Sisällön tarjoaa Blogger.

Tuulentuvasta aamukahvipaikaksi

Alkuun meillä oli tuulentupa - eikä pelkästään toiveunieni ajatusrakennelmaa tulevasta kuistista, vaan myös yksi konkreettinen tuulentupa eli hyvin vuotava kuisti - jos sitä nyt kuistiksi voi sanoa. Se oli ahdas ja vetoisa tila, jonka patteria meillä ei käytetty koskaan, koska lämpöhukka olisi ollut niin valtaisa. Talvisin vanha kuisti toimi jääkaapin korvikkeena. Saunakaljat sai sieltä ihan sopivassa lämpötilassa ja uudenvuoden perunasalaatti säilyi hattuhyllyllä. Tilan ahtauden vuoksi se oli jatkuvasti rytöläjä, jossa seikkailivat kauppakassien seassa pihasaappaat, työhanskat ja kierrätykseen matkalla olevat metallit. Viimeksi mainittuun tuli parannus keittiöremontin myötä, mutta muuten tila oli auttamattomasti liian ahdas ja epäkäytännöllinen. Etenkin, kun elää ihmisen kanssa, jonka perimmäinen luonne on, kuin Pelle Pelottomalla ja järjestelmällisyys ei ole se eniten määrittäviin lukeutuva luonteenpiirre.


Kuistiremontin jälkeen meillä on oikea lasikuisti. Sellainen, jossa istun aamukahvilla ja tuijotan pellon tapahtumia. Tänään sitä valmistellaan kylvöihin ja traktori on ollut hommissa jo toista tuntia. Nykyisen kuistin seinät on rakennettu nykystandardien mukaan ja tästä syystä väliovi alakertaan onkin mahdollista pitää auki. Ehdottomiin plussiin kuuluu myös se, että Pelle Pelottomalle on kiinteiden penkkien alla runsaasti säilytystilaa.Kuistista on tullut niin viihtyistä, että siitä on tullut lempipaikkojani koko Tyynelässä. Eikä ihme - ero entiseen on suuri. Ennen näytti tälle.


Ihanaa Vappua ja viikonloppua :)

4 kommenttia

 1. On kyllä kaunis kuisti.
  Lasikuistin minäkin haluaisin meille, mutta minä en ymmärrä, miksei mieheni "tarvitse" kuistia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   :D :D voi ei. Eikö hänelle voi perustella tarvetta pelkästään visuaalisin syin? Meillä ollaan onneksi molemmat samaa mieltä siitä, että sekä talossa, että puutarhassa voi tehdä ratkaisuja myös sillä perusteella, että miten muutos vaikuttaa näkymiiin ja tunnelmiin. Pihallakin on kohtia, jotka eivät ihan taatusti tule koskaan olemaan aktiivisessa käytössä, mutta ne on tehty, koska niitä kohti on vaan ihana tuijotella :)

   Poista
 2. Tämä teidän kuisti on niin iiihaana! Ihan mahtavaa myös, että paikka on nykyään sekä kaunis että kätevä ja hyödyllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva <3 Joo se on just näin. On tuolta pihalta paljon mieluisampaa tulla multaisilla vaatteilla sisään, kun on tilaa vaihtaa vaatteita ja säilytyspaikat saappaille. Ja onhan tää vaan pelkästään nättikin :) Sekin on iso asia, että voi vaan pällistellä ympärilleen ja ihastella.

   Poista