Sisällön tarjoaa Blogger.

VIIS VEISAAMISEN ELÄMÄNMULLISTAVA TAIKA

Olen miettinyt paljon riittämättömyyden tunnetta, suorittamista ja armollisuutta itseään kohtaan. Niin helposti tulee ruoskittua itseään parempiin suorituksiin ja tekoihin. Harmittaa, ettei jaksa enempää. Harmittaa, ettei käsi aina toimi ja vasen puoli kehosta puutuu. V*tuttaa ainainen väsymys ja rytmien kyttääminen. Sapettaa jäädä ulkopuolelle monesta kiinnostavasta paikasta ja tapahtumasta. Kyllästyttää suunnitelmien jatkuva muuttuminen huonon voinnin vuoksi. Helposti tulee sätittyä itseään laiskaksi ja huonoksi. Silloin ei osaa laittaa asioita oikeaan kontekstiin. Tein siksi listan.

Kun laitan allekkain kaiken ratkaisevan muhun vaikuttaneen, niin se näyttää kutakuinkin tältä:

 • kasvanut yksinhuoltajaäidin kanssa
 • käynyt ala-asteen viidessä eri paikassa
 • siivonnut ravintolaa, pelihallia ja Supolla
 • tehnyt alaikäisenä töitä myös varastolla ja lähikaupassa
 • 24 vuotiaana ensimmäistä kertaa tavaratalon osastopäällikkönä (3000 neliötä ja 13 alaista)
 • leikattu endometrioosin vuoksi neljästi
 • käynyt läpi kolmet lapsettomuushoidot
 • sairastanut multippelit aivoinfarktit
 • on silti elossa ja kävelee
 • treenaa pari - kolme kertaa viikossa ja kävelee päivittäin reilut kolme kilometriä
 • kunnostaa vanhaa hirsitaloa
 • on yrittäjäJos itse tapaisin jossain tuollaisen tyypin, pitäisin häntä sitkeänä, sisukkaana, voimakkaana ja onnekkaana. Pitäisin häntä myös kiinnostavana, koska uskoisin, että jotain on tullut opittua. Kysyisin miltä maailma näyttää siitä vinkkelistä. 

Sitä vaan tässä ihmettelen, miksei itseään peiliin katsoessa osaa nähdä samoja asioita? Saati sanoa samoja kannustavia sanoja?

Haluaisin siis seuraavaksi oppia viis veisaamaan oikein. Keskittämään aikani yhä enemmän niihin asioihin ja ihmisiin, joista tulen onnelliseksi. Kiinnittämään huomioni elämän iloisiin puoliin ja lakata murehtimaan menneestä. Tahtoisin sanoa ei monille asioille, jotta vapautuisi tilaa sanoa kyllä niille tärkeille asioille. Haluaisin pitää kiinni ainostaan siitä, että yritän olla parempi ihminen; epäitsekäs, empaattinen, suvaitsevainen, tasa-arvoinen ja kannustava. Ja sen kannustamisen ajattelin aloittaa itsestäni.

Tänään on kulunut kuusi vuotta siitä, kun minua vietiin makuuasennossa - pillit päällä ja punaisia päin, kohti Meilahden sairaalaa. Tänään on siis minun kuusivuotis syntymäpäiväni. Tänään on hyvä päivä palata niihin fiiliksiin ja ottaa taas uusi askel eteenpäin kohti parempaa. Sen kunniaksi lähdemme ajamaan kohti Ylänettä, josta haemme lisää rakkaita ystäviä tänne saunomaan ja rentoutumaan. Matkalukemiseksi otan mukaan taas kuvan oivaltavan kirjan, jota olen Jannelle automatkoilla ääneen lukenut. 

Onnellista sunnuntaita!

Kiinnostiko? Muut aivoinfaktiin liittyvät jutut löydät täältä.

MITÄ ETSIT?

Kaikki kummalliset Google-haut


Joka kerta, kun käyn läpi blogini tilastoja mua samaan aikaan vähän itkettää ja naurattaa ne lauseet, joilla tänne Googlen kautta päädytään. Useimmiten tilastoja tutkiessa joku muljahtaa joko sydämessä tai vatsanpohjassa. Satunnaisesti tippuu pari kyyneltä; joko ilon - tai ihan vaan elämän - vuoksi. Vaikka itse lokeroin blogini helposti sisustuspainotteiseksi, pitää se sisällään paljon muutakin. Onhan täällä puhuttu esimerkiksi aivoinfarkteista, rakkauden alkamisestasen loppumisesta ja ihan vaan tunteista. Se näkyy kiinnostavalla tavalla myös tilastoissa.

Kävin viime viikolla huvikseni läpi myös Suomen suositumpia Google-hakuja. Huomasin, ettei niillä ole muhun samaa vaikutusta, kun blogini listalla. Ei yhtään hymyä. Lähinnä harmitusta ihmisten yleisestä olosta, voinnista ja tän maailman tolasta. Näistä yleisistä kyselyistä huomasin tulevani lähinnä surulliseksi. Suositumpien hakujen listalla oli perinteiset Iltasanomat, Iltalehti, Seiska, Facebook ja Zalando. (Huom. missä oli Yle ja muut yhtään pidempien artikkeleiden uutislähteet?) Nousevien hakujen listalla kyseltiin "mikä auttaa kurkkukipuun", "miten tehdä limaa", "miten laihtua nopeasti", "mitä tehdä kun on tylsää", "mistä tietää onko mies kiinnostunut" ja "toisenlaiset äidit mitä heille kuuluu nyt". Näistä jäi vähän ontto fiilis.

No haluatte varmaan tietää millä hakusanoilla tänne on päädytty. Pitäähän se paljastaa, kun kerran puheeksi otin. Tässä siis listaa siitä, millä hauilla on blogiini viime aikoina päädytty.


 • "oikea elämä"
 • "ahdistus ennakkoperintö"
 • "kissanpylly patalappu"
 • "mää en tahrois matkusta ulkomail"
 • "barbie taikaneulekone"
 • "mitä apua syöpädiagnoosin jälkeen"
 • "aivoinfarktin jälkeinen väsymys"
 • "virheiden sietokyky"
 • "miten sisustaa 41 neliön kaksio"
 • "suomalainen sielunmaisema"
 • "jos raha menee inhimillisyyden ohi"


Tää lista tuntuu noiden yleisten hakujen jälkeen syvällä mahan pohjassa ja se saa mulle myös palan kurkkuun. Se tuntuu jotenkin niin todelliselle ja arkiselle elämälle. Mua hymyilyttää se, että joku on etsinyt täältä oikeaa elämää, naurattaa Barbien neulekone (kyllä - joskus on ikävä sitä!), repeilyttää kissanpylly patalappu (mikä?), raastaa noi sairastumiset, huolestuttaa heikentynyt virheiden sietokyky ja etenkin se, jos raha menee inhimillisyyden ohi. Tää kaikki kuvaa erinomaisesti tuota haettua suomalaista sielunmaisemaa. Hieman kyllä painaa vastuu siitä, onko hakujen tekijät löytäneet täältä mitään vastinetta asialleen. Ainoastaan yhdessä haussa olen todistettavasti voinut olla apuna. Täältä meinaan löytyy tieto siihen, "miten sisustaa 41 neliön kaksio".


Toivottavasti olette jotenkin jostain löytäneet etsimänne tai jotain muuta viihdyttävää oikeaa vastausta odotellessanne.
Kuvassa jotain katseellaan etsii Kaivopuiston rannassa sijaitseva Pekka Jylhän patsas "Odotus".

TERVETULOA KIRPPARILLE SU 22.4.


Mansen blogikirppis tulee taas ja meillä on pengottu kaappeja. Myytävää nosteltiin eilen portaille tällainen otos, jotta saatte jotain käsitystä siitä, mitä meillä on kaupan. Todella toivon, että kaikki mahtuu myyntipöydälle. Tavaraa meinaan tulee matkaan niin paljon, kun saadaan autoon meidän itsemme lisäksi turvallisesti mahtumaan (kattoon saakka!). Laatikoihin pakattiin mm. pannuja (mökkikahville, teevedelle, kastelukannuksi), sisustuskirjoja, neulekirjoja, astioita, valaisimia, koriste-esineitä, vaatteita, laukkuja, jne jne. Nyt vaan toivon, että tapahtumasta tulee yhtä hullunhauska, leppoisa ja suosittu kuin kaikkina edellisinä vuosina. 

Kirppistapahtuma järjestetään tän viikon sunnuntaina 22.4.2018 klo 11-14. Sisäänkäynti tilaan tapahtuu Väinö Linnan aukiolta. Muistakaa ottaa käteistä ja kangaskassi mukaan. 

Muiden myytävistä tavaroista saat etukäteen vinkkiä sekä muista mukana olevista blogeista että tapahtuman FB-sivulta.

Blogit:
2 x ilo
At Maria's
Diagnoosi sisustusmania
Dioriina
Karkkipurkki
Keltainen kahvipannu
Keski(piste)
My kind of luxury
Optimismia ja energiaa
Parolan Asema
Pilviraitti
Pinossa
Reelinki
Retromoderni
Sally's
Sateenkaaria ja serpentiiniä
Talosta koti
Vaaleanpunaisessa hirsitalossa

Yritykset:
2 x Ilo Design
Bo LKV (stailauksesta poistuvia tuotteita!!)
Finlaysonin poistopäivät (mallikappaleita, edullisia eriä ja sesongin herkkuja!!)
Laa Laa Living

Huom!
Kirppispöytien ja yritysten myyntipisteiden lisäksi Stockmann Herkku jakaa tapahtuman vieraille 150 goodie bagia ja Supermessut jakaa 150 messulippua sunnuntaille Tampereen Messukeskukseen.

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

HYLLY RAKKAIMMILLEYhtenä jouluna joitain vuosia sitten yllätyin paketteja avatessani täydellisesti. Se johtui ensinnäkin siitä, että niitä paketteja oli. Meillä ei yleensä osteta aineellisia yllätyksiä. Perheen aikuiset saavat joko jotain tarpeellista toivomaansa tai esimerkiksi lahjakortteja. Tai vaikka luomuherkkukorin, niinkuin mä viime kerralla. Ei siis ole ollut niinkään tapana ostaa esineitä yllätyksenä, ettei tule huteja tai hukkaa. No mutta siinä mä niitä paketteja availin. Tietysti vähän vaivaantuneena, kun en tiennyt mitä oli tulossa. Toinen yllätys oli vasta edessä. Niistä kääreistä meinaan löytyi Jannen mulle kirpparilta hankkimia Arabian talouslevyjä (Valencia / Ulla Procopé). Olin todella häkeltynyt. Ne oli jotain, mistä olin haaveillut ja jotain, jota en ollut raaskinut itse ostaa. En mä kyllä todella aavistanut yhtään, että Janne oli niitä kiertänyt mulle katsomassa. Yllätys täyskymppi!

Sittemmin levyjä on kertynyt pari lisää (Kala / Kaarina Aho ja Köökki / Gunvor Olin-Grönqvist). Hetken talouslaudoilla oli paikka tuvan hirsiseinällä, mutta vesivahinkoremontin jälkeen ne eivät enää löytäneet paikkaansa. Mä en halunnut reijittää uutta seinää monella ruuvilla suotta, joten levyt odottelivat kaapissa kohtaloaan.

Pari viikonloppua sitten kävin siskoni kanssa kiertämässä Turun kirppareita ja vastaan tuli vihdoin mieleinen astiahylly / lautashylly. Se löytyi aiemmin vinkkaamaltani Itäharjun Ekotorilta Turusta. Hylly tarttui heti matkaan, vaikka hinta oli 25€ eli hieman yläkanttiin siihen verrattuna, mitä olin ajatellut maksavani. Siellä se nyt on seinällä - hylly rakkaimmille aarteille. Asetelmassa on tällä hetkellä mukana  mm. Pauliinalta tuliaisiksi saadut Arabian Atelje tuikkukipot, roskiksesta dyykkaamani lautanen ja noi hassut pienet kirpparilta parilla eurolla löytyneet linnut, joiden tausta ei ole mulla tiedossa.

Happy happy happy! Aurinkokin paistaa ja Suomen tän kevään lämpöennätys meni tänään rikki täällä meillä Salossa. Kaiken muun hyvän päälle tänään tuli kuluneeksi tasan seitsemän vuotta siitä, kun löysimme Tyynelän. Aika itseasiassa tuntuu jopa pidemmälle. Sille, että näinhän tää on ollut aina. Taidanpa sen kunniaksi lämmittää tänään saunan.

Kaunista viikonloppua <3KUN KOKEMATON VERHOILEE TUOLEJA SIITÄ TULEE...

Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.Vanhan talon keittiö. Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

Teaktuoli, tiikkituoli. Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

... näemmä tuurilla ihan ok-lopputulos ja aivan hiton hyvä mieli.

Verhoilin juuri ensimmäistä kertaa elämässäni jotain, jolla todella on merkitystä. Olen toki aiemminkin heilutellut niittipyssyä. Pingottanut kankaita kiilapuille ja päällystänyt muutaman kerran vanhojen tuolien istuinosia. Sellaisia, jotka eivät olisi enää pahemmaksi voineet mennä ja epäonnistumisen riski oli olematon. Tällä kertaa tein jotain sellaista, joiden lopputuloksella oli väliä. Verhoilin nimittäin istuinosat noista tiikkituoleista, joista aiemmin mainitsin.

Huomasin, että melko kulmikkaat istuimet oli yllättävän helppo uudistaa itse. Laitoin soimaan tän hetken mielimusiikkia (joo - Vesta) ja kaivoin työvälineet esille. Homma sujuikin melko leppoisasti. Lopputulos on yläkuvissa ja alta näät miten vaiheittain etenin.

Näin mä tein sen:

Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

Ruokapöydäntuolien verhoilu DIY. Tuolin verhoilu / ohje / istuinosan verhoilu / pehmuste / kulmat.

Jos olet ammattilainen ja huomaat virheitä, älä sano mitään. Mä meinaan uhkun täällä tyytyväisyyttä ja intoa, koska omasta mielestä onnistuin. Seuraavalla kerralla varmasti osaan jotain taas jo paremmin ja tehokkaammin. Tällainen oli tän kerran lopputulos ja se on ihan ok. Tuoleista tuli todella mieluisat ja mikä parasta - tehdessä tuntui niin hyvälle, että kehtaan uudestaankin kokeilla.

Uskalsin - uskalla säkin.

Aurinkoa,
Laura