Sisällön tarjoaa Blogger.

INTARSIA- VILLASUKAT (OHJE)

Intarsia villasukat pyöröneuleena / suljettuna neuleena ohje.

Intarsia villasukat pyöröneuleena / suljettuna neuleena ohje.

Intarsia villasukat pyöröneuleena / suljettuna neuleena ohje.

Intarsia villasukat pyöröneuleena / suljettuna neuleena ohje.

Vuosittain tulee neulottua useita kymmeniä villasukkia - paras arvioni on lähempänä neljää kymmentä paria, ellei jopa enemmän. Olen sitä mieltä, että perussukat ovat usein parhimmistoa,  mutta silti joskus on ihana tehdä jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Eräänä päivänä tajusin, etten ole koskaan neulonut mitään intarsiana ja googlailun jälkeen totesin, ettei se villasukkien kohdalla ilmeisemmin ole edes kovin yleistä. Niinpä keksin päästäni, miten voisin homman toteuttaa ja päätin kokeilla.

Intarsiasukkien ohje

Nämä tarvitset:
Novita Seitsemän veljestä lankaa - vajaa puolikkaan kerän molempia päävärejä ja nykerön keltaista.
Kahdet sukkapuikot käsialan mukaan. Mulla oli käytössä 2,75 (15cm) ja 3,0 (15cm).
Neulan päättelyyn.

Tee näin: 
Luo keltaisella pienemmille puikoille 4 x 12 silmukkaa joustavasti tai käytä luodessa tuplapuikkoja, jottei reuna kiristä. Neulo 5 kerrosta resoria (1 oikein, 1 nurin). Vaihda puikot suurempiin ja aloita intarsianeule neulomalla sukan toista puolta (puikot 1 ja 2) sinisellä ja toista puolta (puikot 3 ja 4) vihreällä. Kerrosten vaihtumiskohta jää sukan taakse keskelle. Ota siis työhön molemmat värit (aloita molemmat takasaumasta) ja neulo värejä edes takaisin. Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin. Aina tullessasi saumakohtaan, kierrä langat toistensa ympäri ja kiristä hieman, jotta saumasta tulee kaunis. Neulo näin vartta 15 kerrosta tai itsellesi sopiva määrä.

Neulo sitten sukkaa tiimalasikantapää sinisellä niin, että kantapään keskelle jää 5+5 silmukkaa. Jatka sukan neulomista kantapään jälkeen niin, että vihreä väri jää pohjaan ja sininen päälle. Jatka kunnes pikkuvarvas peittyy ja katkaise vihreä lanka. Neulo kärkikavennukset sinisellä siten, että neulot jokaisen puikon kolmanneksi ja toiseksi viimeisen silmukan oikein yhteen. Kavenna näin ensin joka toisella kerroksella ja kun työssä on 4x8 silmukkaa, joka kerroksella. 

Neulo toinen sukka varren värit peilikuvana. Päättele, kastele, kuosittele, anna kuivua lappeeltaan ja käytä.

Viimeisessä kuvassa on toinen intarsiana neulomani malli. Sininen raita on siinä on kuuden silmukan levyinen. Aika kivoja saa tälläkin tavalla aikaan.

Lisää suunnittelemiani villasukkia löydät täältä. Voit seurata minua täällä: instagram, facebook, bloglovin, pinterest. 

1 kommentti

  1. Minunkin on pitänyt testata intarsiaa villasukkiin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Nuoruudessa tein muutaman villapaidan tällä tekniikalla, mutta silloin tekniikalla ei ollut näin hienoa nimeä. :)
    Ihanaa kesää sulle! <3

    VastaaPoista