Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY KUISTIN RAKENTAMINEN VANHAAN TALOON

Vanhan talon terassi kierrätysmateriaaleista. Kuisti vanhaan taloon. DIY lasikuistin / kuistin rakentaminen.

Vanhan talon terassi kierrätysmateriaaleista. Kuisti vanhaan taloon. DIY lasikuistin / kuistin rakentaminen.

Vanhan talon terassi kierrätysmateriaaleista. Kuisti vanhaan taloon. DIY lasikuistin / kuistin rakentaminen.

Vanhan talon terassi kierrätysmateriaaleista. Kuisti vanhaan taloon. DIY lasikuistin / kuistin rakentaminen.


DIY kuistin rakentaminen

Niinkuin eilen Facebookissa kerroin, meillä on viime päivinä viimeistelty takakuistia. Sen edistyminen onkin ottanut jo hyvän tovin, useampia vuosia, joten tänä kesänä -kiitos aurinkoisen toukokuun alun- lähdettiin liikeelle ajoissa. Kuistin rakentaminen siis aloitettiin kierrätysmateriaalein alunperin jo toissavuonna. Silloin poistettiin etuosan kaide, laudoitettiin tiiviimmäksi kuistin alaosa, tehtiin yläosaan tukirakenteet, nostetiin seinälle kolme vanhaa ikkunaa, kiinnitettiin verhotanko ja peitettiin väliaikaisesti kestopuulattia rullamatolla. Syksyllä Janne rakensi sitten lattian samasta puusta, josta tehtiin etukuistikin ja teki ystävänsä kanssa meille myös uudet takaportaat. Samalla seinään kiinnitettiin ulkovalo, jonka saa ovenpielestä napsautettua päälle. Talvella maalasin kuistin tolpat, valokatteen tukipuut ja seinät.

Viime kesänä edistymistä ei vesivahingon vuoksi tapahtunut lainkaan ja kesä vietettiinkin mökillä. Se tavallaan vähän harmitti, koska olisi tehnyt mieli edistää pihaa, jonne oli suunnitelma valmiina. Harmitus kääntyi onnistumisen tunteeksi, koska innostuttiin kohennustoimenpiteisiin mökilläkin ja oli ihana saada uutta aikaan.

Viime viikonlopun paisteessa me sitten alettiin extempore edistämään tätä projektia. Onkin aina ihanteellinen tilanne jos on monta keskeneräistä tehtävää listalla odottamassa. Silloin voi valita puuhansa fiiliksen, eikä tarpeen mukaan. Inspiksessä on ihanampi työskennellä. Meistä molemmat tarttuivat työkaluihin. Janne kiinnitti ja hioi loppuun laudoituksen listoineen ja mä maalasin.

Mietin tota maalaamista monesti meditaationa. On ihanan rauhoittavaa vaan hiljaa katsella miten maali uppoaa puuhun ja sivellin liukuu pitkin pintaa. Se on hyvää vastapainoa tälle koneen näpyttämiselle, jota tulee päivisin paljon tehtyä.

DIY terassipöytä


No meditaatiosta takaisin Tyynelän remonttiin - siinä maalin kuivuessa mä sitten aloin suunnittelemaan kuistille kevyttä kahvipöytää. Löysin meidän pajalta vaneria, joka on alunperin ollut vaatekaapin runkona ja vanhan pyörivän työtuolin vähän raskaammalla metallijalalla. Pyysin Jannea näyttämään miten sytkysaha toimii ja vähän ylpeänä huristelin sillä ekaa kertaa menemään. Mallin pöytälevyyn otin vanhasta kaapelikelasta ja totuuden nimissä täytyy sanoa, ettei siitä tullut ihan täydellisen pyöreä. Se on kuitenkin aivan kelpaava, joten hioin levyn tasohiomakoneella ja kiinnitin muutamalla ruuvilla työtuolin puiseen istuinosaan. Siellä se nyt terassilla seisoo ja odottaa maalia pintaansa.

Pöytäprojektin jälkeen kaivoin pajalta vanhojen ikkunahelojen purkista vivut, jotka kiinnitimme verhojen (joo näit oikein, ne on kengännauhat, en tähän hätään löytynyt muuta) pidikkeiksi.

Päivän päätteeksi katettiin terassille välipalakahvit. Siinä me istuttiin auringossa ja ihasteltiin. Todettiin, että kuistin pitkä sivu saa toistaiseksi jäädä auki ja alkaakin olla aika valmista jo. Suunniteltiin millainen matto varpaiden alle sopisi. Taisi olla ulkoilmakahvien parhaimmistoa toi hetki. Niin herkulliselle maistui sumpit siinä oman käden jälkien keskellä paistatellessa.

Kaikki pihapostaukset löytyvät täältä.

Talon / kuistin maali on muoviton 4-öljyn laatumaali, joka on saatu Virtaselta.
Sävyt ovat 555X, 573X ja 536X.
TallennaTallennaTallennaTallenna

Ei kommentteja