Sisällön tarjoaa Blogger.

LATTIAREMONTTITerveisiä Tyynelästä. Täällä on kaikki hujan hajan, siksi saatte katsoa näitä viimeisiä kuvia Tyynelästä ennen kaaosta. Lattiaremontti alkaa valmistua, mutta viimeistelyt ovat kesken.

Alakerta on pieni ja siksi onkin ihanaa, että pian koko alakerrassa on yhtenäinen ilme. Kun istun tässä keittiön pöydän ääressä, nään sekä eteiseen, että olohuoneeseen. Sohvalla istuessani nään sekä keittiön, että makuuhuoneen. Se, että lattiapinta on yhtenäinen, tekee tilan yllättävän paljon avaramman oloisaksi.

Toissavuoden vesivahinkorempan aikana keittiö ja eteinen saivat uuden lattian. Niiden alle oli uinut kosteus kosahtaneesta lämminvesivaraajan putkesta ja lankut menivät vaihtoon. Ostimme silloin vakuutuskorvauksen päälle, itse hieman extraa maksamalla, vanhan tilalle 14cm leveää kuusilankkua. Nyt sitä samaa asennettiin olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Niiden maalatut lankkulattiat olivat jäätävän kylmät talvisin.

Remontissa lattiat avattiin, eristettiin uudelleen, asennettiin 14 cm leveät ja 4,5 cm paksut lankut. Lopuksi lankut käsiteltiin puuvahalla. Olohuoneessa tehtiin myös muiden pintojen remontti. Ysärillä asennettu, mielestäni aavistuksen liian levein paneelein toteutettu katto purettiin ja tapetit poistettiin seinistä. Kattopaneeliksi valikoitui helmipaneeli, jota on keittiössäkin ja seiniin maalattiin uusi sävy.

Kun huoneet oli riisuttu kaikesta vanhasta, päätimme, että samalla osa kalusteista saa lähteä. Emme kasaa niihin enää huonekaluja, jotka ovat tänne jostain ajautuneet, vaan hankimme paikoilleen sopivat ja tarkoituksella valitut. Uusia kuvia saan otettua ehkä ensi viikolla. Toivotaan!

Nyt mä kävelen täällä paljain varpain, koska lattia tuntuu samettiselle jalan alla.

Mukavaa viikonloppua!
ps. nähdäänkö sunnuntaina?8 kommenttia

 1. Aivan ihana saada uusi lattia. Minä täällä haaveilen samasta asiasta. Kuluneena talvena saimme uudet ikkunat. Jossain välissä koittaa lattiankin vuoro. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, anteeksi. Oon unohtanut vastata tän postauksen kommentit. Olen pahoillani <3

   Mä taas haaveilen ikkunoista. Just sunnuntaina puhuttiin, että ainakin muutamat ulkoikkunat on todella uusimisen tarpeessa. Me taidetaan tehdä se keväällä niin, että irrotetaan ulommaiset ja viedään kunnostettavaksi.

   Poista
 2. Se on juuri niin, että yhtenäinen lattia tekee kummasti koko pinta-alasta isomman ja kaikin puolin muutenkin yhtenäisemmän. Olen yrittänyt vaalia tätä asiaa niin ykkös- kuin kakkoskodissa. Kuvat Tyynelästä ovat aivan ihastuttavia - tykkään niin klassisesta tyylistä!! Joten toivottavasti se ei vaihdu vaan ehkä vain kristallisoituu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa noloa. Mä oon jättänyt näemmä tän postauksen viestit vastaamatta. Olen pahoillani <3

   Joo samaa mieltä - yhtenäisyys tekee hyvää näin pienille tiloille. Me ollaan alettu tosin epäilemään tehtiinkö väärä valinta, kun ei otettu lattioita harmaanutettuna. Saattaa olla, että tartumme tässä jossain vaiheessa hiomakoneeseen ja käsittelemme ne uudelleen. Hiomavaraa ainakin on, kun lankut on 4,5cm paksuja :D

   Poista
 3. Varmasti ihanaa kun saa uudet pinnat: katosta lattiaan asti ja vielä uudet lämpimät lattiat.
  Minä niin tykkään etsiä uusia blogeja joissa en ole ennen käynyt. Silloin löytää uusia ihania blogeja ja ihania ihmisiä näiden blogien takaa.
  Liityin blogiisi lukijaksi ja liitin blogisi minun lukuluetteloon, silloin on helppo seurata blogiasi.
  Tule sinäkin käymään kylässä minun blogissani,
  Oikein hauskaa loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei - hyvinpä alkoi tämä sun ja mun yhteys... oon ollut niin Instaatiliin keskittynyt, että olen unohtanut vastata tän postauksen viesteihin. Anteeksi <3

   Meidän uudet lattiat tuntuu ihanalle paljaan jalan alla. En malta odottaa, että saan talvella todettua miten ne pitää makuuhuoneen nurkissa viuhuneen viiman poissa.

   Poista
 4. Aivan kertakaikkisen ihana tuo kasvitapetti!! Mistä olet ostanut sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kotivalo! Toi tapetti on yksi parhaita ratkaisuja, joita ollaan tehty. Herään joka aamu niin onnellisena, kun nään sen :) Se on tapetti nimeltään Botanica, joka löytyy Engbland & co firman mallistosta Simplicity.

   Poista