PIHARAKENNUS VALMISTUU OSA 1

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

Meillä suunnitellaan kesäolohuonetta. Tai siis oikeammin ollaan jo tässä toteutusvaiheessa, vaikka paljon on vielä suunniteltavaakin. Runko nousi elementeistä yhdessä viikonlopussa (kahdestaan tehtiin; yhdessä kannettiin, Janne ruuvasi ja mä pidin kiinni) ja tuolla sen nyt seisoo vasten kuusiaitaa vailla kattoa ja maalia. 

Pohjat / perustukset Ekopiha Oy teki jo toissa vuonna ja viime kesä meni ohi sen ikävän sattuman vuoksi. Meidän oli tarkoitus alunperin tehdä koko piharakennus pitkästä tavarasta, mutta menetetyn ajan vuoksi päädyttiin Jalotakan Seiskari- pakettiin. Ostimme sen ilman liukulaseja, että se istuisi vanhaan pihaan paremmin. Etuseinään on aikomus käyttää vanhoja, jo olemassa olevia, ikkunoita. Se rakennetaan jossain vaiheessa valmiiksi. Ehkä ensi kesänä, saa nähdä. Tekemistä on niin paljon. Ihan ensimmäinen vaihe on rakennuksen maalaaminen ja katon nostaminen. Sitten sisälle vasempaan laitaan rakennetaan kulmasohva. Siellä aion istua viinilasin kanssa syysiltoina. Oikeaan laitaan tehdään alaosaan umpinaiset työtasot ja siellä voi sitten laittaa ruokaa ja varastoida grillausvälineitä. Tämäkin projekti on pitkä. Lattiakin käsitellään vasta ensi keväänä.

Olen nyt käyttänyt tunteja kirpputoreilla ja Tori.fin sivuja selaten. Etsin suuria kukkaruukkuja ja muita sisustustavaroita. Eilen löysin meidän navetalta / pajalta pienen hyllyn, jota voin käyttää. Siellä saattaa olla muutakin käyttökelpoista rekvisiittaa, joten penkominen jatkuu tänään. Tänään heiluu myös suti. Taivasta peittää ainoastaan kevyt utu ja on hyvä maalauspäivä.

Aurinkoa,
Laura