Sisällön tarjoaa Blogger.

VIIME HETKEN PAKETOINTIVINKIT

Lahjan paketointi ideoita. Paketointi ilman teippiä. Ekologinen paketointi. Kierrätettävä lahjapaperi. Lahjapaperi eko käärepaperi kierrätys.

Lahjan paketointi ideoita. Paketointi ilman teippiä. Ekologinen paketointi. Kierrätettävä lahjapaperi. Lahjapaperi eko käärepaperi kierrätys.


“Lahjapaperia ei saa laittaa paperinkeräykseen

Kuulostaako tutulle? Toisin, kuin sanasta lahjapaperi voisi päätellä, ei lahjapaperia saa kierrättää paperinkeräykseen. Tästä huolimatta, vuosi toisensa jälkeen, taloyhtiöiden paperiastiat täyttyvät joulun jälkimainingeista. Lahjapaperi tulee lajitella energiajakeeseen ja se menee näin ollen suoraan poltettavaksi. Kyseinen tuote on usein niin vahvasti värjättyä tai pinnoitettua, ettei sitä pystytä hyötykäyttämään.

Lahjapaperia kuluu helposti perheessä metritolkulla vuosittain. Jos lapsia ja muita lahjansaajia on paikalla useita, sitä yhden kerran käytettyä, mytättyä silppua, syntyy jouluna helposti useita kassillisia. Tästä on nollahukka kaukana.

Itse mietin jo etukäteen lahjanantajana sitä, onko kääre kertakäyttöinen ja miten sen voi asianmukaisesti kierrättää.

Kertakäyttöroskan antaminen lahjan mukana on vastenmielinen ajatus. 

Jos haluat paketoida lahjat ekologisemmin, nappaa tästä talteen kertakäyttökulttuuria vastustavat paketointivinkit:

  • Ristikkolehdet. Lahjansaaja voi halutessaan täyttää ne ja lopuksi kierrättää paperinkeräyksessä.
  • Sanomalehdet, aikakauslehdet, kirjojen sivut, kartat ja vanhat seinäkalenterit. Kääri lahja kauniiseen aukeamaan. Edellämainitut kierretään paperinkeräyksessä. 
  • Tapetti. Jos sinulle on jäänyt ylimääräisiä paloja, käytä ne ensin lahjojen koristeluun; kääririmiseen tai ruusukkeisiin. Ei saa kierrätää paperinkeräyksessä, mutta ekologisemman vaihtoehdon siitä tekee hyötykäyttö. Tapetti hävitetään poltettavan jätteen mukana.
  • Kankaat. Ompele vanhasta puuvillaisesta lakanasta uudelleen käytettäviä lahjapusseja. Rikkouduttuaan nämä voidaan kierrättää tekstiilinkeräyksessä.  
  • Hyötykäytä vaikean mallisten ja rikkoutuvien lahjojen pakkaamisessa elintarvikkeiden pahvirasiat. 
  • Valitse vahvan muoviteipin sijaan paperiteippi tai paketoi lahjat teipittömästi.
  • Lahjanaruiksi sopii villalangan hukkapätkät tai maton kuteet. Jos ostat lahjanarua, valitse kierrätyspuuvilla- tai paperipohjainen ekonaru kiiltävän muovisen sijaan. Paperipohjaisen narun voit kierrättää kartonkikeräyksessä.
  • Jos joudut ostamaan lahjapaperia, valise kierrätyspaperista valmistettu ja muovittamaton versio, joka on värjäämätön tai vesiliukoisin värein värjätty. Tarkista, että pakkauksessa lukee paperin soveltuvan paperinkierrätykseen. 


Tip tap ja ihanaa joulun odotusta!
Laura