SAUNATUPA JA KESÄN ODOTUS
Odotan ihan kamalasti kesää. Sitä, että saan viettää enemmän aikaa maalla. On ollut niin kamala kiire ja paljon muuta tekemistä.

Haluaisin saada mahdollisimman paljon tälle vuodelle ajatelluista projekteista liikkeelle / valmiiksi pian. Enkä suinkaan sen takia, että lomalla saisin vaan maata. Vaan siksi, etten yksinkertaisesti malta odottaa. Kärsivällisyys ei tällaisissa asioissa lukeudu mun parhaisiin hyveisiin. Niin paljon jännittää se, miltä Tyynelä tulee näyttämään kaiken tälle kesälle budjetoidun jälkeen.

Varsinaisten remonttihommien lisäksi on meillä viimeaikoina ollut pinnalla käynnistämäni karsimisprojekti. Se ei sitten tarkoita sitä, että lopputuloksena olisi jotenkin vähemmän tavaraa, vaan olen lähtenyt ajattelemaan asioita toista kautta. Olen ajatellut luopua ihan hienoista, ihan sopivista ja ihan käyttökelposista. Mietin mitkä tavarat ovat juuri sellaisia, jotka ilman muuta haluan. Aluksi, siis silloin seitsemän vuotta sitten Tyynelän ja meidän ensihetkinä, kaiken piti jonkun mielenhäiriön vuoksi olla paljon maalaisromanttisempaa ja krumeluurimpaa. Nyt se kaduttaa. Tuli tehtyä turhia hankintoja. Ja vaikka miten päin asiaa ajattelisin, en halua säästää yhtään tavaraa vaan siksi, että se nyt sattuu olemaan olemassa. Ei ne tavarat nurkasta toiseen siirtämällä yhtään ihanimmiksi muutu.

Periaatteessa kyllä ymmärrän, miksi olisi hyvä käyttää jo olemassa olevia huonekaluja ja tavaroita sisustuksessa. Se olisi varmasti halvempaa, helpompaa ja ekologisempaa. Mutta entä jos ne ei tee mua iloiseksi ja tekisivätkin jonkun muun jossain muualla? 

Kuten tiedät, me ostetaan lähes kaikki kalustus käytettynä ja nyt on taas ollut aika pistää jotain myös käytettynä eteenpäin. Olenkin värkännyt listaa niistä tavaroista, jotka ei tee mua olemassa olollaan onnelliseksi (ei, en ole lukenut Maria Kondoa, vaan tämä on asia, mitä olen itse ajatellut!) ja aion vaihtaa ne sopivampiin. Ajattelin lähteä tällä kertaa liikkeelle siitä, mitä mihinkin tilaan eniten haluan ja jättää ne "ihan kelvolliset" hankkimatta. Se on muuten asia mitä ihan jokaisen kirppariharakan pitäisi harjoitella - jättää kompromissit tekemättä ja ottaa hankinnoille lisää aikaa.

Olen nyt kirjoittanut ylös paitsi ostoslistaa asioista, joista tilaan universumin verkkokaupsta meidän lähikirpparille, myös listaa asioista, joita aion myydä. Kirjoittamiani muistilistoja plärätessä täytyy todeta, että olen erittäin iloinen siitä, että meistä molemmat on tyyppejä, jotka parhaiten rentoutuvat tehdessään jotain. Tälle kesälle on meinaan muutama projekti varattuna.  

Näissä postauksen kuvissa on jotain, mistä on lähdetty liikkeelle. Niissä on meidän saunatupa nykyisessä asussaan. Sen muutoksia tuli viime viikonloppuna hieman edistettyä. Kannoin epäkäytännöllisen pystynaulakon navetan ylisille ja kiinnitimme Pauliinalta Mansen blogikirpparilla ostetut pallonaulakot seiniin. Myin Tori.fin kautta mukarautaisen vuodesohvan pois ja hankin  lähes samalla rahalla, samasta paikasta, tilalle pienemmän ja sievemmän. Tämä on hyvä alku.

Olen ennenkin sanonut, ettei missään tule niin onnellinen ja puhdas olo, kun Tyynelän saunassa. Näin se on.

Kaunista viikonloppua <3