Sisällön tarjoaa Blogger.

HELPPO NEULOTTU PANTA (OHJE)

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Helppo neulottu panta ohje.

Tämä voisi olla vaikka syksyn ensimmäinen neule. Minulle se tosin ei ole sitä. Tulee neulottua kesällä myös. Meidän valmentaja kysyi viime viikon treeneissä, että mitä ihmettä sä kesällä neulot. Vastasin, että villasukkia. Ja tietty kaikkea sitä samaa muuta, mitä keväällä, syksyllä ja talvella myös. Aina on menossa joku pipo, sukka tai huivi. En ole sitä sorttia, joka kaivaa puikot esiin vasta iltojen kylmetessä. 

Viimeisin itselleni valmistunut on tämä panta. 
Sen ohje on erittäin helppo. Kaikki langat ja puikon koot käy. 
Pannan voi myös virkata ohjetta mukaillen.

Helppo neulottu panta - ohje


Luo kolme silmukkaa. Neulo aina oikein ja ala lisäämään silmukoita toisessa reunassa aina kerroksen toisen silmukan kohdalla (eli neulo toinen silmukka sekä edestä, että takaa). Voit tehdä lisäykset joko joka kerroksella tai joka toisella riippuen siitä, miten nopeasti toivot pannan leventyvän. Itse lisäsin joka kerroksella. Näin lisäämällä panta levenee nopeasti toisesta reunastaan ja toisesta reunasta tulee suora.

Kun olet neulonut pannan mielestäsi tarpeeksi leveäksi (kuvassa 10cm), neulo olemassa olevilla silmukoilla niin kauan, että työn pituus on noin 40 senttiä. Ala sitten kaventamaan työn samassa reunassa, jossa teit lisäykset (eli neulo toinen ja kolmas silmukka oikein yhteen). Itse kavensin alkuun joka kerroksella ja sitten joka toisella, että sain toisesta päästä kapeamman. 

Pannan koko pituudeksi tuli noin 85cm. Solmin sen päähän niin, että suora reuna tulee ylöspäin. Näin se asettuu hyvin korville. Kapealla päällä rusetti on helppo kiepauttaa kiinni. Neuleen sekaan saa tarvittaessa lisättyä pinnin, että pysyy liukkaampikin neulelanka paikoillaan. Omani tein 100% villasta.

8 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä. Tuollaiselle on käyttöä kun päivät viilenevät!
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Toivon aivan superkätevä kevät- ja syyslämmike. Kuvan malli on neulottu jo viime joulukuussa eli on ollut jo kevään käytössä:)

   Samoin sinne ja lempeetä tätä viikkoa <3

   Poista
 2. Onpas kiva ja näppärä! Täytyy laittaa tulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - se kyllä on :) Tosi helppo tehdä ja käyttää. Etenkin, kun mulla on usein hiukset tuolla päälaella kiinni.

   Poista
 3. Mielettömän värinen seinä, en ole seurannut blogiasi ennen joten en tiedä onko se teidän talo, mutta vaaleanpunainen on ihan 110% lempivärini <3 Ja ihana ihana huivi, sopii tosi hyvin!

  onnekasopossumi.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - se on meidän talo :) Tyynelä on meidän 90v hirsitalo, maalla pellon reunassa. Sen maalaamisesta löytyy juttua täältä: http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2016/07/vanha-talo-uusi-vari.html

   Huivi on Puuvillatehtaan. Se on ihana <3

   Lempeitä syyspäiviä sinne!

   Poista