Sisällön tarjoaa Blogger.

PARHAAT KIRPPUTORILÖYDÖT (JA NIIDEN HINNAT)

Tänään tahdon esitellä mun parhaimmat kirppislöydöt kautta aikojen. Kerron ne hintoineen päivineen ja linkkaan tekstiin myös paikat, mistä ne on aikoinaan hankittu.

Mutta millaisella mittarilla kirppislöydöt voivat olla parhaita?

Lasketaanko niiden arvo rahassa vai laadussa? Onko paras löytö alihintaan ostettu aarre vai vanhaa ja kestävää vintagea? Onko se jotain spontaania, joka löytyy aivan etsimättä ja yllättää sut? Ehkä paras löytö on uniikki kappale; jotain sellaista, mitä ei nää muilla? Vai onko se kenties tuote, mitä todella tarvitset ja satut nyt saamaan sen käytettynä, ilman uuden ostamisesta aiheutunutta hiilijalanjälkeä.


Vaikka jokaisesta edellä mainitusta syystä on tullut joskus hankittua jotain tähän talouteen, ovat parhaat kirppisaarteet kautta aikojen ovat olleet minulle niitä, jotka ilahduttavat mua olemassa olollaan vuodesta toiseen. Niitä, jotka kestävät aikaa ja joiden kohdalla aina havahtuu ajattelemaan, että kävipä hiton hyvä tuuri.

Näiden kanssa minulla on käynyt tuuri:


Ilmari Lappalaisen nojatuolit (malli 2452). Löysin kaksi tuolia samalla virheettömällä verhoilulla. Hinta 30€ / kpl. Facebookin Marketplace / Forssa. Tuolien ostotapahtumasta ja maailmankaikkeuden verkkokaupasta löytyy lisää juttua täältä.


Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Viuhkavalaisin. Hinta 3,50 €. SPR Kontti / Pori.

Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Vekkivalaisin. Hinta 4€. Kirpputori Amanda / Akaa.

Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

50-60 luvun teak- kirjahylly. Hinta 15€ Ekocenter / Salo. Lisää juttua hyllystä löytyy täältä.


Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Siisti itämainen villamatto 200 x 300cm. Hinta 45€ Aarresaari / Salo. Löysin myöhemmin Torista tuohon viereen pienemmän maton melkein samanlaisella kuviolla. Siitä maksoin 40€.


Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Musta tarjoiluvaunu metallia ja lasia. Hinta 5€. Ekocenter / Salo.


Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Arabia Helsinkivalaisin, jota koristaa Tuomiokirkko, Eduskuntatalo ja Rautatieasema. Hinta 40€. Tori.fi / Turku


Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Habico kaarivalaisin. Hinta 25€. Klaffi ja piironki / Lempäälä.


Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Messinkinen tarjoiluvaunu. Hinta 18€. L.A. kirpputori / Hämeenkyrö.

Parhaat kirpputorilöydöt, kirppisvinkit, kirppislöydöt.

Minkä löytöjen kanssa sulla on osunut onni kohdalle?12 kommenttia

 1. Nuo tuolit oli kyllä ihan huikean hyvä löytä, niin kauniit ja hyväkuntoisetkin. ITse olen tehnyt aika monta hyvcää löytöä, mutta ehkä paras on olohuoneen vitriinkaappi huutokaupasta 24 eurolla, se on mun aarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on - ja tällaisen pienen talon pieniin huoneisiin just passelit 🧡

   Se sun vitriinikaappi on kyllä löytöjenlöytö!! Sellainen hinta, että olisi varmaan tullut hankittua, vaikkei olisi ollut paikkaakaan 😅

   Poista
 2. Huhhuh, on niin uskomattoman hienoja löytöjä! Nuo metalliset kärryt ja nojatuolit olisivat lähteneet aivan varmasti omaan matkaani myös. Mun parhaimmat löydöt taitaa olla Artekin tuoli ja pöydät sopuhintaan kirppikseltä ja Kilta-astiat, mitä rakastan kovasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva <3 Onneksi omaa kirppareilla ja Torissa roikkumaa aikaa ei lasketa työajaksi - muuten ei olisi tullut ihan näin halvaksi :D

   Mä en ole viimeaikoina tehnyt juuri lainkaan astialöytöjä, kun kirppareiden kiertäminen on ollut jäissä. Torista tulee hankittua enemmän huonekaluja ja kasveja, kuin keittiötarvikkeita - vaikka se tuntuu kyllä aina ihanalle, kun löytyy täydennystä keräämäänsä sarjaan.

   Poista
 3. Hei!

  Helsinki-valaisimesi on ehkä ollut aikoinaan maljakko ja muutettu myöhemmin lampuksi. Minulla on mummun peruja sama pysti, mutta sen väri on tummahko ruskea.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin on :) Mä silloin heti kyselinkin tätä Designmuseon infomeilistä ja sain samanlaisen vastauksen. Kiinnosti, että olisiko löytynyt tietoa miksi tällaisia vaakunallisia on ylipäätään tehty. Samanlainen on kuulema olemassa Turun nähtävyyksistä. Molemmat on suunnitellut kuvanveistäjä Aarre Aaltonen.

   Poista
 4. Mahtavia nämä sun löydöt.
  Minun parhaat löydät ovat viiskytluvun matala kaappi makuuhuoneeseen 50 euroa, ikivanha päästävedettävä renginsänky 20 euroa ja muutamat vanhat Marimekon verhot lähes ilmaiset. Kaikki ovat löytöjä paikalliselta pieneltä kirpparilta tai Fb:n paikalliskirppikseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Sä oot tehnyt hyviä löytöjä! Ilmaisen hyvin toimii nuo paikalliset FB-ryhmät. Mulla on niistä kokemusta lähinnä myyjän / lahjoittajan roolissa.

   Poista
 5. nuo vekit ja viuhkat oli kivoja.ne oli minullakin silloin joskus kauan sitten.vaihtelun haluisena hankin muunlaiset kun olivat olleet varmasti ainakin 10 v .onneksi on kirpparit.kun vielä saisi ukon vaihtamaan niitä,itse tuppaa oplemaan siinä asiassa peukalo keskellä kämmentä ja ukko on sitämieltä että mitään ei vaihdeta mikä on taloon tuotu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D tuo on kyllä yleinen ongelma, että toinen tahtoo vaihtelua ja toinen staattista tilaa. Itsekin nautin vaihtelusta ja olen sitä mieltä, että koti saa olla yhtä elävä, kun ihmiset, jotka siellä asuvat.

   Poista
 6. Kivoja löytöjä. Viimeaikaiset parhaat löytöni ovat Tampereen Nekalan kierrätyskeskuksesta. Venetsiatuolit 15 e kpl, pikkupöytä 25 e. Torista löytyi Tolomeon basculante valaisin puoleen hintaan normaalista. Nämä löydöt sykähdyttää, ei se ole sama ostaa uutta kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi <3 Hyviä löytöjä säkin oot tehnyt!!

   Se juuri - ei ole sama fiilis, kun ostaa kaupasta. Silloin jää vaille sitä seikkailun ja löytämisen iloa, joka tuo erilailla merkityksellisyyttä hankintoihin. Tuntuu aina erityisen hyvälle, kun pitkän etsimisen jälkeen löytää jotain, jota on ollut hankintalistalla tai mielessä.

   Poista