PARHAAT KIRPPISLÖYDÖT JA KIRPPISVINKIT

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Mitkä on parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi?


Kirppislöydöistä puhuttaessa keskustellaan usein siitä, mitkä on niitä löydöistä onnistuneimpia. Ihan ymmärrettävää... sehän on ihan toinen tapa ostaa, kun kivijalkakauppa, ostoskeskus tai marketti. Toki niistäkin voi tehdä hyviä löytöjä, mutta niissä ei ehkä samalla tavalla ilahduta tunne, että kävi tuuri tai että tavara oli juuri sinulle sinne tuotu. Kirpputoreilla shoppaillaan maailman kaikkeuden verkkokaupasta... sinne tilataan tuote universumilta anelemalla ja se joko ilmaantuu tai ei. Kirpputorille tai kierrätyskeskukseen ei voi marssia sisään ja maksaa sitä, minkä on etukäteen suunnitellut ostavansa. Ikinä ei voi tietää mitä löytyy. Monet tekeekin kirpparilta lähinnä herätehankintoja, täydentävät sisustustaan nostalgisilla esineillä tai kartuttavat pikkuhiljaa keräämiään sarjoja. Sitähän sietääkin hehkuttaa. On se hyvä fiilis, kun löydät jotain kauan etsimääsi joko hyvään hintaan tai upeassa kunnossa.

Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että meillä sisustetaan pääasiassa kierrätetyin kalustein ja tavaroin. Käytetyt tavarat eivät ole sivurooleissa, vaan paraatipaikalla. Tähän tapaan koti rakentuu hitaasti pala palalta. Kun tuossa pohdin meidän ostokäyttäytymistä, tulin siihen tulokseen, että tämä on enemmänkin elämäntapa. Kierrätystavaroin sisustaminen ei meinaan ole kiireisen ihmisen puuhaa. Eikä tässä kannata tavoitella täydellisyyttä. En ostaessani edes etsi ehjiä sarjoja tai samoja sävyjä. Pikemminkin hullaannun hienoon muotoon tai kauniiseen väriin ja keksin tavaralle tarkoituksen. Aavistuksen eripariset tavarat tuovat kotiin kauniita kerrostumia. Kun kiinnittää huomionsa niihin, on helppo hyväksyä hieman eri sävyiset yövalaisimet ja eripariset lautaset. Ja kun on sitten ajan myötä tottunut eriparisiin, osaa todellakin hyppiä riemusta, kun jo hankittujen neljän tuolin kaveriksi löytyy kaksi aivan samanlaista.

Nostalgisen fiilistelyn lisäksi meidän hankinnoissa on yksi huomion arvoinen seikka. Tavarat eivät ole koriste-esineitä, vaan myös kauneimmat astiat, ohuimmat lasit ja hienommat tuolit ovat käyttöesineitä kaikki. Niitä pidetään hyvin ja rakkaudella, mutta käytetään myös arjessa. Kalusteita kunnostetaan ja kun siltä tuntuu, niin ne lähtevään uudelleen kiertoon. Tämä elämäntapa on siis myös vaihtelunhaluiselle erinomainen. Kun ostan täyttä puuta, vanhaa laatua ja huollan hankintojani rakkaudella, riittää tavaroista iloa vielä monelle minunkin jälkeen. Joskus ne palautuvat kiertoon paremmassa kunnossa, kun ovat meille saapuneet.

Onko sulla selkeänä mielessä mitkä on sun parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöydöt? Pohdin itse tätä kauan. Mietin mitkä on olleet ne meille parhaat löydöt. Kyselin Janneltakin saamatta tarkempaa vastausta. Tulin siihen tulokseen, että taidan olla vähän huono kiintymään materiaan. Mieleen tuli lähinnä viime aikaisia ostoksia, jotka ovat tehneet mut iloiseksi. Niitä kuvasin tämän tekstin kuvitukseksikin. Alkuvuodesta on ollut onni matkassa ja hankintalista onkin lyhentynyt mukavasti. Olemme ostaneet esimerkiksi nuo kuvien kuusi teak-tuolia. Enää ne odottavat verhoilua, jonka teen, kun sopiva kangas osuu kohdalle. Löysimme vihdoin myös aiemman hankinnan kanssa hyvin saman tyylisen yövalon makuuhuoneeseen Jannen puolelle. Ja täydensimme astiakaapin sisältöä mm. Sorsakosken aterimilla ja kauniilla viinilaseilla. Meidän kirppishankinnat taitaa siis useimmiten olla vanhoja kotimaisia astioita, valaisimia ja huonekaluja. Jannella nousi mieleen myös kesällä hankittu mökin keittiönkaappi, jonka ostin neljällä kympillä.

Kirppisvinkkini:


Meillä suurin osa hankinnoista tehdään välillä Hki-Turku, kun liikutaan kaupunkikodin ja Tyynelän välillä. Myös Forssassa tulee käytyä tasaiseen tahtiin. Alle olen listannut luottopaikkojani. Sellaisia, joiden ohi ajaminen on vaikeaa.

Ekocentterit / kierrätyskeskukset / Kontit:

Ootko käynyt Nihtisillan kierrätyskeskuksessa? Se on yksi lempipaikkojani tehdä löytöjä. Se ja kierrätyskeskukset ylipäätään. Niissä tavarat on aseteltu osastoittain. Suuresta hallista on helppo löytää matot, maljakot, naulakot ja vintage-vaatteet. Tai vaikka nopeasti ohimennen tsekata kotimaisen lasin valikoima.

Näissä yleensä käy tuuri:

Kirpputorit:

Meillä keskustellaan tasaisin väliajoin kotona siitä, miten hyvä kirppis määritellään. Se tarjontahan riippuu aina siitä, kuka milloinkin sattuu myyntipöydän varaamaan. Kirppiksen laatu on kai vaan kiinni siitä, että onko pöytiä riittävästi, paikka yleisilmeeltään siisti ja salliiko se uusien tavaroiden myymisen (tällä tarkoitan niitä kaukaa idästä raahattujen halpakamojen krääsäpöytiä).

Näistä pidän eniten:

Lisäksi on pakko mainita, että paljon tulee tehtyä hankintoja myös netissä. Lähinnä Torissa.

Tämä teksti oli vastaus Kaisan meidän blogiporukalle heittämään helmikuun haasteeseen: "Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat!" Kuun vaihteen jälkeen voitte lukea kattavan yhteenvetolistauksen kirppisvinkkejä linkkeineen Kaisan blogista. Sitä tekstiä saakin ilmeisesti makustella pitkään ja hartaasti, koska niin moni innostui vastaamaan. Onneksi on loma ja hyvin aikaa tehdä suunnitelmia seuraavia kirppisreissuja varten!
Edit. kuvien kirppislöytöjen hinnat:
- mintunvihreä emännänkaappi 100€
- teak tuolit 4kpl/ 120€ + 2kpl/ 40€
- kirkkaat viinilasit 10€
- Sorsakosken aterimet 16 kpl 36€
- Arabian talouslevy 30€