Sisällön tarjoaa Blogger.

PARHAAT KIRPPISLÖYDÖT JA KIRPPISVINKIT

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Parhaat kirppislöydöt / kirppisvinkit / second hand sisustus.

Mitkä on parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi?


Kirppislöydöistä puhuttaessa keskustellaan usein siitä, mitkä on niitä löydöistä onnistuneimpia. Ihan ymmärrettävää... sehän on ihan toinen tapa ostaa, kun kivijalkakauppa, ostoskeskus tai marketti. Toki niistäkin voi tehdä hyviä löytöjä, mutta niissä ei ehkä samalla tavalla ilahduta tunne, että kävi tuuri tai että tavara oli juuri sinulle sinne tuotu. Kirpputoreilla shoppaillaan maailman kaikkeuden verkkokaupasta... sinne tilataan tuote universumilta anelemalla ja se joko ilmaantuu tai ei. Kirpputorille tai kierrätyskeskukseen ei voi marssia sisään ja maksaa sitä, minkä on etukäteen suunnitellut ostavansa. Ikinä ei voi tietää mitä löytyy. Monet tekeekin kirpparilta lähinnä herätehankintoja, täydentävät sisustustaan nostalgisilla esineillä tai kartuttavat pikkuhiljaa keräämiään sarjoja. Sitähän sietääkin hehkuttaa. On se hyvä fiilis, kun löydät jotain kauan etsimääsi joko hyvään hintaan tai upeassa kunnossa.

Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että meillä sisustetaan pääasiassa kierrätetyin kalustein ja tavaroin. Käytetyt tavarat eivät ole sivurooleissa, vaan paraatipaikalla. Tähän tapaan koti rakentuu hitaasti pala palalta. Kun tuossa pohdin meidän ostokäyttäytymistä, tulin siihen tulokseen, että tämä on enemmänkin elämäntapa. Kierrätystavaroin sisustaminen ei meinaan ole kiireisen ihmisen puuhaa. Eikä tässä kannata tavoitella täydellisyyttä. En ostaessani edes etsi ehjiä sarjoja tai samoja sävyjä. Pikemminkin hullaannun hienoon muotoon tai kauniiseen väriin ja keksin tavaralle tarkoituksen. Aavistuksen eripariset tavarat tuovat kotiin kauniita kerrostumia. Kun kiinnittää huomionsa niihin, on helppo hyväksyä hieman eri sävyiset yövalaisimet ja eripariset lautaset. Ja kun on sitten ajan myötä tottunut eriparisiin, osaa todellakin hyppiä riemusta, kun jo hankittujen neljän tuolin kaveriksi löytyy kaksi aivan samanlaista.

Nostalgisen fiilistelyn lisäksi meidän hankinnoissa on yksi huomion arvoinen seikka. Tavarat eivät ole koriste-esineitä, vaan myös kauneimmat astiat, ohuimmat lasit ja hienommat tuolit ovat käyttöesineitä kaikki. Niitä pidetään hyvin ja rakkaudella, mutta käytetään myös arjessa. Kalusteita kunnostetaan ja kun siltä tuntuu, niin ne lähtevään uudelleen kiertoon. Tämä elämäntapa on siis myös vaihtelunhaluiselle erinomainen. Kun ostan täyttä puuta, vanhaa laatua ja huollan hankintojani rakkaudella, riittää tavaroista iloa vielä monelle minunkin jälkeen. Joskus ne palautuvat kiertoon paremmassa kunnossa, kun ovat meille saapuneet.

Onko sulla selkeänä mielessä mitkä on sun parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöydöt? Pohdin itse tätä kauan. Mietin mitkä on olleet ne meille parhaat löydöt. Kyselin Janneltakin saamatta tarkempaa vastausta. Tulin siihen tulokseen, että taidan olla vähän huono kiintymään materiaan. Mieleen tuli lähinnä viime aikaisia ostoksia, jotka ovat tehneet mut iloiseksi. Niitä kuvasin tämän tekstin kuvitukseksikin. Alkuvuodesta on ollut onni matkassa ja hankintalista onkin lyhentynyt mukavasti. Olemme ostaneet esimerkiksi nuo kuvien kuusi teak-tuolia. Enää ne odottavat verhoilua, jonka teen, kun sopiva kangas osuu kohdalle. Löysimme vihdoin myös aiemman hankinnan kanssa hyvin saman tyylisen yövalon makuuhuoneeseen Jannen puolelle. Ja täydensimme astiakaapin sisältöä mm. Sorsakosken aterimilla ja kauniilla viinilaseilla. Meidän kirppishankinnat taitaa siis useimmiten olla vanhoja kotimaisia astioita, valaisimia ja huonekaluja. Jannella nousi mieleen myös kesällä hankittu mökin keittiönkaappi, jonka ostin neljällä kympillä.

Kirppisvinkkini:


Meillä suurin osa hankinnoista tehdään välillä Hki-Turku, kun liikutaan kaupunkikodin ja Tyynelän välillä. Myös Forssassa tulee käytyä tasaiseen tahtiin. Alle olen listannut luottopaikkojani. Sellaisia, joiden ohi ajaminen on vaikeaa.

Ekocentterit / kierrätyskeskukset / Kontit:

Ootko käynyt Nihtisillan kierrätyskeskuksessa? Se on yksi lempipaikkojani tehdä löytöjä. Se ja kierrätyskeskukset ylipäätään. Niissä tavarat on aseteltu osastoittain. Suuresta hallista on helppo löytää matot, maljakot, naulakot ja vintage-vaatteet. Tai vaikka nopeasti ohimennen tsekata kotimaisen lasin valikoima.

Näissä yleensä käy tuuri:

Kirpputorit:

Meillä keskustellaan tasaisin väliajoin kotona siitä, miten hyvä kirppis määritellään. Se tarjontahan riippuu aina siitä, kuka milloinkin sattuu myyntipöydän varaamaan. Kirppiksen laatu on kai vaan kiinni siitä, että onko pöytiä riittävästi, paikka yleisilmeeltään siisti ja salliiko se uusien tavaroiden myymisen (tällä tarkoitan niitä kaukaa idästä raahattujen halpakamojen krääsäpöytiä).

Näistä pidän eniten:

Lisäksi on pakko mainita, että paljon tulee tehtyä hankintoja myös netissä. Lähinnä Torissa.

Tämä teksti oli vastaus Kaisan meidän blogiporukalle heittämään helmikuun haasteeseen: "Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat!" Kuun vaihteen jälkeen voitte lukea kattavan yhteenvetolistauksen kirppisvinkkejä linkkeineen Kaisan blogista. Sitä tekstiä saakin ilmeisesti makustella pitkään ja hartaasti, koska niin moni innostui vastaamaan. Onneksi on loma ja hyvin aikaa tehdä suunnitelmia seuraavia kirppisreissuja varten!
Edit. kuvien kirppislöytöjen hinnat:
- mintunvihreä emännänkaappi 100€
- teak tuolit 4kpl/ 120€ + 2kpl/ 40€
- kirkkaat viinilasit 10€
- Sorsakosken aterimet 16 kpl 36€
- Arabian talouslevy 30€

10 kommenttia

 1. Olet aika ytimessä. Juurikin näin koen itsekin. Minulle parhaita löytöjä eivät ole kalleimmat ja rahallisesti arvokkaimmat löydöt, vaan ne jotka tuottavat iloa arjessa. Kun hykertäen saa sen muiston palaamaan mieleen, jonka jokin löytö toi. Elämäntapahan tämä on. Oman mieheni mielestä välillä tuskattavan tilaa vievä, mutta antoisa. En pystyisi elämään elämääni ilman kierrätystä. Se vain lisääntyy mitä vanhemmaksi tulen. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä - mulla uuden ostaminen käy päivä päivältä vaikeammaksi. Eli vanhan kierrätys on lisääntymään päin täälläkin:) Jotenkin on yhä vaikeampaa perustella miksi pitäisi käydä hankkimassa tavara uutena kaupasta, kun vähintään yhtä hyvän löydän käytettynäkin. Monesti saa parempaa laatuakin edullisempaan hintaan.

   Poista
 2. Olipa hyvä ja inspiroiva teksti! Kirjoitit monen asian tyhjentävästi kierrätysasioilla sisustamisella, ei ole malttamattoman henkilön hommaa, mutta niin jännittävää ja palkitsevaa! Pitänee katsoa jos itsekin ottaisi kopin tästä ideasta. Itse ilmoitan omien löytöjeni kohdalla ostohinnan, sillä minua se ainakin kiinnostaa myös muiden tekemien löytöjen kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna <3 Hyvä pointti oli toi hintojen ilmoittaminen. Monesti kerronkin blogitekstissä mitä olen löydöistäni maksanut. Nyt vaan ei ajatus juossut kirjoittaessa sinne saakka. Editoin nyt hinnat tohon tekstin perään ja tietty aina saa myös kysyä :)

   Poista
 3. Niin mahtavasti kirjoitettu juttu <3 Voin yhtyä ihan jokaiseen sanaan! Itse en koskaan koe löytämisen riemua tavallisessa kaupassa asioidessani. Sen sijaan kirppiksellä tekisi usein mieli hihkua ääneen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 Sama homma! Ihanien löytöjen lisäksi mä hihkun silloinkin, kun tulee jotain muistoja mieleen. Kirpparilla näkee usein esineitä, jotka muistaa äidillä tai jollain muulla olleen. Tulee tehtyä aikamatkoja:)

   Poista
 4. Onpa kodikas koti ja huippulöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pahoittelen, että vastaus kesti. Olin kerrankin lomalla ilman läppäriä :)

   Ihana kuulla, että näyttää kodikkaalle. Mä välillä mietin, että missä menee kodikkuuden ja huvikumputunnelman raja :D Mutta rakastan Tyynelän kaikkia esineitä ja kuoseja, koska kaupunkikodissa on paljon pelkistetympää.

   Poista
 5. Kiva juttu ja hyvät löydöt! Kodin elämässä kerroksellisuus on tärkeää ja se antaa helposti kodikkaan tunteen asukkaiden ympärille. Yllättäin olikin aika vaikeaa miettiä, mitä kivaa / hyvää olen kirpparilta löytänyt:) Olen hankkinut paljon ja rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että olen myös katunut paljon. No, tavara on lähtenyt kiertoon, mutta tavallaan turhan nopeaa ihastumista tavaroihin kirpputorilla pitäisi välttää, ainakin minun. Edelleen iloa tuottavat ryijyt, jotka ovat käsintehtyjä, villaisia, hyvinpidettyjä ja puhtaita! Niistä en ole katunut yhtäkään ostoa. Kun ryijyt ovat olleet lisäksi halpoja, olen raaskinut käyttää niitä talvella myös mattoina, todella hienot ja halvat löydöt.
  Noista Sorsakosken aterimista ajattelin kysyä, että oletko saanut niistä kauniita ts. pinttymät poistettua ja millä aineella puhdistelet ne? Itse käytän niitä tiskikoneessa, jossa nyt lähtee miltei mikä vaan, mutta ihan niinkuin tarvitsisi vieläkin jämerämpää puhdistusta.
  Mukavaa kevättä ja paluuta koti-Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä - se lisää kodikkuutta :) Ja oon samaa mieltä myös siitä, että turhan nopeaa ihastumista kirpputoreilla tulisi välttää. Niistä tulee helposti hankittua huteja kevyeimmin perustein, kun marketista. Siksi itse menenkin kirpparille aina ostoslistan kanssa ja käydään se Jannen kanssa läpi ennen sisään astumista. Tosin en ole tässä heräteostoasiassa kovin tiukka, koska jos nään jotain todella hyvä laatuista edullisesti, niin saatan hankkia sen silti. Näin kävi mm. alkutalvesta, kun löysin kotimaisen vintagetalvitakin kolmella eurolla. Koko oli mulle auttamattomasti pieni, mutta ajattelin, että ehkä joku mun ystävistä ilahtuu - ja ilahtuikin :)

   Sorsakosket on juuri hankittu, enkä ole joutunut puhdistushommiin vielä. Saa nähdä miten pysyvät hyvänä.

   Mukavaa kevättä sinne myös ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

   Poista