnoissa on yksi huomion arvoinen seikka. Tavarat eivät ole koriste-esineitä, vaan myös kauneimmat astiat, ohuimmat lasit ja hienommat tuolit ovat käyttöesineitä kaikki. Niitä pidetään hyvin ja rakkaudella, mutta käytetään myös arjessa. Kalusteita kunnostetaan ja kun siltä tuntuu, niin ne lähtevään uudelleen kiertoon. Tämä elämäntapa on siis myös vaihtelunhaluiselle erinomainen. Kun ostan täyttä puuta, vanhaa laatua ja huollan hankintojani rakkaudella, riittää tavaroista iloa vielä monelle minunkin jälkeen. Joskus ne palautuvat kiertoon paremmassa kunnossa, kun ovat meille saapuneet.

Onko sulla selkeänä mielessä mitkä on sun parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöydöt? Pohdin itse tätä kauan. Mietin mitkä on olleet ne meille parhaat löydöt. Kyselin Janneltakin saamatta tarkempaa vastausta. Tulin siihen tulokseen, että taidan olla vähän huono kiintymään materiaan. Mieleen tuli lähinnä viime aikaisia ostoksia, jotka ovat tehneet mut iloiseksi. Niitä kuvasin tämän tekstin kuvitukseksikin. Alkuvuodesta on ollut onni matkassa ja hankintalista onkin lyhentynyt mukavasti. Olemme ostaneet esimerkiksi nuo kuvien kuusi teak-tuolia. Enää ne odottavat verhoilua, jonka teen, kun sopiva kangas osuu kohdalle. Löysimme vihdoin myös aiemman hankinnan kanssa hyvin saman tyylisen yövalon makuuhuoneeseen Jannen puolelle. Ja täydensimme astiakaapin sisältöä mm. Sorsakosken aterimilla ja kauniilla viinilaseilla. Meidän kirppishankinnat taitaa siis useimmiten olla vanhoja kotimaisia astioita, valaisimia ja huonekaluja. Jannella nousi mieleen myös kesällä hankittu mökin keittiönkaappi, jonka ostin neljällä kympillä.

Kirppisvinkkini:


Meillä suurin osa hankinnoista tehdään välillä Hki-Turku, kun liikutaan kaupunkikodin ja Tyynelän välillä. Myös Forssassa tulee käytyä tasaiseen tahtiin. Alle olen listannut luottopaikkojani. Sellaisia, joiden ohi ajaminen on vaikeaa.

Ekocentterit / kierrätyskeskukset / Kontit:

Ootko käynyt Nihtisillan kierrätyskeskuksessa? Se on yksi lempipaikkojani tehdä löytöjä. Se ja kierrätyskeskukset ylipäätään. Niissä tavarat on aseteltu osastoittain. Suuresta hallista on helppo löytää matot, maljakot, naulakot ja vintage-vaatteet. Tai vaikka nopeasti ohimennen tsekata kotimaisen lasin valikoima.

Näissä yleensä käy tuuri:

Kirpputorit:

Meillä keskustellaan tasaisin väliajoin kotona siitä, miten hyvä kirppis määritellään. Se tarjontahan riippuu aina siitä, kuka milloinkin sattuu myyntipöydän varaamaan. Kirppiksen laatu on kai vaan kiinni siitä, että onko pöytiä riittävästi, paikka yleisilmeeltään siisti ja salliiko se uusien tavaroiden myymisen (tällä tarkoitan niitä kaukaa idästä raahattujen halpakamojen krääsäpöytiä).

Näistä pidän eniten:

Lisäksi on pakko mainita, että paljon tulee tehtyä hankintoja myös netissä. Lähinnä Torissa.

Tämä teksti oli vastaus Kaisan meidän blogiporukalle heittämään helmikuun haasteeseen: "Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat!" Kuun vaihteen jälkeen voitte lukea kattavan yhteenvetolistauksen kirppisvinkkejä linkkeineen Kaisan blogista. Sitä tekstiä saakin ilmeisesti makustella pitkään ja hartaasti, koska niin moni innostui vastaamaan. Onneksi on loma ja hyvin aikaa tehdä suunnitelmia seuraavia kirppisreissuja varten!
Edit. kuvien kirppislöytöjen hinnat:
- mintunvihreä emännänkaappi 100€
- teak tuolit 4kpl/ 120€ + 2kpl/ 40€
- kirkkaat viinilasit 10€
- Sorsakosken aterimet 16 kpl 36€
- Arabian talouslevy 30€

VIIHTYISÄMPI VIERASHUONE

Belid seinävalaisin. Viihtyisämpi vierashuone. Vanhan hirsitalon sisustus. Marimekko tapetti Kompotti.

Viihtyisämpi vierashuone. Vanhan hirsitalon sisustus. Marimekko tapetti Kompotti.

Viihtyisämpi vierashuone. Vanhan hirsitalon sisustus. Marimekko tapetti Kompotti.

Viihtyisämpi vierashuone. Vanhan hirsitalon sisustus. Marimekko tapetti Kompotti.

Viihtyisämpi vierashuone. Vanhan hirsitalon sisustus. Marimekko tapetti Kompotti.

Viihtyisämpi vierashuone. Vanhan hirsitalon sisustus. Marimekko tapetti Kompotti.
Heipat övereimmälle mummolameiningille. Ei tule ikävä. Yläkertaan seitsemän vuotta sitten valittu tasapaksu ja tylsä ruskea väritys on historiaa. 

Tämän, yläkerrassa rappusten jälkeen ensimmäisenä sijaitsevan, huoneen aiempi tapetti on ollut asioita, joita olen Tyynelän pintaremontin edistyessä katunut eniten. Alussa meillä oli kai alkuun ajatus, ettei tänne saa tuoda suurimpiirtein mitään mustaa, eikä liioin valkoista. En mä tiedä mistä se ajatus oli päähän iskostunut. Jotenkin kai alkuun ajattelin, ettei ne kuulu vanhaan taloon. Piti olla säyseitä sävyjä tai muuten vaan vanhaa tyyliä. Oli punaista olohuoneen lattiaa, ruskeaa tapettia ja kaiken maailman keritsimiä roikkui krumeluureista koukuista koristeina. Muuten hyvä, mutta kun mä en halua asua museossa. Onneksi pintaa remontoidessa on ok muuttaa mieltään ja tehdä korjausliikkeitä. Pahinta mitä voi tapahtua on se, että joutuu nyhtämään tapettia irti seinästä sentin paloina. Ja sekin on aika vähän se. Jos noin niinkuin miettii yli 90 vuotiaan talon historian käänteitä.

Nyt on siis nämä vuosia varastossa seisseet tapetit vihdoin nostettu seinälle ja huoneen ilme on ihan erilainen. Marimekon Kompotti- tapetti on sopivasti leikkisä ja värikäs. Ikkunaseinän maalasin kaupunkikodin makuuhuoneesta ylijääneellä maalilla (sävy K498). Ovet ja karmit saavat pitää vanhan värinsä. Se kun sattumalta on lähes sama tapetin yhden kuvion kanssa. Ei ihan uskoisi, ettei tätä tapettia alunperin ole edes ostettu tähän huoneeseen. Sen piti alunperin tulla alas meidän makuuhuoneeseen, mutta koska täällä ylhäällä on esillä vähemmän tavaraa ja seinät kaipaavat siksi enemmän tapahtumaa, suunnitelmat muuttuivat matkalla oikeaan suuntaan. Meidän makuuhuoneeseen tuli sitten astetta rauhallisempi uudistus.

No takaisin yläkertaan. Tuonne matalaan tilaan, katon lappeen alle, tullaan jättämään Gammalsvenskan vähemmän selkeästi kuvioitu paperitapetti, joka sinne on aiemmin laitettu. Se nostetaan myös sinne makuusopen ikkunaseinälle. Tämä siksi, etteivät Kompottikuviot ala vilisemään liikaa silmissä. Tuntuu sitä paitsi hyvälle, että talon ulkoseinillä on paremmin hengittävää paperitapettia. 

Tämän huoneen seuraava projekti on siis tuon makuusopen loppurutistus; tapetointi, lappeen panelointi ja lattian käsittelyn loppuun saattaminen. Se on maannut varmaan jo kymmenisen vuotta keskeneräisenä. Ne saavat kuitenkin odottaa hetken, koska yläkerran takkahuoneen tapetointi ajaa edelle. Isoja linjoja on ihanampi tehdä, kun muutos on näin huomattava. Sanoo hän, jonka puulattia on varmaan vielä parin vuoden päästä vahaamatta, listat laittamatta ja valojen kytkimet vaihtamatta perinteisimpiin.

Sitten, kun yläkerran tapettihommat on pulkassa, lupaan kirjoittaa teille vinkkejä tapettityömaan suunnitteluun ja hyvään lopputulokseen. Sellaisia, joilla amatööritapetoijakin pääsee hyvään lopputulokseen.

Keskeneräisyyden kestämistä ja lempeää alkanutta viikkoa sinne myös!
YLIPOLVEN SÄÄRYSTIMET (OHJE)

Ylipolven säärystimet ohje. Pitkät säärystimet neuleohje.

Ylipolven säärystimet ohje. Pitkät säärystimet neuleohje.

Ylipolven säärystimet ohje. Pitkät säärystimet neuleohje.
Suutarin lapsella ei kuulema ole kenkiä, eikä käsityön tekijällä itselleen lämmikettä talvipakkasilla. Niinhän se on. Paljon, kun lupaa muille, ei tule itselleen tehtyä. Tällä kertaa mulla kuitenkin osui onni kohdalle. 

Olin aiemmin lupautunut neulomaan lahjaksi piiiiitkät säärystimet. Lähetystä perille toimittaessani sanoin, että mikäli niistä ei tullut saajalleen aivan täydellisen kokoiset, pidän ne itse ja teen uudet tilalle. Oli meinaan käynyt niin, että työn edistyessä noita omaan jalkaan sovitellessani alkoi melkein harmittamaan se tuleva luopuminen - niin hyvältä ne tuntui. Sitä paitsi onhan se nyt ihan järjetöntä, ettei tällaisella, kesät talvet mekkoa käyttävällä, ole muka ollut aikaa itselleen näitä neuloa. 

Ensi viikonloppuna mä sitten neulon toiset lähes samanmoiset. Vähän vähemmän kavennan lopussa, jotta nilkkaan jää saajalle reippaammat rypyt. Nämä kuvien säärystimet saan ilokseni itse pitää. 

*Ylipolven säärystimien ohje*

nämä tarvitset:
Novita Venla lankaa 100g / säärystin (eli yhteensä kaksi kerää).
Sukkapuikot. Mulla oli käytössä 3,0 cubics (15cm).
Jos sinulla on löysempi käsiala, valitse pienemmät puikot.

tee näin: 

 • Luo 84 silmukkaa joustavasti tai käytä luodessa tuplapuikkoja, jottei reuna kiristä. 
 • Neulo "3 oikein, 3 nurin" resoria 30cm. 
 • Kavenna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukkaa neuloen kerros "3 oikein, 2 nurin yhteen, 1 nurin, 3 oikein, 3 nurin"). Työhön jää 77s. 
 • Jatka "3 oikein, 2 nurin, 3 oikein, 3 nurin" resoria 10cm. Työn kokonaispituus on nyt 40cm.
 • Kavenna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukaa neuloen kerros "3 oikein, 2 nurin, 3 oikein, 2 nurin yhteen, 1 nurin). Työhön jää 70s.
 • Jatka "3 oikein, 2 nurin" resoria 25cm. Työn kokonaispituus on nyt 65cm.
 • Kavenna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukaa neuloen kerros "3 oikein, 2 nurin yhteen, 3 oikein, 2 nurin). Työhön jää 63s.
 • Neulo "3 oikein, 1 nurin, 3 oikein, 2 nurin" resoria 5 cm. Työn kokonaispituus on nyt 70cm.
 • Kavanna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukkaa neuloen  kerros"3 oikein, 1 nurin, 3 oikein, 2 nurin yhteen). Työhön jää 56 silmukkaa.
 • Neulo resoria "3 oikein, 1 nurin" vielä 30cm. Työn kokonaispituus on nyt 100cm. Päättele joustavasti.
 • Neulo toinen säärystin samalla tavalla.Vinkki! Jos haluat tehdä reilumman kokoiset, käytä samaa silmukkamäärää ja lankana vaikka Novitan Nallea tai vastaavaa paksuutta. Vaihtoehtoisesti voit muuttaa kokoa lisäämällä tai vähentämällä silmukoita aloitukseen kuudella jaollisen määrän.