Sisällön tarjoaa Blogger.

HELPPO NEULOTTU PANTA (OHJE)

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Tämä voisi olla vaikka syksyn ensimmäinen neule. Minulle se tosin ei ole sitä. Tulee neulottua kesällä myös. Meidän valmentaja kysyi viime viikon treeneissä, että mitä ihmettä sä kesällä neulot. Vastasin, että villasukkia. Ja tietty kaikkea sitä samaa muuta, mitä keväällä, syksyllä ja talvella myös. Aina on menossa joku pipo, sukka tai huivi. En ole sitä sorttia, joka kaivaa puikot esiin vasta iltojen kylmetessä. 

Viimeisin itselleni valmistunut on tämä panta. 
Sen ohje on erittäin helppo. Kaikki langat ja puikon koot käy. 
Pannan voi myös virkata ohjetta mukaillen.

Helppo neulottu panta - ohje


Luo kolme silmukkaa. Neulo aina oikein ja ala lisäämään silmukoita toisessa reunassa aina kerroksen toisen silmukan kohdalla (eli neulo toinen silmukka sekä edestä, että takaa). Voit tehdä lisäykset joko joka kerroksella tai joka toisella riippuen siitä, miten nopeasti toivot pannan leventyvän. Itse lisäsin joka kerroksella. Näin lisäämällä panta levenee nopeasti toisesta reunastaan ja toisesta reunasta tulee suora.

Kun olet neulonut pannan mielestäsi tarpeeksi leveäksi (kuvassa 10cm), neulo olemassa olevilla silmukoilla niin kauan, että työn pituus on noin 40 senttiä. Ala sitten kaventamaan työn samassa reunassa, jossa teit lisäykset (eli neulo toinen ja kolmas silmukka oikein yhteen). Itse kavensin alkuun joka kerroksella ja sitten joka toisella, että sain toisesta päästä kapeamman. 

Pannan koko pituudeksi tuli noin 85cm. Solmin sen päähän niin, että suora reuna tulee ylöspäin. Näin se asettuu hyvin korville. Kapealla päällä rusetti on helppo kiepauttaa kiinni. Neuleen sekaan saa tarvittaessa lisättyä pinnin, että pysyy liukkaampikin neulelanka paikoillaan. Omani tein 100% villasta.

HARMAA ANKEUDEN KADOTTAJA
Turhan ankeuden välttämiseksi maalasimme tuvan seinän harmaalla. Niin ihmeelliselle, kun se kuulostaakin, siitä tuli heti sekä pirteämpi että hehkeämpi.

En ole jostain syystä koskaan aiemmin tullut aiemmin ajatelleeksi, miten piristävä harmaa voi olla. Sehän kuulostaa lähinnä yhtä ihanalle värikkäälle, kun sumusateinen päivä Helsingissä. Toki harmaa muuten on mun suuresti arvostama väri. Mähän olen pukeutumiseltani sitä tyyppiä, jolle ei yleensä ole olemassa muita värejä, kun musta, valkoinen ja näiden yhdistelmä, mutta en ole koskaan pitänyt edellä mainittuja millään muotoa väreinä varsin valaisevina tai hehkuvina.

Tämän parin tunnin maalausoperaation jälkeen täytyy kyllä myöntää, ettei se näemmä aina vaadi kukertavaa kuviotapettia tai räväkkää maalia, jotta saa huoneeseen raikkaamman fiiliksen aikaan. Jotenkin niin yllättävän kivasti istuu toi harmaan sävy punatiiliseen leivinuuniin ja talkin sävyisiin paneeleihin. Lopputulos on huomattavasti entistä maalarinvaaleaa syvempi ja kauniimpi. Seinä näyttää nyt puhtaammalle. Ympäröivät värit vivahtaa niin lämpimään, että valkoinen näytti tuhruiselle. Tämä uusi harmaa näyttää tässä ympäristössä freesille ja jopa (positiivisesti) yllättävästi - kylmän sävyiselle. 

Meillä kotona, etenkin Tyynelässä, on aina saanut olla mieluusti esillä vaikka joka väriä. Nytkin meillä Jannen kanssa alunperin kävi mielessä, että leivinuunin taakse tulisi jotain keltaista tai ehkä vihreää. Tämä siksi, että huoneen paneelit on hyvin vaaleat ja ruokapöydän tiikkituoleissa on harmaa päällinen. Päädyimme kuitenkin kaivelemaan maalikaappejamme, että ensin tulisi käytettyä jo ne olemassa olevat purkit. Sattumalta sieltä löytyikin ainoastaan hirvittävä määrä huonekalumaaleja ja yksi korkkaamaton purkki Annie Sloanin sävyä Paris Grey. Pääteltiin, että purkki saa luvan riittää ja oikeassa oltiin.

Muutokselle tuli hintaa sen purkin verran eli aiemmin maksetut 38€. Kertasively sudin kanssa riitti ja maalia jäi vielä ylikin. Sen käytän myöhemmin johonkin pikkuprojektiin tai sekoitan toiseen sävyyn jonkin uuden värin aikaan saamiseksi. (Mahtavaa eikö!! Se onkin kalkkimaaleissa ihaninta!)

Seuraavaksi kiinnostaisi maalata makuuhuoneen vaaleanpunainen seinä jollain uudella ihanalla sävyllä. Otan siis riemastuneena vastaan kaikki värivinkit ja mielipiteet. Linkkaa kommenteihin parhaat linkit ja parhaat vinkit kuvista, jos mieleen tulee! Kuvia seinien nykytilasta löytydät mm. tästä postauksesta.

Aurinkoa,
LauraNäitä maaleja muuten myy mm. ihana Suvimarja.
Aiempia kuvia Tyynelän keittiöstä löytyy täältä ja täältä

PIHARAKENNUS VALMISTUU OSA 2

Piharakennuksen sisustus. Kesäkeittiön sisustus. Huvimaja. Grillikatos. Kesäkeittiö mökille.

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

Piharakennuksen sisustus. Kesäkeittiön sisustus. Huvimaja. Grillikatos. Kesäkeittiö mökille.

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

piharakennus elementeistä Jalotakka seiskari

Piharakennuksen sisustus. Kesäkeittiön sisustus. Huvimaja. Grillikatos. Kesäkeittiö mökille.

Siellä se nyt seisoo - meidän piharakennus. Se on valmistumassa juuri sopivasti syksyisiä säitä kohden. On tuulen suojaa, sohvannurkkaa, peittoja ja kohta ehkä myös valaistus. Ihan nopeimmasta päästä homma ei ole ollut, koska on ollut niitä sumuisia päiviä ja olemme yrittäneet lomaillakin välillä, mutta näin se meni...

Projekti piharakennus

Heinäkuun alulla nousi runko. Se oli jotenkin yllättävän nopeaa hommaa. Parissa päivässä saatiin myös kuultokäsiteltyä pinta. Ostin Prismasta Valtin Akvacoloria (sävy piki). Enää pitäisi siistiä nuo sisäpuolen raivostuttavan pienet raot jonkun minipienen siveltimen kanssa (miksi ihmeessä ne on tehty noin hankalaksi?) ja sitten on seinät valmiit.

Kattoa me ei saatu kaksi nostettua, joten odoteltiin, että saatiin Satakunnasta kylään eräs päättäväinen nainen puolisonsa kanssa. Pauliina tuli tontille ja totesi, että laitetaan homma pakettiin. Nelisteen katto käsiteltiin ja palaset nousivat suht kivuttomasti. Seuraavan viikonlopun vieraat pääsivät sitten osaksi kattohuopapuuhia. Tuli taas mielessä kiiteltyä sitä miten ihania ystäviä meillä on. Ihan totta! Moni asia olisi jäänyt valmistumatta, jos emme olisi saaneet niin paljon apuja. 

No se runkohommista. Sen jälkeen alkoivat akuuteimmat sisustuspuuhat. Piti saada jotain kalustusta, että rakennus pääsee käyttöön. Tätä seurasi tunteja ja tunteja Tori.fissä vietettyä aikaa. Sain hankittua torkkupeitteiksi retrotäkit, kukkaruukkuja, juuttimaton, korin tuolien pehmusteille ja punaisen ruokapöydän, joka on tarpeeksi pieni mahtuakseen myös katoksen alle. Oudon ja huvitusta herättävän lintunaulakon ostin Kaikulan kesäkirpparilta. Nuo seinävaatteet rakennuksen tummaa väriä pehmentämään tein mökin vanhoista oviverhoista.

Sitten saimme taas yhden tärkeän ystävän kylään ja ajettiin Salon puutavaraan ostamaan lautaa sohvaa varten. Parissa illassa syntyi sohva toivomieni mittojen mukaan. (Kiitos universumille näistä tyypeistä <3). Sohvan etureunaan käytettiin yläkerran vierashuoneen katosta ylijäänyttä sormipaneelia. Se kiinnitettiin naulapyssyllä. Sohva odottaa vielä puuvahaa, mutta on muuten valmis. Pehmusteet tilasin valmiina Maskusta, koska ompelukone ei ole mun ystävä lainkaan. Siellä pehmeällä sohvalla me sitten yömyöhään istuttiin tapas-lautasien ja punkkulasien kanssa. Työn raskaan raatajat. Tuli torkkupeittojenkin toimivuus testattua, kun vierestä alkoi kuulua illan viiletessä kevyttä kuorsausta.


Ja mitäs seuraavaksi?

Rakennus on siis ihan käytössä jo, mutta muutamaa viilausta vailla. Musta pikkupöytä (mun ensimmäisiä kirppislöytöjä kymmenien vuosien takaa) ajaa sohvapöydän virkaa, kunnes löydämme tai teemme sinne sopivamman. Punainen ruokapöytä saa varmaan jonkun pehmeämmän värin, kunhan ehdin. Samoin tuolien tyynyt ja nuo ihan jäätävän kokoiset puukengät, jotka heitin hyllyyn koristeeksi. Lisäksi kestopuinen lattia käsitellään ensi kesänä harmaammaksi, jos se ei talvella tarpeeksi harmaannu. Sitten ne sähköhommat; jonkinlaista valoa olisi saatava, kunhan vaan keksisi millaista. Saa vinkata, jos tulee jotain mahdollisesti kiinnostavaa mieleen.

Mun täytyy myöntää, että odotan syksyä. Se on ensinnäkin kaikista kaunein vuoden aika. Puiden rungot näyttävät ihanalle ilman lehtiä. Toiseksi parhaasta syysasiasta kilpailevat viilenevät säät, suppilovahverometsät ja tämä meidän ihana piharakennus.

🍂🍂🍂