Sisällön tarjoaa Blogger.

TALVEN IHANIN KAULAHUIVI


Tänä vuonna blogin "käsityöt"-kategoriaan on lisätty vain kolme postausta. Se on vähän verrattuna siihen, että mä neulon joka päivä jotain. On syntynyt kymmenittäin pipoja sillä perusvarmalla ohjeella ja ihan hurja määrä perussukkia. Niitä kaikkia samantapaisia en ole viitsinyt blogiin kuvata ja kirjoittaa.

Neulottua tulee kuitenkin tunneissa laskettuna vähintään yhden työpäivän verran viikossa. Se on mun meditaatio, tapa rauhoittua ja hetki omaa aikaa. Toisinaan kuuntelen samalla äänikirjaa ja toisena päivänä taas katson jotain ohjelmaa. Saatan neuloa vaikka junassa, auton etupenkillä tai kylässä käydessäni. 

Itse olen sitä sorttia, joka neuloo montaa työtä yhtä aikaa. On menossa sukkaa, kämmekästä, huivia ja paitaa. Tuntuu jotenkin helpottavalle tehdä väliin pieniä töitä, joiden valmistumisen näkee pikaisesti. Suuritöiset projektit yksinään voivat viedä innostuksen. Kuulostaako tutulle?

Tämä huivi oli mun loppukesän ja alkusyksyn suurempi projekti. Se on reissannut mun matkassa Tyynelän ja kodin väliä. Huivia oli ihana neuloa niinäkin päivinä, kun meillä oli ystäviä kylässä, koska tekemiseen ei tarvinnut keskittyä mitään hiiskumatta. Ohje oli erittäin simppeli verrattuna siihen, miten näyttävä huivista tuli. Erityisesti rakastan tuota resoripintojen moninaisuutta. Kierretty joustin, jota on huivin toisessa siivessä, oli hiton hidasta tehdä, mutta lopputulos on ihana! 

ohje: malli nimeltä Siitepölyä Veera Välimäen kirjasta Huivileikki (ks. myös Ravelryssa)
lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light, sävy Arya Snurresta
puikot: pyöröt 3,0
lahjan saaja: mun äiti <36 kommenttia

 1. Mikä tuuri, mulla on kahden hengen kässäkerho, jossa suunnitelmana on tarttua juuri tähän huiviohjeeseen ja samalla siinä opetella vähän jotain muutakin kuin ainaista sukkaa. Eli kun taotaan päitämme seinään, tiedän että soitankin sulle "AUTA LAURA"-puhelun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "AUTA LAURA"-puhelu :D
   Joo, todellakin sopii soitella!

   Kässäkerhot on kyllä ihania! Tuli ihan ikävä omaani, jonka kanssa ei olla yhtään neulottu viime aikoina. Täytyykin ottaa asiaksi järjestää treffit.

   Poista
 2. Tykkään tuon langan sävyistä todella paljon ja kaunis on kyllä huivikin! Täytyykin kurkata tuo Huivileikki kirja, jos sitä vaikka innostuisi itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi Emilia, että vastaan sulle näin pitkän ajan päästä vasta. Vedin joulukuun menot, tekemiset ja suorittamiset minimiin ja selvisin kiireestä ilman pahimpia vaurioita :)

   Toi lanka on todella kaunis ja sitä oli muuten ihana neuloa. Huivileikki kirjasta oon neulonut ennenkin. Siellä on useita tosi ihania malleja!!

   Ihanaa, leppoisaa joulua sinne <3
   Toivottavasti oot voinut hyvin!

   Poista